Yesaya

Yesaya 1

1:1 Visi Yesaya, putra Amoz, mana anjeunna saw ngeunaan Yuda jeung Yerusalem, dina poé Uzziah, Joatham, Ahas, sarta Hezekiah, raja of Yuda.
1:2 Ngadangukeun, O langit, tur nengetan, O bumi, kanggo Gusti parantos diucapkeun. Kuring geus dipupuk sarta digedékeun barudak, Tapi maranéhna geus spurned kuring.
1:3 Hiji sapi weruh boga na, jeung kalde hiji weruh di manger of lord na, Tapi urang Israil teu dipikawanoh abdi, jeung urang kuring teu dipikaharti.
1:4 Woe ka bangsa loba dosana, a jalma burdened ku iniquity, a turunan jahat, barudak accursed. Aranjeunna geus ditinggalkeun Gusti. Aranjeunna geus blasphemed Suci Salah sahiji Israel. Aranjeunna geus dibawa kabur ka tukang.
1:5 Keur naon alesan wajib kuring neruskeun jurus Anjeun, anjeun ningkatkeun transgressions? Sakabéh sirah téh leuleus, jeung sakabéh haté geus grieving.
1:6 Ti budi tina kaki, malah ka luhureun sirah, euweuh soundness dina. Tatu na ancur na bareuh sores: ieu teu bandaged, atawa diolah kalayan ubar, atawa soothed kalawan minyak.
1:7 tanah anjeun kapencil. Kota anjeun geus diatur muntab-muntab. Asing devour padesaan anjeun dina tetempoan anjeun, sarta baris jadi kapencil, saolah-olah devastated ku musuh.
1:8 Jeung putri Sion bakal ditinggalkeun balik, kawas hiji arbor di pakebonan anu, na kawas panyumputan dina widang bonténg, na kawas kota nu keur diteundeun runtah.
1:9 Mun Gusti tina sarwa geus teu bequeathed kami turunan, kami bakal geus kawas Sodong, sarta kami bakal geus comparable mun Gomorrah.
1:10 Dengekeun ka Kecap Gusti, Anjeun pamingpin rahayat Sodong. Dengekeun raket ka hukum Allah urang, O rahayat Gomorrah.
1:11 Nu multitude tina kurban Anjeun, naon nu ka kuring, nyebutkeun Gusti? Kami full. Kuring teu mikahayang holocausts of rams, atawa lemak of fatlings, atawa getih anak sapi sarta anak domba sarta manéhna-embé.
1:12 Lamun anjeun kaanggo saméméh tetempoan mah, anu eta anu merlukeun hal ieu ti leungeun Anjeun, ku kituna anjeun bakal leumpang di pangadilan mah?
1:13 Anjeun kudu henteu deui nawarkeun kurban hawa. Menyan mangrupakeun abomination ka kuring. Nu bulan anyar jeung Sabbaths jeung poé salametan séjén, Kuring moal narima. gatherings Anjeun iniquitous.
1:14 jiwa mah hates poé anjeun proklamasi jeung solemnities Anjeun. Maranéhanana geus jadi bothersome ka kuring. I tanaga gawé ka endure eta.
1:15 Teras kumaha, lamun ngalegaan leungeun Anjeun, Kuring bakal nyegah panon mah ti anjeun. Jeung lamun kalikeun solat Anjeun, Kuring moal heed anjeun. Keur leungeun Anjeun nu pinuh ku getih.
1:16 nyeuseuh, jadi bersih, nyokot jauh nu jahat tina karsa Anjeun tina panon mah. Cease meta lepat.
1:17 Diajar ulah alus. neangan judgment, ngarojong tertindas, pareng keur yatim nu, membela randa nu.
1:18 Lajeng kaanggo sarta nuduh kuring, nyebutkeun Gusti. Saterusna, lamun dosa anjeun anu kawas Scarlet, aranjeunna bakal dilakukeun bodas kawas salju; jeung lamun aya nu beureum kawas vermillion, aranjeunna bakal jadi bodas kawas wol.
1:19 Mun anjeun daék, jeung anjeun ngadengekeun kuring, lajeng anjeun bakal ngahakan hal alus daratan.
1:20 Tapi lamun henteu daék, jeung anjeun ngangsonan kuring mun anger, lajeng pedang bakal devour Anjeun. Keur sungut PANGERAN geus diucapkeun.
1:21 Kumaha boga kotana satia, pinuh ku judgment, jadi harlot a? Kaadilan cicing di dirina, tapi ayeuna murderers.
1:22 pérak anjeun geus robah jadi dross. anggur anjeun geus dicampur cai.
1:23 pamingpin anjeun anu satia, nu associates tina maling. Éta kabéh hadiah cinta; aranjeunna ngudag ganjaran. Aranjeunna teu nangtoskeun pikeun yatim, jeung hal éta randa urang henteu dibawa sateuacan aranjeunna.
1:24 Kusabab ieu, Gusti Alloh tina sarwa, nu Kakuatan Israel, nyebutkeun: ah! Kuring bakal consoled leuwih musuh abdi, jeung kuring bakal vindicated ti adversaries kuring.
1:25 Jeung kuring bakal ngahurungkeun leungeun kuring ka anjeun. Sarta kuring baris watek dross anjeun ka purity, sarta kuring baris nyokot jauh sagala tin Anjeun.
1:26 Sarta kuring baris balikkeun hakim Anjeun, ambéh maranéhanana bakal jadi saméméh, sarta counselors anjeun sakumaha di kali kaliwat lila. Sanggeus ieu, Anjeun bakal disebut Kota tina Ngan, nu satia Kota.
1:27 Sion bakal ditebus di judgment, sarta maranéhanana baris mingpin dirina deui kaadilan.
1:28 Sarta anjeunna wajib naksir nu accursed na sinners babarengan. Saha jalma anu geus ditinggalkeun PANGERAN bakal dihakan.
1:29 Pikeun maranéhna bakal ngabingungkeun sabab tina berhala, nu maranéhna geus dikurbankeun. Jeung anjeun bakal jadi isin leuwih Kebon nu milih,
1:30 lamun anjeun kawas hiji ek kalawan daun ragrag, na kawas taman tanpa cai.
1:31 Jeung kakuatan anjeun bakal kawas nu embers tina tunggul, jeung karya Anjeun bakal kawas narik a, sarta duanana bakal kaduruk babarengan, sarta bakal aya moal salah mun extinguish eta.

