Ch 4 Tanda

Tanda 4

4:1 Jeung deui, manéhna mimitian ngajar ku laut. Sarta riungan hébat ieu dikumpulkeun ka anjeunna, jadi loba sahingga, climbing kana parahu a, anjeunna seated on laut. Jeung sakabéh riungan éta dina taneuh sapanjang laut.
4:2 Sarta anjeunna ngajar aranjeunna loba hal dina misil, jeung cenah ka eta, di doktrin na:
4:3 "Dengekeun. Behold, sower indit kaluar sow.
4:4 Bari manéhna sowing, sababaraha murag sapanjang jalan, jeung manuk hawa datang jeung ate eta.
4:5 Tapi sabenerna, batur murag kana taneuh stony, dimana eta henteu boga loba taneuh. Sarta eta acuk up gancang, sabab teu boga jero taneuh.
4:6 Jeung nalika panonpoe ieu risen, eta ieu scorched. Sarta alatan teu boga akar, eta withered jauh.
4:7 Jeung sababaraha murag di antara cucuk. Jeung cucuk tumuwuh nepi na suffocated eta, na eta teu ngahasilkeun buah.
4:8 Jeung sababaraha murag kana taneuh alus. Sarta eta dibawa mudik buah anu tumuwuh nepi, jeung ngaronjat, sarta yielded: sababaraha tilu puluh, sababaraha sawidak, jeung sababaraha saratus. "
4:9 Jeung cenah, "Saha ngabogaan Ceuli ngadangu, mugi Gusti ngadangu. "
4:10 Jeung lamun anjeunna nyalira, dua belas, anu éta kalayan anjeunna, questioned anjeunna ngeunaan pasemon nu.
4:11 Jeung cenah ka eta: "Ka anjeun, eta geus dibikeun ka uninga ti misteri ti Karajaan Allah. Tapi pikeun maranéhanana anu aya di luar, sagalana geus dibere dina misil:
4:12 'jadina, manéh, aranjeunna bisa ningali, teu ngarasa; jeung dédéngéan, aranjeunna bisa ngadangu, teu ngartos; lest iraha wae aranjeunna bisa dirobah, sarta dosa maranéhanana bakal dihampura aranjeunna. ' "
4:13 Jeung cenah ka eta: "Dupi anjeun moal ngarti pasemon ieu? Teras kumaha, kumaha bade anjeun ngartos sagala misil?
4:14 Anjeunna anu sows, sows kecap.
4:15 Kiwari aya golongan anu sapanjang jalan, mana kecap nu sown. Jeung nalika maranéhna geus uninga eta, Iblis gancang datang jeung nyokot jauh kecap, nu ieu sown dina hate maranéhna.
4:16 Jeung kitu, aya jalma anu sown kana stony taneuh. ieu, lamun maranéhna geus uninga kecap, geuwat nampa eta kalawan gladness.
4:17 Tapi maranéhna boga akar dina diri, sarta sangkan aranjeunna pikeun waktos kawates. Sarta lamun tribulation hareup jeung kasusah timbul lantaran kecap, aranjeunna gancang turun jauh.
4:18 Na aya batur nu keur sown diantara cucuk. Di handap ieu mangrupakeun jalma anu ngadéngé kecap,
4:19 Tapi tugas duniawi, jeung tipu daya tina riches, jeung kahayang ngeunaan hal séjén asupkeun di na paeh lemes kecap, tur éta éféktif tanpa buah.
4:20 Tur aya jalma anu sown kana taneuh alus, anu ngadangu kecap tur nampa eta; sarta ieu tega buah: sababaraha tilu puluh, sababaraha sawidak, jeung sababaraha saratus. "
4:21 Jeung cenah ka eta: “Would someone enter with a lamp in order to place it under a basket or under a bed? Would it not be placed upon a lampstand?
4:22 For there is nothing hidden that will not be revealed. Neither was anything done in secret, except that it may be made public.
4:23 If anyone has ears to hear, mugi Gusti ngadangu. "
4:24 Jeung cenah ka eta: “Consider what you hear. With whatever measure you have measured out, it shall be measured back to you, and more shall be added to you.
4:25 Pikeun saha bae boga, to him it shall be given. And whoever has not, from him even what he has shall be taken away.”
4:26 Jeung cenah: "The Karajaan Allah geus kawas kieu: éta salaku lamun lalaki hiji éta matak si cikal di darat.
4:27 Sarta anjeunna saré sarta anjeunna timbul, peuting jeung beurang. Jeung germinates cikal jeung tumuwuh, sanajan anjeunna henteu terang eta.
4:28 Pikeun bumi ngasuh buah gampang: mimiti tutuwuhan, lajeng ceuli, salajengna nu sisikian lengkep dina ceuli.
4:29 Jeung nalika buah geus dihasilkeun, geuwat manehna ngirimkeun kaluar arit nu, lantaran panén geus anjog. "
4:30 Jeung cenah: "Ka naon anu kudu urang ngabandingkeun Karajaan Allah? Atawa naon pasemon kedah urang ngabandingkeun eta?
4:31 Éta kawas gandum tina siki mustard nu, lamun eta geus sown di bumi, nyaeta kirang ti sadayana siki nu aya di bumi.
4:32 Sarta lamun eta geus sown, tumuwuh nepi na janten gede ti sakabeh tutuwuhan, sarta eta ngahasilkeun dahan hébat, jadi loba supados manuk hawa anu bisa cicing handapeun kalangkang na. "
4:33 Tur kalawan loba misil sapertos anjeunna spoke Kecap ka aranjeunna, saloba éta bisa ngadéngé.
4:34 Tapi anjeunna teu nyarita ka aranjeunna tanpa pasemon a. acan misah, paparna sagala hal mun murid-murid.
4:35 Sarta dina poé anu, lamun magrib tadi anjog, cenah kana éta hal, "Hayu urang meuntas leuwih".
4:36 Sarta dismissing balaréa, aranjeunna dibawa anjeunna, ku kituna anjeunna dina hiji kapal, na parahu sejenna éta kalayan anjeunna.
4:37 Sarta badai angin hébat lumangsung, jeung ombak peupeus leuwih parahu, ku kituna parahu ieu keur ngeusi.
4:38 Sarta anjeunna di buritan parahu, saré dina bantal a. Jeung maranéhna woke anjeunna jeung nyarios ka manehna, "Guru, teu eta teu jadi perhatian nu yén urang téh perishing?"
4:39 Jeung rising up, anjeunna ditegor angin, jeung cenah laut: "tiiseun. Jadi stilled. "Jeung angin ceased. Sarta tranquility hébat lumangsung.
4:40 Jeung cenah ka eta: "Naha anjeun sieun? Naha anjeun masih kakurangan iman?"Jeung maranéhanana struck ku sieun hébat. Sarta aranjeunna nyarios ka karana, "Saha saur anjeun ieu téh, nu duanana angin jeung laut nurut anjeunna?"