Yesaya 2

2:1 Kecap nu Yesaya, putra Amoz, nempo ngeunaan Yuda jeung Yerusalem.
2:2 Sarta dina poé panungtung, gunung imah Gusti bakal disusun di puncak gunung, jeung bakal Maha Agung di luhur pasir, jeung sakabeh bangsa bakal ngalir ka eta.
2:3 Jeung loba bangsa bakal balik, sarta maranéhanana baris ngomong: "Hayu urang pendekatan jeung naek ka gunung Gusti, jeung imah Allah Yakub. Jeung manéhna baris ngajarkeun urang cara-Na, jeung urang bakal leumpang di jalur-Na. "Keur hukum bakal balik mudik ti Sion, jeung Kecap Gusti ti Yerusalem.
2:4 Jeung manéhna baris nangtoskeun bangsa, jeung manéhna baris rebuke loba bangsa. Jeung maranéhna bakal forge pedang maranéhanana kana plowshares, jeung tumbak maranéhanana kana sickles. Bangsa moal angkat pedang ngalawan bangsa, ayakeun bakal maranehna terus ngalatih pikeun perang.
2:5 O imah Jacob, hayu urang kaanggo jeung leumpang dina cahya Gusti.
2:6 Keur anjeun geus tuang kumisan urang Anjeun, imah Jacob, lantaran geus kaeusi nepi, sakumaha dina kali kaliwat, jeung lantaran geus miboga soothsayers sakumaha boga Philistines, jeung lantaran geus ngagabung diri hamba asing.
2:7 taneuh maranéhanana geus ngeusi pérak jeung emas. Tur teu aya tungtungna mun storehouses maranéhna.
2:8 Na taneuh maranéhanana geus ngeusi kuda. Sarta chariots opat-kuda disebut henteu kaetung. Na taneuh maranéhanana geus ngeusi berhala. Aranjeunna geus dipuja karya leungeun maranéhna, mana ramo sorangan geus dijieun.
2:9 Jeung lalaki geus sujud dirina handap, na jadi lalaki geus jadi debased. Ku sabab, Anjeun teu kudu ngahampura aranjeunna.
2:10 Lebetkeun kana batu nu, jeung nyumputkeun dina solokan dina taneuh, ti ayana sieun Gusti, ti Gusti nu Maha paduka na.
2:11 Panon lofty manusa geus humbled, jeung haughtiness tina lalaki bakal sujud ka handap. Lajeng Gusti nyalira bakal Maha Agung, dina poé nu.
2:12 Pikeun dinten Gusti tina sarwa bakal lumaku leuwih sagala Reueus tur timer Maha Agung, sarta leuwih sagala bedegong, na masing-masing hiji bakal humbled,
2:13 sarta leuwih sagala cedars lempeng tur jangkung di Libanon, sarta leuwih sagala Oaks Basan;
2:14 sarta leuwih kabeh gunung lofty, sarta leuwih sagala pasir luhur:;
2:15 sarta leuwih unggal munara lofty, sarta leuwih unggal témbok ngarupakeun pertahanan;
2:16 sarta leuwih sagala kapal tina Tarshish, sarta leuwih sagala kaéndahan anu bisa ditempo.
2:17 Jeung loftiness tina lalaki bakal sujud ka handap, jeung haughtiness tina lalaki bakal dibawa low. Jeung Gusti nyalira bakal Maha Agung, dina poé nu.
2:18 Jeung berhala bakal tuntas ditumbuk.
2:19 Sarta maranéhanana baris balik kana guha ti batuan, jeung kana caverns bumi, ti ayana dread Gusti, ti Gusti nu Maha paduka na, nalika anjeunna bakal geus risen nepi ka mogok bumi.
2:20 Dina poé nu, lalaki wajib tuang kumisan brahala-Na pérak jeung gambar-Na emas, mana anjeunna geus dijieun keur dirina, saolah-olah mun reverence nu mol jeung kalong.
2:21 Jeung kitu anjeunna baris balik kana clefts tina batu, jeung kana caverns batu, ti ayana dread Gusti, ti Gusti nu Maha paduka na, nalika anjeunna bakal geus risen nepi ka mogok bumi.
2:22 Ku sabab, beristirahat jauh ti lalaki, napas anu aya dina nostrils na, keur manehna ngemutan nyalira bisa Maha Agung.

Yesaya 3

3:1 Pikeun behold, nu daulat Tuhan sarwa baris nyokot jauh, ti Yerusalem jeung ti Yuda, nu kuat jeung kuat: sagala kakuatan tina roti, sarta sakabeh kakuatan tina cai;
3:2 nu lalaki kuat, jeung lalaki tina perang, hakim sarta nabi, jeung seer jeung para kokolot;
3:3 pamingpin leuwih limapuluh jeung menak dina penampilan; jeung pembimbing teh, sarta wijaksana diantara tukang, jeung skillful dina ucapan mistis.
3:4 Sarta kuring baris nyadiakeun barudak salaku pamingpin maranéhna, sarta effeminate bakal aturan leuwih aranjeunna.
3:5 Jeung urang moal rurusuhan, lalaki ngalawan lalaki, na masing-masing hiji ngalawan tatangga na. anak wajib rebel ngalawan para kokolot, jeung ignoble ngalawan mulya.
3:6 Pikeun lalaki anu bakal ngarti lanceukna, ti rumah tangga ramana sorangan, paribasa: "Vestment ieu Hormat. Janten pamimpin urang, tapi ngantep uing ieu janten handapeun leungeun anjeun. "
3:7 Dina poé nu, anjeunna bakal ngabales ku nyebutkeun: "Kami moal dukun a, tur teu aya roti atawa vestment di imah kuring. Ulah milih nunjuk kuring salaku pamingpin urang. "
3:8 Pikeun Yerusalem geus ruined, jeung Yuda geus fallen, sabab kecap maranéhanana jeung rencana maranéhanana anu ngalawan Gusti, guna ngangsonan mata paduka na.
3:9 The pangakuan tina countenance maranéhanana nyaéta respon maranéhna. Pikeun aranjeunna geus memproklamirkan dosa sorangan, kawas Sodong; sarta aranjeunna teu concealed eta. Woe kana jiwa maranéhna! Pikeun Dedemit nu keur repaid ka aranjeunna.
3:10 Nyaritakeun ngan lalaki yén éta téh ogé, pikeun anjeunna wajib dahar ti buah ti rencana sorangan.
3:11 Woe ka lalaki impious immersed di jahat! Pikeun retribusi bakal dibikeun ka manehna tina leungeun-Na sorangan.
3:12 Sedengkeun pikeun jalma kuring, oppressors maranéhna geus despoiled aranjeunna, jeung awéwé geus maréntah leuwih aranjeunna. urang mah, anu nelepon maneh rahayu, sami nu deceiving maneh na disrupting jalur hambalan Anjeun.
3:13 Gusti nangtung pikeun judgment, sarta anjeunna nangtung pikeun nangtoskeun jelema.
3:14 PANGERAN bakal asupkeun kana judgment jeung sesepuh rahayatna, tur kalawan pamingpin maranéhna. Keur anjeun geus devouring pakebonan, jeung rampog ti miskin aya dina imah anjeun.
3:15 Naha anjeun maké handap jalma kuring, sarta grind nepi ka rupa nu miskin, nyebutkeun Gusti, Allah sarwa?
3:16 Jeung PANGERAN ngadawuh: Kusabab éta putri ti Sion geus diangkat nepi, tur geus walked kalawan necks nambahan sarta panon winking, lantaran geus dituluykeun kana, leumpang noisily na advancing ku stride pretentious,
3:17 Gusti baris nyieun huluna tina putri ti Sion botak, sarta PANGERAN bakal jajan aranjeunna tina ngonci tina bulu maranéhna.
3:18 Dina poé nu, PANGERAN bakal nyokot jauh sapatu hiasan maranéhna,
3:19 jeung bulan saeutik tur ranté, jeung necklaces sarta pinggel, jeung topi,
3:20 jeung ornamén keur bulu maranéhna, jeung anklets, jeung némpél tina myrrh na botol saeutik tina parfum, jeung anting,
3:21 jeung cingcin, jeung jewels nongkrong di foreheads maranéhna,
3:22 sarta parobahan sinambung dina penampilan, jeung rok pondok, jeung linens rupa jeung cloths embroidered,
3:23 jeung kaca spion, sarta scarves, sarta ribbons, jeung pakean sparse maranéhna.
3:24 Sarta di tempat nu seungit amis, bakal aya stench. Sarta di tempat sabuk hiji, bakal aya tali a. Sarta di tempat bulu stylish, bakal aya baldness. Sarta di tempat blus a, bakal aya haircloth.
3:25 Oge, lalaki paling ganteng anjeun bakal tumiba ku pedang, jeung lalaki kuat anjeun bakal tumiba dina perangna.
3:26 Na gerbang nya moal ngungun na milu sedih. Jeung manehna bakal linggih dina taneuh, kapencil.

Yesaya 4

4:1 Jeung tujuh awéwé baris nyandak nyekel hiji lalaki, dina poé nu, paribasa, "Kami baris dahar roti urang sorangan sarta ngagem pakean urang sorangan, mung hayu urang disebut ku ngaran anjeun, ku kituna nyandak jauh reproach urang. "
4:2 Dina poé nu, nu seedling Gusti bakal boga magnificence jeung kamulyaan, jeung buah bumi bakal greatly-esteemed jeung sumber kabagjaan ka jalma anu bakal geus disimpen kaluar ti Israel.
4:3 Jeung ieu bakal jadi: sadaya anu tinggaleun di Sion, jeung anu tetep di Yerusalem, bakal disebut suci, sadaya anu geus ditulis dina kahirupan di Yerusalem.
4:4 Saterusna Gusti bakal geus dikumbah jauh runtah tina putri ti Sion, jeung bakal geus dikumbah jauh getih Yerusalem ti satengahing anak, ku cara maké hiji sumanget judgment jeung sumanget bakti sengit.
4:5 Jeung Gusti bakal nyieun, leuwih unggal tempat Gunung Sion jeung dimana wae manéhna disebut kana, a awan ku poé jeung haseup jeung splendor tina ngaduruk seuneu ku peuting. Pikeun panyalindungan bakal leuwih unggal kamulyaan.
4:6 Jeung aya bakal Kemah keur ngiuhan tina panas di daytime, jeung kaamanan, jeung panangtayungan ti angin puyuh jeung ti hujan.

Yesaya 5

5:1 Kuring baris nyanyi pikeun tercinta mah canticle of misan sipat siga bapa kuring, ngeunaan kebon anggur-Na. Hiji kebon anggur dijieun pikeun tercinta kuring, di tanduk dina putra minyak.
5:2 Sarta anjeunna fenced eta di, sarta anjeunna ngangkat batu kaluar ti eta, sarta anjeunna dipelak eta jeung vines pangalusna, sarta anjeunna ngawangun munara di tengah eta, sarta anjeunna nyetél winepress a dina eta. Sarta anjeunna ekspektasi eta ngahasilkeun anggur, tapi dihasilkeun vines liar.
5:3 ayeuna lajeng, pangeusi Yerusalem jeung lalaki di Yuda: hakim antara kuring jeung kebon anggur kuring.
5:4 Naon deui atuh geus dipigawé pikeun kebon anggur kuring mah teu ngalakukeun pikeun eta? Kedah Abdi teu geus disangka eta ngahasilkeun anggur, najan dihasilkeun vines liar?
5:5 Jeung ayeuna, Kuring bakal nembongkeun ka anjeun kumaha baris I do mun kebon anggur kuring. Kuring baris nyokot jauh pager na, sarta eta bakal plundered. Kuring bakal narik handap témbok na, sarta eta bakal trampled.
5:6 Sarta kuring baris nyieun kapencil. Eta moal pruned, sarta eta moal ngali. Sarta briers jeung cucuk baris naek nepi. Sarta kuring baris marentah méga teu hujan kana eta.
5:7 Pikeun pakebonan di Tuhan sarwa teh imah urang Israil. Jeung lalaki ti Yuda aya seedling na pikaresepeun. Na kuring disangka yén manéhna bakal ngalakukeun judgment, sarta behold iniquity, na yén anjeunna bakal ngalakukeun kaadilan, sarta behold hiji outcry.
5:8 Woe ka anjeun anu gabung imah ka imah, na saha ngagabungkeun sawah ka sawah, malah ka wates tempat nu! Anjeun maksudna pikeun hirup nyalira di satengahing bumi?
5:9 hal ieu di Ceuli kuring, nyebutkeun Gusti tina sarwa. Sabalikna, loba imah, hébat sarta geulis, baris jadi kapencil, tanpa hiji nyicingan.
5:10 Lajeng sapuluh acres sahiji kebon anggur bakal ngahasilkeun hiji botol leutik anggur, jeung tilu puluh ukuran tina siki baris ngahasilkeun tilu ukuran tina gandum.
5:11 Woe ka anjeun anu naek nepi isuk-isuk ngudag mabok, jeung nginum sanajan nepi ka burit, ku kituna bisa inflamed kalawan anggur.
5:12 Kecapi sarta lyre na timbrel sarta pipa, kitu ogé anggur, aya di feasts Anjeun. Tapi anjeun teu hormat karya Gusti, atawa anjeun nganggap karya leungeun-Na.
5:13 Kusabab ieu, jalma kuring geus dipingpin jauh sakumaha captives, pikeun maranéhna teu mibanda pangaweruh, jeung bangsawan maranéhna geus kaliwat jauh ti kalaparan, jeung tantara maranéhna geus garing nepi ti haus.
5:14 Kusabab ieu, Apan geus dimekarkeun jiwa na, sarta geus dibuka sungut na tanpa wates. Sarta leuwih kuat maranéhanana, jeung urang maranéhna, sarta leuwih Maha Agung tur glorious maranéhna bakal turun kana eta.
5:15 Jeung lalaki bakal sujud ka handap, jeung lalaki bakal humbled, jeung panon nu Maha Agung bakal dibawa low.
5:16 Jeung Gusti tina sarwa bakal Maha Agung di judgment, sarta Alloh suci bakal sanctified dina kaadilan.
5:17 Sarta anak domba bakal barung dina urutan ditangtoskeun, sarta arrivals anyar bakal ngahakan ti deserts ngancik kana lemahna subur.
5:18 Woe ka anjeun anu digambar iniquity kalawan cords tina kasombongan, na saha tarik dosa sakumaha lamun ku tali tina karanjang a,
5:19 jeung anu nyebutkeun: "Hayu anjeunna buru, sarta ngantep karyana anjog pas, ku kituna urang bisa ningali eta. Sarta ngantep rencana ti Suci Salah sahiji pendekatan Israél jeung anjog, ku kituna urang bisa nyaho éta. "
5:20 Woe ka anjeun anu nelepon jahat alus, na jahat alus; anu gelap diganti pikeun lampu, jeung lampu keur gelap; anu tukeur pait pikeun amis, tur amis keur pait!
5:21 Woe ka anjeun anu wijaksana dina panon sorangan, sarta prudent dina tetempoan sorangan!
5:22 Woe ka anjeun anu kuat di minum anggur, anu lalaki kuat di contriving inebriation!
5:23 Keur anjeun menerkeun hiji lalaki impious di tukeran pikeun suap, tur anjeun nyandak jauh kaadilan hiji lalaki ngan ti anjeunna.
5:24 Kusabab ieu, salaku basa tina seuneu devours tunggul, jeung salaku panas seuneu anu nundutan eta tos rengse, jadi moal root maranéhanana jadi kawas embers glowing, sarta jadi bakal offshoot maranéhanana naek kawas lebu. Pikeun aranjeunna geus tuang kumisan hukum Gusti tina sarwa, sarta aranjeunna geus blasphemed nu eloquence tina Hiji Suci Israel.
5:25 Kusabab ieu, ti amukan Gusti geus enraged ngalawan jalma na, sarta anjeunna geus ngalegaan leungeun-Na leuwih aranjeunna, sarta anjeunna geus struck aranjeunna. Jeung pagunungan anu kaganggu. Sarta carcasses maranéhna janten kawas dung di satengahing jalan. Barina ogé ieu, amukan na teu ngancik jauh; tibatan, leungeun-Na ieu masih ngalegaan.
5:26 Sarta anjeunna baris angkat tanda ka bangsa jauh, sarta anjeunna bakal kacapi pikeun aranjeunna ti tungtung bumi. Jeung behold, aranjeunna bakal rurusuhan maju speedily.
5:27 Aya hiji euweuh lemah atawa berjuang diantara aranjeunna. Éta moal jadi drowsy, jeung maranéhna moal bobo. Ngayakeun bakal beubeur sabudeureun cangkéng maranéhna jadi loosened, atawa nu laces tina sapatu maranéhanana jadi pegat.
5:28 panah disebut seukeut, sarta sakabeh bows disebut taut. The hoofs tina kuda disebut kawas Flint, na roda disebut kawas gaya tempest a.
5:29 roaring nyéta kawas singa; aranjeunna bakal ngagaur kawas singa ngora. Aranjeunna bakal duanana ngagaur sarta nangkep mangsa maranéhna. Sarta maranéhanana baris mungkus sorangan di sabudeureun eta, sarta bakal aya moal salah anu bisa nyalametkeun eta.
5:30 Sarta dina poe nu, aranjeunna bakal ngadamel noise leuwih eta, kawas sora laut. Urang bakal gaze kaluar nuju lahan, jeung behold, gelap of tribulation nu, komo caang geus darkened ku gloom na.

Yesaya 6

6:1 Dina taun nu raja Uzziah maot, Kuring nempo Gusti linggih dina tahta a, luhur jeung Maha Agung, jeung hal anu éta dina manéhna dieusi candi.
6:2 Nu Seraphims anu nangtung di luhur tahta. Hiji kungsi genep jangjang, jeung nu lain geus genep jangjang: jeung dua maranéhanana ngawengku beungeutna, jeung dua maranéhanana ngawengku suku-Na, jeung dua maranéhanana ngalayang.
6:3 Jeung maranéhanana nangis kaluar karana, jeung nyebutkeun: "Suci, suci, suci nyaeta Gusti Allah sarwa! Sadaya bumi ieu ngeusi kamulyaan-Na!"
6:4 Jeung lintels luhur hinges anu shaken di sora hiji nangis kaluar. Jeung imah ieu ngeusi haseup.
6:5 Jeung ceuk: "Woe ka kuring! Keur kuring geus tetep jempé. Pikeun Kami a man of biwir najis, jeung kuring hirup di satengahing hiji jalma ngabogaan biwir najis, jeung geus katempo jeung panon mah Raja, Gusti tina sarwa!"
6:6 Jeung salah sahiji Seraphims flew ka kuring, jeung leungeun-Na ieu batubara ngaduruk, mana manéhna geus dicandak ku tongs ti altar.
6:7 Jeung manéhna keuna sungut mah, jeung cenah, "Behold, ieu geus keuna biwir anjeun, jeung saterusna iniquities Anjeun bakal dibawa kabur, jeung dosa anjeun bakal cleansed. "
6:8 Jeung kuring ngadéngé sora Gusti, paribasa: "Saha bakal I ngirim?"Jeung, "Saha bakal balik pikeun urang?"Jeung ceuk: "Abdi di dieu. Kintunkeun abdi."
6:9 Jeung cenah: "Ke mudik! Jeung anjeun bakal ngomong ka jalma ieu: 'Lamun anjeun ngadengekeun, anjeun bakal ngadenge jeung teu ngarti. Jeung pas ningali visi, Anjeun moal ngarti. '
6:10 Buta manah urang ieu. Jieun Ceuli maranéhna beurat jeung tutup panon maranéhna, lest aranjeunna ningali kalawan panon maranéhna, jeung ngadenge jeung Ceuli maranéhanana, jeung ngarti jeung jantung maranéhanana, jeung bisa dirobah, lajeng bakal dudung aranjeunna ".
6:11 Jeung ceuk, "Kanggo sabaraha lami, O Lord?"Jeung cenah, "Nepi ka kota téh kapencil, tanpa hiji nyicingan, jeung imah anu tanpa lalaki hiji, sarta lahan bakal ditinggalkeun balik, deserted ".
6:12 Pikeun Gusti moal nyandak nu lalaki jauh, jeung manehna anu bakal geus ditinggalkeun balik bakal dikalikeun di satengahing bumi.
6:13 tapi tetep, bakal aya tithing dina dirina, jeung manehna bakal dirobah, jeung manehna bakal ditunda tampilan, kawas tangkal terebinth na kawas hiji ek nu manjangan dahan na. Jeung naon bakal tetep nangtung dina dirina bakal turunan suci.

Yesaya 7

7:1 Jeung eta kajadian dina poé Ahas, putra Jotham, putra Uzziah, raja Yuda, nu Rezin, raja Siria, jeung Pekah, putra Remaliah, raja Israel, naék ka Yerusalem ka perang ngalawan eta. Tapi maranéhanana éta teu bisa ngelehkeun eta.
7:2 Jeung maranéhna dilaporkeun ka imah David, paribasa: "Syria geus ditarik ka Epraim." Jeung jantung nya éta shaken, jeung jantung jalma-Na, sagampil tangkal leuweung nu pindah ku nyanghareupan angin.
7:3 Jeung PANGERAN ngandika ka Yesaya: Pindah kaluar papanggih Ahas, anjeun jeung anak anjeun, Jashub, anu kenca balik, nepi ka ahir saluran cai nu, di pool luhur, dina jalan ka sawah lengkepna sacara.
7:4 Sarta anjeun bakal ngomong ka manehna: "Tempo ka éta nu anjeun jempe. Entong sieun. Jeung boga dread di jantung Anjeun leuwih dua buntut tina firebrands ieu, ampir dipareuman, nu murka tina amukan of Rezin, raja Siria, sarta anak Remaliah. "
7:5 Pikeun Syria geus undertaken rencana ngalawan anjeun, jeung jahat ti Epraim jeung putra Remaliah, paribasa:
7:6 "Hayu urang naek ka Yuda, jeung aduk nepi, jeung cimata eta jauh keur diri urang sorangan, jeung nunjuk putra Tabeel salaku raja di satengahing anak. "
7:7 Ku kituna nyebutkeun Allah Gusti: Ieu teu kudu nangtung, ieu teu kudu jadi.
7:8 Pikeun kapala Syria nyaéta Damaskus, jeung kapala Damaskus nyaéta Rezin; jeung dina genep puluh lima taun ti ayeuna, Epraim bakal cease jadi jalma.
7:9 Pikeun kapala Epraim anu Samaria, jeung kapala Samaria nyaéta putra Remaliah. Lamun Anjeun moal percaya, Anjeun moal terus.
7:10 Jeung Gusti spoke salajengna ka Ahas, paribasa:
7:11 Ménta tanda pikeun diri ti Gusti Alloh anjeun, ti bojong handap, malah ka jangkung luhur.
7:12 Jeung Ahas ceuk, "Kuring moal nanyakeun, keur kuring moal ngagoda Gusti ".
7:13 Jeung cenah: "Lajeng ngadangukeun, O imah Daud. Éta misalna hiji hal leutik pikeun anjeun gangguan lalaki, nu kedah ogé gangguan Gusti?
7:14 Kusabab ieu, Gusti nyalira nu bakal dibere ka anjeun tanda a. Behold, parawan anu baris nyusun, jeung manehna bakal ngalahirkeun putra, tur ngaranna bakal disebut Immanuel.
7:15 Anjeunna bakal ngahakan mentega jeung madu, ku kituna manéhna bisa nyaho keur nolak perbuatan keji dan mun milih alus.
7:16 Tapi malah saméméh budak nu weruh kana ingkar jahat jeung ka milih alus, tanah nu detest bakal ditinggalkeun ku nyanghareupan dua raja nya.
7:17 PANGERAN bakal ngakibatkeun leuwih Anjeun, sarta leuwih jalma Anjeun, sarta leuwih imah bapana Anjeun, poé kayaning teu lumangsung ti poé ti separation Epraim ti Yuda ku raja Assyrians.
7:18 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: PANGERAN bakal nelepon pikeun laleur nu, nu aya dina bagian paling jauh tina walungan Mesir, jeung ngagimbung, nu di tanah Assur.
7:19 Sarta maranéhanana baris anjog, sarta aranjeunna sadayana bakal beristirahat di torrents tina lembah, sarta di caverns tina batu, sarta di unggal thicket, sarta di unggal lawang.
7:20 Dina poé nu, PANGERAN bakal nyukur jeung agul hiji leuwih hired ku jalma anu aya di sakuliah walungan, ku raja Assyrians, ti sirah ka hileud tina suku, jeung sakabéh janggot.
7:21 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: lalaki hiji baris ngangkat hiji sapi diantara oxen, sareng dua domba,
7:22 jeung, tinimbang hiji kelimpahan susu, anjeunna bakal ngahakan mantega. Pikeun sakabéh anu tinggaleun di satengahing lahan bakal ngahakan mentega jeung madu.
7:23 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: unggal tempat, dimana aya patut sarébu potongan pérak sarébu grapevines, bakal jadi cucuk jeung briers.
7:24 Aranjeunna baris asupkeun tempat sapertos kalawan panah sarta bows. Pikeun briers jeung cucuk bakal sapanjang sakabéh daratan.
7:25 Tapi sakumaha pikeun sakabéh gunung, nu bakal ngali jeung pacul, nu teror tina cucuk jeung briers moal kaanggo eta tempat. Sarta bakal aya darat barung pikeun oxen, sarta rentang pikeun sapi ".

Yesaya 8

8:1 Jeung PANGERAN ngandika ka kuring: "Candak up for diri hiji buku badag, tur kalawan pananya lalaki urang nulis dina eta: 'Candak jauh spoils gancang; rampog swiftly. ' "
8:2 Na kuring ngagero ka sorangan saksi satia: Uriah, imam, jeung Jakaria, putra Berechiah.
8:3 Na kuring ngagabung sareng prophetess nu, jeung manehna katimu jeung ngababarkeun putra hiji. Jeung PANGERAN ngandika ka kuring: "Telepon ngaranna: 'Rush nyandak jauh spoils; Buru bisa plundered. '
8:4 Pikeun saméméh budak nu weruh kumaha carana nelepon ka bapana jeung indungna, kakuatan Damsik jeung spoils of Samaria bakal dibawa kabur, di payuneun raja ti Assyrians ".
8:5 Jeung Gusti spoke mun kuring salajengna, paribasa:
8:6 "Kusabab urang ieu geus matak kumisan perairan of Shiloah, nu balik mudik cicingeun, sarta geus gantina dipilih Rezin jeung putra Remaliah,
8:7 kusabab ieu, behold, PANGERAN bakal ngakibatkeun leuwih eta cai walungan a, kuat sarta loba: raja nu Assyrians kalayan sagala kamulyaan na. Sarta anjeunna bakal naek nepi sapanjang sagala aliran na, sarta anjeunna bakal mudal sadayana bank na.
8:8 Sarta anjeunna bakal nembus Yuda, inundating eta, sarta anjeunna baris meuntas ngaliwatan sarta anjog, malah dina beuheung na. Sarta anjeunna bakal manjangkeun jangjang na, ngeusian éta breadth tanah Anjeun, O Immanuel ".
8:9 O jalma, ngumpulkeun babarengan, sarta ngawasa! Kabéh lemahna jauh, ngadangukeun! jadi strengthened, sarta ngawasa! Gird yourselves, sarta ngawasa!
8:10 Migawe rencana a, sarta eta bakal dissipated! Nyarita kecap, sarta eta moal rengse! Pikeun Tuhan aya jeung urang.
8:11 Pikeun PANGERAN ngadawuh kieu ka abdi, sarta anjeunna geus maréntahkeun ieu kuring ku leungeun kuat, lest I buka mudik dina jalan jalma ieu, paribasa:
8:12 "Anjeun teu kudu disebutkeun 'Ieu konspirasi!'Kanggo sadayana nu urang ieu speaks nyaeta konspirasi a. Jeung anjeun kudu mamang atanapi alarmed kalawan sieun maranéhna.
8:13 Sanctify Gusti tina sarwa dirina. Hayu anjeunna jadi Anjeun dread, sarta ngantep manehna jadi anjeun sieun.
8:14 Tur jadi wajib anjeunna janten sanctification ka anjeun. Tapi anjeunna bakal batu ngalanggar sarta batu ti skandal jeung dua imah Israel, sarta snare sarta uing ka pangeusi Yerusalem.
8:15 Sarta pohara loba di antarana baris titajong jeung turun, jeung maranéhna bakal pegat jeung entangled tur nyita.
8:16 Meungkeut kasaksian di, ngégél hukum, diantara murid kuring. "
8:17 Sarta kuring baris ngadagoan Gusti, anu geus concealed beungeutna tina imah Yakub, sarta kuring baris nangtung saméméh anjeunna.
8:18 Behold: Kuring jeung barudak kuring, saha Gusti parantos dibikeun ka kuring salaku tanda na portent a, di Israil, ti Tuhan sarwa, anu hirup di Gunung Sion.
8:19 Sarta sanajan maranéhanana ngomong ka anjeun, "Neangan ti seers na diviners,"Aranjeunna nu ngaheos di incantations maranéhna, teu kudu urang neangan ti Allah maranéhna, demi hirup, teu ti nu maraot?
8:20 Sareng ieu anu, komo deui, demi hukum sarta kasaksian di. Tapi lamun maranéhna teu nyarita nurutkeun Firman ieu, lajeng anjeunna moal boga lampu isuk.
8:21 Sarta anjeunna bakal maot ku eta; anjeunna bakal tumiba sarta jadi lapar. Jeung nalika anjeunna geus lapar, anjeunna baris jadi ambek, sarta anjeunna bakal nyarita jahat ngalawan raja sarta Allah na, sarta anjeunna baris angkat nyalira ka luhur.
8:22 Sarta anjeunna bakal gaze handap ka bumi, jeung behold: tribulation tur gelap, disolusi jeung marabahaya, sarta gloom pursuing. Pikeun anjeunna moal tiasa ngapung jauh ti marabahaya na.

Yesaya 9

9:1 Dina waktu tadi, tanah Zebulun sarta tanah Naphtali anu diangkat nepi. Tapi dina waktu engké, jalan laut saluareun Yordan, ti Galilea tina kapir, ieu ditimbang handap.
9:2 Sing saha jalma nu walked di gelap geus katempo hiji lampu hébat. Hiji lampu geus risen pikeun pangeusi wewengkon tina kalangkang pati.
9:3 Geus ngaronjat bangsa, tapi anjeun teu ngaronjat rejoicing nu. Aranjeunna baris bingah sateuacan Anjeun, kawas jelema nu girang di panen, kawas nu exulting victorious sanggeus motret mangsa, nalika aranjeunna ngabagi spoils.
9:4 Keur anjeun geus prevailed ngaliwatan yoke of beungbeurat maranéhna, sarta leuwih batang tina taktak maranéhna, sarta leuwih scepter of oppressor maranéhna, sakumaha dina dinten Midian.
9:5 Pikeun unggal rampog telenges jeung tumult a, sarta unggal pésta dicampur getih, bakal dibeuleum nepi na bakal jadi suluh keur seuneu.
9:6 Pikeun ka urang anak anu dilahirkeun, jeung ka kami putra dirumuskeun. Jeung kapamimpinan ieu disimpen sanggeus taktak na. Tur ngaranna bakal disebut: pembimbing éndah, perkasa Alloh, Kangjeng umur masa depan, Prince of Peace.
9:7 kakuasaan na bakal ngaronjat, sarta bakal aya euweuh tungtung nepi karapihan na. Anjeunna bakal diuk kana tahta Daud tur leuwih karajaan na, pikeun mastikeun jeung nguatkeun eta, di judgment jeung kaadilan, ti ayeuna malah ka kalanggengan. The zeal Gusti tina sarwa wajib ngalengkepan ieu.
9:8 Gusti dikirim kecap pikeun Yakub, sarta eta murag kana Israél.
9:9 Tur sakumna rahayat Epraim bakal nyaho eta. Jeung pangeusi ti Samaria bakal ngomong, dina kaadigungan jeung haughtiness jantung maranéhna:
9:10 "The bata geus fallen, Tapi urang bakal ngawangun jeung batu kuadrat. Aranjeunna geus ditegor teh sycamores, Tapi urang bakal ngaganti poto eta sareng cedars ".
9:11 Sarta PANGERAN bakal ngangkat nepi ka musuh Rezin leuwih anjeunna, sarta anjeunna bakal ngahurungkeun adversaries na kana tumult a:
9:12 nu Syrians ti wetan jeung Philistines ti kulon. Sarta maranéhanana baris devour Israel jeung sakabeh sungut maranéhna. Barina ogé ieu, amukan na teu ngancik jauh; tibatan, leungeun-Na ieu masih ngalegaan.
9:13 Jeung urang teu balik deui ka hiji anu struck aranjeunna, jeung maranéhna henteu neangan Gusti tina sarwa.
9:14 Teras kumaha, PANGERAN bakal bubarkeun, jauh ti Israel, kapala jeung buntut, anjeunna anu bows handap sarta anjeunna anu refrains, dina hiji dinten.
9:15 The lila-cicing na menak, anjeunna téh sirah; jeung nabi anu ngajarkeun ngampar, anjeunna téh buntut.
9:16 Saha jalma anu deceitfully muji urang ieu, jeung jalma anu muji, bakal dialungkeun ka handap rongkah.
9:17 Kusabab ieu, Gusti moal girang leuwih nonoman maranéhna. Sarta anjeunna moal nyandak karunya on yatim jeung janda maranéhna. Pikeun unggal hiji nyaeta munafik a, na masing-masing hiji nyaeta jahat, sarta unggal sungut geus diucapkeun foolishness. Barina ogé ieu, amukan na teu ngancik jauh; tibatan, leungeun-Na ieu masih ngalegaan.
9:18 Pikeun impiety geus kindled kawas seuneu anu: eta bakal devour Brier na Thorn, sarta eta bakal kaduruk di leuweung padet, sarta eta bakal interwoven jeung haseup naek.
9:19 bumi geus shaken ku murka ti Tuhan sarwa, jeung urang bakal jadi kawas suluh pikeun seuneu. Hiji lalaki moal luang lanceukna sorangan.
9:20 Sarta anjeunna bakal ngahurungkeun arah katuhu, sarta anjeunna bakal lapar. Sarta anjeunna bakal ngahakan arah kénca ka, sarta anjeunna moal jadi wareg. Unggal salah bakal ngahakan daging panangan sorangan: Manasseh Epraim, jeung Epraim Manasseh, sarta babarengan maranéhna bakal ngalawan Yuda.
9:21 Barina ogé ieu, amukan na teu ngancik jauh; tibatan, leungeun-Na ieu masih ngalegaan.

Yesaya 10

10:1 Woe ka jalma anu nyieun hukum adil, jeung anu, nalika nulis, nulis ketidakadilan:
10:2 guna ngandeg miskin di judgment, tur ngalakukeun kekerasan ka hal nu hina mah jalma, dina urutan nu janda bisa jadi mangsa maranéhna, na yén maranéhna bisa rampog yatim nu.
10:3 Naon bakal Sadérék dina poé visitation na calamity nu approaching ti Afar? Ka saha moal maneh kabur pikeun bantuan? Na dimana anjeun bakal ninggalkeun balik kamulyaan sorangan,
10:4 ku kituna anjeun bisa jadi teu jadi sujud ka handap dina ranté, sarta digolongkeun mibanda slain di? Ngeunaan sagala ieu, amukan na teu ngancik jauh; tibatan, leungeun-Na ieu masih ngalegaan.
10:5 Woe mun Assur! Anjeunna teh rod sarta staf di amukan kuring, sarta indignation abdi aya dina leungeun maranéhna.
10:6 Kuring bakal ngirim anjeunna ka bangsa bohong, sarta kuring baris mesen anjeunna ngalawan rahayat amukan kuring, ku kituna manéhna bisa nyokot jauh rampog teh, jeung cimata eta mangsa, jeung tempat ka jadi trampled kawas leutak di jalan.
10:7 Tapi anjeunna moal nganggap hal éta janten kitu, na haténa moal anggap eta janten cara kieu. Gantina, haténa bakal disetel ka naksir jeung ka ngabasmi leuwih ti sababaraha bangsa.
10:8 Pikeun anjeunna bakal nyebutkeun:
10:9 "Dupi moal pangéran abdi kawas loba raja? Teu Calno kawas Carchemish, sarta Hamath kawas Arpad? Teu Samaria kawas Damaskus?
10:10 Dina ragam sarua salaku leungeun kuring nepi ka karajaan tina idola nu, kitu ogé bakal dinya ngahontal Gambar palsu maranéhna, pamadegan Yerusalem jeung ti Samaria.
10:11 Atuh henteu ka Yerusalem sarta gambar palsu nya, sagampil Kuring geus dipigawé pikeun Samaria jeung brahala dirina?"
10:12 Jeung ieu bakal jadi: nalika Gusti bakal geus réngsé tiap bukuna di Gunung Sion jeung di Yerusalem, Kuring bakal meta ngalawan buah manah Maha Agung raja Assur, sarta ngalawan kamulyaan ti haughtiness tina panon na.
10:13 Pikeun anjeunna parantos nyarios: "Kuring geus acted kalawan kakuatan leungeun kuring sorangan, sarta kuring geus dipikaharti ku hikmah kuring sorangan, na mah geus dihapus watesan tina jalma, sarta kuring geus plundered pamingpin maranéhna, jeung, kawas hiji kalawan kakuatan, Kuring geus ditarik ka handap eta residing on tinggi.
10:14 Sarta leungeun abdi parantos ngahontal kana kakuatan rahayat, sakumaha kana sayang mangrupa. Jeung, ngan salaku endog nu geus ditinggalkeun balik nu dikumpulkeun, jadi geus I dikumpulkeun sakabéh bumi. Na aya euweuh hiji anu dipindahkeun jangjang a, atanapi dibuka sungut hiji, atanapi uttered snarl a ".
10:15 Kedah kampak nu muja sorangan leuwih anjeunna anu wields eta? Atawa bisa ragaji teh exalt sorangan leuwih anjeunna anu metot eta? Kumaha tiasa a angkat rod sorangan nepi ngalawan anjeunna anu wields eta, atawa staf a exalt sorangan, sanajan éta ngan kai?
10:16 Kusabab ieu, nu daulat Gusti, Gusti tina sarwa, bakal dikirim leanness diantara leuwih gajih na. Sarta dina pangaruh kamulyaan na, a ardor ngaduruk bakal ngamuk, kawas seuneu consuming.
10:17 Jeung lampu Israel bakal kawas seuneu anu, jeung Salah Suci Israel bakal kawas seuneu anu. Jeung cucuk jeung briers na bakal nangtukeun muntab-muntab na devoured, dina hiji dinten.
10:18 Jeung kamulyaan leuweung sarta pasir geulis na bakal dihakan, ti jiwa nu malah nepi ka daging. Sarta anjeunna bakal ngungsi jauh di teror.
10:19 Sarta naon tetep tangkal leuweung na bakal jadi sababaraha, na jadi gampang wilanganana, nu sanajan anak bisa nulis éta ka handap.
10:20 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: maranéhanana henteu ditambahkeun kana remnant Israel, saha jalma anu kabur tina imah Yakub, moal lean kana anjeunna anu panarajangan éta. Gantina, aranjeunna bakal lean kana Gusti, Hiji Suci tina Israel, dina bebeneran.
10:21 The remnant Yakub, deui kuring ngomong remnant nu, bakal dirobah jadi Allah perkasa.
10:22 Pikeun leuwih tiheula urang Anjeun, O Israel, bakal kawas keusik di laut, acan ngan hiji remnant sahijina bakal dirobah. consummation nu, sanggeus geus disingget, bakal inundated kalawan adil.
10:23 Pikeun Lord, Allah sarwa, bakal ngalengkepan mangrupakeun singketan na consummation a, di satengahing sadaya bumi.
10:24 Kusabab ieu, Allah, Allah sarwa, nyebutkeun kieu: "Urang abdi, anu nyicingan Sion: teu jadi sieun Assur. Anjeunna bakal nyerang anjeun kalawan rod na, sarta anjeunna baris angkat staf na leuwih Anjeun, dina cara Mesir.
10:25 Tapi sanggeus hiji bari saeutik sarta waktu ringkes, indignation abdi bakal dihakan, sarta amukan abdi bakal giliran wickedness maranéhanana. "
10:26 Jeung Gusti tina sarwa baris ngangkat up a scourge leuwih anjeunna, kawas nu scourge Midian di batu tina Oreb, sarta anjeunna baris ngangkat up rod na leuwih laut, sarta anjeunna baris angkat eta nepi ngalawan cara Mesir.
10:27 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: beungbeurat na bakal dibawa kabur ti taktak anjeun, sarta yoke na bakal dibawa kabur ti beuheung anjeun, sarta yoke bakal luruh di penampilan minyak.
10:28 Anjeunna bakal kaanggo Aiath; anjeunna baris meuntas ka Migron; anjeunna baris mercayakeun kapal pikeun Michmash.
10:29 Aranjeunna geus dialirkeun dina rurusuhan; Geba aya korsi kami; Friendly ieu stupefied; Gibeah Saul ngungsi.
10:30 Neigh kalayan sora Anjeun, putri Gallim; Perhatoskeun, Laishah, awéwé impoverished of Anathoth.
10:31 Madmenah geus dipindahkeun jauh; jadi strengthened, Anjeun pangeusi of Gebim.
10:32 Ieu masih terangan, sangkan nangtung di Nob. Anjeunna bakal ngocok leungeun-Na ngalawan gunung putri Sion, pasir Yerusalem.
10:33 Behold, nu daulat Tuhan sarwa bakal naksir botol saeutik anggur jeung teror, jeung Maha Agung di stature bakal ditegor, jeung lofty bakal dibawa low.
10:34 Jeung leuweung padet bakal overturned kalawan beusi. jeung Libanon, kalawan leuwih Maha Agung na, bakal tumiba.

Yesaya 11

11:1 Jeung rod bakal balik mudik ti akar Jesse, jeung kembang bakal naek ti akar-Na.
11:2 Jeung Roh PANGERAN bakal beristirahat kana manéhna: sumanget hikmah jeung pamahaman, sumanget ikhtiar jeung fortitude, sumanget pangaweruh jeung takwa.
11:3 Jeung manéhna baris ngeusi sumanget sieun Gusti. Manéhna moal pareng nurutkeun tetempoan panon, atawa reprove dumasar kana dédéngéan tina Ceuli.
11:4 Gantina, manéhna baris nangtoskeun miskin jeung kaadilan, jeung manéhna baris reprove nu meek bumi jeung fairness. Jeung manéhna baris nyerang bumi jeung rod tina sungut-Na, jeung manéhna baris slay nu impious jeung sumanget biwir-Na.
11:5 Jeung kaadilan bakal beubeur kira-kira cangkéng-Na. Jeung iman bakal beubeur soldadu nu aya di sisi-Na.
11:6 ajag bakal Huni jeung domba nu; jeung maung tutul bakal ngagolér jeung nak nu; nu anak sapi jeung singa jeung domba bakal abide babarengan; jeung budak saeutik bakal ngajalankeun eta.
11:7 Nu anak sapi jeung biruang bakal eupan babarengan; leuwih ngora maranéhanana bakal beristirahat babarengan. Jeung singa bakal dahar jarami kawas sapi nu.
11:8 Jeung orok breastfeeding bakal muter luhureun lair of ASP nu. Jeung anak anu geus disapih bakal dorong leungeun-Na kana den raja oray.
11:9 Maranéhanana bakal cilaka, jeung maranehna moal maehan, dina sadaya gunung mah suci. Pikeun bumi geus ngeusi pangaweruh Gusti, kawas cai ngawengku laut.
11:10 Dina poé nu, akar Jesse, anu nangtung minangka tanda di antara jalma, sarua nu kapir bakal beseech, jeung sepulcher-Na bakal glorious.
11:11 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: PANGERAN bakal dikirim mudik leungeun-Na kadua kalina nyandak diilikan tina remnant rahayatna anu bakal ditinggalkeun balik: ti Assyria, jeung ti Mesir, ti Pathros, ti Étiopia, ti Elam, ti Shinar, ti Hamath, ti kapuloan laut.
11:12 Sarta anjeunna baris angkat tanda ka bangsa, sarta anjeunna baris ngumpulkeun babarengan fugitives Israel, sarta anjeunna baris ngumpulkeun dispersed of Yuda ti opat wewengkon bumi.
11:13 Jeung dengki Epraim bakal dibawa kabur, jeung musuh Yuda bakal binasa. Epraim moal janten rival ka Yuda, jeung Yuda moal ngalawan Epraim.
11:14 Sarta maranéhanana baris ngapung kana taktak ti Philistines ngaliwatan laut; babarengan maranéhna bakal rampog teh putra timur. Idumea sarta Moab bakal sahandapeun aturan leungeun maranéhna, jeung putra Amon bakal taat.
11:15 Sarta PANGERAN bakal kapencil nu basa ti laut Mesir. Sarta anjeunna baris angkat leungeun-Na leuwih walungan, kalawan kakuatan Roh-Na; sarta anjeunna bakal nyerang deui, di tujuh aliran na, ambéh maranéhanana bisa meuntas ngaliwatan eta dina sapatu maranéhna.
11:16 Sarta bakal aya jalan pikeun remnant jalma kuring, anu bakal ditinggalkeun balik ku Assyrians: sagampil aya pikeun urang Israil dina poé éta anjeunna naék ti tanah Mesir.

Yesaya 12

12:1 Tur anjeun bakal disebutkeun dina poé éta: "Kuring baris ngaku ka anjeun, O Lord, sabab geus ambek sareng abdi; tapi amukan anjeun geus ngancik jauh, anjeun geus consoled kuring.
12:2 Behold, Allah Jurusalamet abdi, Kuring bakal meta satia, na kuring moal sieun. Pikeun Gusti nyaeta kakuatan kuring jeung muji kuring, sarta anjeunna geus jadi kasalametan kuring. "
12:3 Anjeun bakal narik cai kalawan gladness ti fountains tina Jurusalamet.
12:4 Tur anjeun bakal disebutkeun dina poé éta: "Ngaku Tuhan, jeung nu dipake ngaranna! Nyieun rencana na dipikawanoh di kalangan bangsa! Inget yen ngaranna téh Maha Agung!
12:5 Nyanyi ka Gusti, keur manehna geus acted magnificently! Ngembarkeun ka sakabeh dunya!
12:6 Exult sareng masihan puji, O habitation of Sion! Keur Great Salah, Hiji Suci tina Israel, aya dina satengahing Anjeun!"

Yesaya 13

13:1 Beungbeurat Babul nu Yesaya, putra Amoz, ragaji.
13:2 Ngaliwatan gunung kasaput halimun angkat tanda a! Ngangkat sora nu, angkat leungeun, sarta ngantep éta pamingpin asupkeun ngaliwatan Gerbang!
13:3 Dina murka kuring, Kuring paréntah leuwih kuring sanctified, na mah disebut leuwih kuat kuring, jalma anu exult dina kamulyaan abdi.
13:4 Di gunung, aya sora multitude a, saolah-olah hiji sababaraha urang, sora jeung sora raja, bangsa dikumpulkeun babarengan. Keur Tuhan sarwa geus dibikeun pesenan ka prajurit perang,
13:5 ka jalma anu keur anjog ti jauh tanah, ti jangkung langit. Éta PANGERAN sarta instrumen tina amukan na, ku kituna manéhna bisa mawa uing ka sadaya bumi.
13:6 Wail kalawan tarik! Pikeun dinten Gusti draws deukeut! Ieu bakal sumping kawas devastation ti Gusti.
13:7 Kusabab eta, unggal leungeun bakal gagal, sarta unggal jantung lalaki bakal runtah jauh tur jadi ditumbuk.
13:8 Writhing tur nyeri moal nangkep aranjeunna. Aranjeunna bakal di nyeri, kawas awéwé di kuli. Unggal salah bakal katingali stupefied ka tatangga na. countenances maranéhna bakal kawas rupa anu geus dibeuleum nepi.
13:9 Behold, dinten anu deukeut Gusti: poé kejem, pinuh ku indignation tur murka sarta amukan, nu bakal nempatkeun bumi di katiisan jeung naksir nu sinners ti dinya.
13:10 Pikeun béntang langit, di splendor maranéhna, moal nembongkeun lampu maranéhna. panonpoé bakal obscured di rising na, na bulan moal caang dina caang nya.
13:11 Jeung kuring bakal meta ngalawan Dedemit tina dunya, sarta ngalawan impious pikeun iniquity maranéhna. Sarta kuring baris ngabalukarkeun sombong tina satia ka cease, jeung kuring bakal mawa turun kaadigungan tina kuat.
13:12 Hiji lalaki bakal langkung mulia ti emas, sarta umat manusa bakal jadi kawas emas refined murni.
13:13 Pikeun tujuan ieu, Kuring baris aduk nepi Sawarga, jeung bumi bakal dipindahkeun ti tempatna, sabab tina indignation Gusti tina sarwa, kusabab poé murka ngamuk na.
13:14 Jeung maranéhna bakal kawas doe hiji kabur jauh, atawa kawas domba; sarta bakal aya moal salah anu bisa ngumpulkeun éta babarengan. Unggal salah bakal giliran urang sorangan, sarta unggal salah bakal ngungsi ka darat sorangan.
13:15 Kabéh anu aya kapanggih bakal ditelasan, sarta sakabeh anu aya bray unaware bakal tumiba ku pedang.
13:16 Orok maranéhna bakal dialungkeun ka handap rongkah saméméh panon maranéhna. imah maranéhna bakal plundered, jeung istri maranéhna bakal dilanggar.
13:17 Behold, Kuring baris aduk nepi ka Medes ngalawan aranjeunna. Éta moal neangan pérak, atawa emas kahayang.
13:18 Gantina, kalawan panah maranéhna, aranjeunna bakal nempatkeun ka barudak saeutik pati, sarta maranéhanana baris nyandak henteu karunya on breastfeeding awéwé, na panon maranéhna moal luang barudak maranéhanana.
13:19 Lajeng Babul, hiji glorious diantara karajaan, anu sombong kawentar ti Chaldeans, bakal ancur, malah jadi Gusti ancur Sodong jeung Gomorrah.
13:20 Eta moal dicicingan, komo ka ahir, sarta eta moal diwangun balik, malah ti generasi ka generasi. Arab moal pitch anjir na aya, atawa baris dina angon nyokot beristirahat aya.
13:21 Gantina, nu beasts liar bakal beristirahat aya, jeung imah maranéhna bakal ngeusi serpents, sarta ostriches bakal hirup aya, sarta leuwih buluan bakal kabisat ngeunaan aya.
13:22 Jeung owls tawny bakal ngajawab karana aya, dina wangunan na, jeung Sirens di shrines miboga pelesir.

Yesaya 14

14:1 Kalawan waktuna geus teken deukeut, sarta poé nya moal berkepanjangan. Pikeun Gusti moal nyandak karunya on Jacob, sarta anjeunna masih bakal milih ti Israel, sarta anjeunna bakal ngabalukarkeun ka sésana kana taneuh sorangan. Jeung datangna anyar bakal ngagabung ka aranjeunna, sarta anjeunna bakal taat kana imah Yakub.
14:2 Jeung urang moal dicokot, sarta mingpin éta ka tempat maranéhna. Jeung imah urang Israil bakal mibanda aranjeunna, di tanah Gusti, minangka pagawé lalaki sarta awéwé. Sarta maranéhanana baris nyandak captive jalma anu kungsi dilaksanakeun aranjeunna captive. Sarta maranéhanana baris subjugate oppressors maranéhna.
14:3 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: nalika Allah baris geus dibikeun anjeun istirahat tina kuli Anjeun, ti penindasan Anjeun, na ti servitude hésé ngabawah anjeun dilayanan sateuacan,
14:4 anjeun bakal nampa pasemon ieu ngalawan raja Babul, tur anjeun bakal nyebutkeun: "Kumaha éta nu oppressor geus ceased, babarengan jeung upeti na?
14:5 Gusti parantos ditumbuk staf ti impious, nu scepter of despots,
14:6 nu struck rahayat di murka kalawan tatu teu bisa jadi cageur, nu subjugated bangsa di amukan, nu persecuted kalawan cruelty.
14:7 Kabéh bumi geus jadi sepi tur masih; eta geus gladdened sarta geus rejoiced.
14:8 The evergreens, oge, geus rejoiced leuwih Anjeun, jeung cedars di Libanon, paribasa: 'Kusabab geus angon, salah euweuh geus naék anu bakal motong urang ka handap. '
14:9 Naraka handap ieu diaduk nepi ka nepungan anjeun di Advent Anjeun; eta geus awakened nu raksasa pikeun anjeun. Sakabéh inohong bumi geus risen ti Thrones maranéhna, sakabéh pamingpin diantara bangsa ".
14:10 Sarerea baris ngabales na bakal nyebutkeun ka anjeun: "Ayeuna anjeun tatu, sagampil kami; Anjeun geus jadi kawas kami.
14:11 kaadigungan anjeun geus nyeret ka handap pikeun Apan. awak anjeun geus fallen maot. The ngengat bakal strewn handapeun Anjeun, jeung cacing bakal Anjeun nutupan.
14:12 Kumaha éta nu geus fallen ti sawarga, O Lucifer, anu dipaké pikeun naek kawas panonpoé? Kumaha ieu eta nu geus fallen ka bumi, Anjeun nu tatu bangsa?
14:13 Jeung anjeun ceuk dina haté anjeun: 'Kuring bakal nanjak nepi ka sawarga. Kuring baris exalt tahta kuring di luhur béntang Allah. Kuring bakal enthroned kana gunung covenant nu, dina bagian kalér.
14:14 Kuring bakal naek luhur tops tina awan. Kuring bakal kawas nu Maha Agung. '
14:15 Tapi sabenerna, Anjeun bakal nyeret ka handap pikeun Apan, kana bojong liang kubur.
14:16 Jalma anu ningali maneh, bakal lean arah anjeun, sarta bakal gaze kana Anjeun, paribasa: 'Bisa ieu jadi lalaki anu kaganggu bumi, anu ngoyagkeun karajaan,
14:17 anu dijadikeun dunya kana gurun sarta ancur kota na, anu sanajan henteu bakal muka panjara pikeun tahanan na?'"
14:18 Sakabeh raja di bangsa sakuliah sakabeh dunya geus angon dina kamulyaan, tiap lalaki di imahna sorangan.
14:19 Tapi maneh geus ditolak tina kubur Anjeun, kawas tutuwuhan ema aya gunana, anjeun geus kabeungkeut up jeung pamadegan anu slain ku pedang, jeung anu diturunkeun ka handap liang kubur, kawas tulang taleng rotting.
14:20 Anjeun moal pakait sareng aranjeunna, malah di alam kubur. Keur anjeun geus ancur tanah sorangan; geus slain urang sorangan. The turunan ti leuwih jahat moal disebut kana pikeun kalanggengan.
14:21 Nyiapkeun putra-Na pikeun meuncit nu, nurutkeun kana iniquity of founding maranéhna. Éta moal naek nepi, atawa inherit bumi, atawa eusian nyanghareupan dunya kalayan dayeuh.
14:22 Tapi bakal gugah up ngalawan aranjeunna, nyebutkeun Gusti tina sarwa. Sarta kuring baris binasa nami Babul sarta sésa na: duanana tutuwuhan jeung anak kandung na, nyebutkeun Gusti.
14:23 Sarta kuring baris nunjuk éta salaku ngilikan keur landak teh, kalawan ranca tina cai. Sarta kuring baris nyapu dinya kaluar sarta ngagem eta jauh jeung sikat hiji, nyebutkeun Gusti tina sarwa.
14:24 PANGERAN tina sarwa geus disumpah, paribasa: pasti, sagampil Kuring geus dianggap deui, kitu deui bakal jadi, sarta di ragam sarua salaku Kuring geus digambar deui ngaliwatan pikiran kuring,
14:25 jadi wajib eta lumangsung. Ku kituna wajib kuring naksir Assyria dina taneuh kuring, sarta kuring baris trample anjeunna kana gunung kuring, sarta yoke na bakal dibawa kabur ti aranjeunna, sarta beungbeurat na bakal dikaluarkeun tina taktak maranéhna.
14:26 Ieu rencana yen Kuring geus mutuskeun, ngeunaan sakabéh bumi, sarta ieu leungeun nu geus ngalegaan leuwih sagala bangsa.
14:27 Keur Tuhan sarwa geus decreed eta, na saha bisa ngaleuleuskeun eta? Jeung leungeun-Na anu ngalegaan, kitu anu bisa nyegah eta?
14:28 Dina taun nu jadi raja Ahas pupus, beungbeurat ieu dibéré:
14:29 Anjeun teu kedah bingah, sagala nu di Philistia, yén rod tina anjeunna anu struck anjeun geus ditumbuk. Pikeun ti akar naga bakal balik mudik raja oray, sarta turunan na bakal engulf nu mana flies.
14:30 Jeung firstborn tina goréng bakal jadi pastured, jeung goréng bakal beristirahat di kasatiaan. Sarta kuring baris ngakibatkeun root anjeun maot jauh ku kalaparan, sarta kuring baris nyimpen pati remnant Anjeun.
14:31 Wail, gerbang OR! ceurik kaluar, kota O! Sakabéh Philistia geus prostrated. Pikeun bako nu bakal sumping ti kalér, tur aya hiji anu bakal kabur tentara na.
14:32 Jeung naon bakal respon kana warta ieu diantara bangsa? Ieu bakal yén Gusti geus ngadegkeun Sion, jeung nu miskin rahayatna bakal mudahan di anjeunna.

Yesaya 15

15:1 Beungbeurat Moab. Kusabab Ar Moab geus ancur ku wengi, éta utterly jempé. Kusabab éta témbok Moab geus ancur ku wengi, éta utterly jempé.
15:2 imah geus naék kalawan Dibon jeung jangkung, dina tunggara leuwih Nebo jeung leuwih Medeba. Moab geus wailed. Bakal aya baldness on sakabéh huluna maranéhna, sarta unggal janggot bakal shaven.
15:3 Di crossroads maranéhna, aranjeunna geus dibungkus ku sackcloth. Dina rooftops maranéhanana jeung di jalan maranéhna, dulur descends, wailing na weeping.
15:4 Heshbon bakal ceurik kaluar kalawan Elealeh. sora maranéhanana geus uninga sajauh Jahaz. leuwih kieu, nu lalaki ogé-dilengkepan Moab wail; tiap jiwa bakal wail ka sorangan.
15:5 haté abdi bakal ceurik kaluar pikeun Moab; bar na bakal ceurik kaluar malah mun Zoar, kawas sapi tilu taun heubeul. Pikeun maranéhna bakal naek weeping, ku cara nu pisan di Luhith. Na sapanjang jalan Horonaim, aranjeunna bakal angkat a ceurik tina contrition.
15:6 Pikeun cai tina Nimrim bakal kapencil, kusabab pepelakan geus layu, sarta seedling geus gagal, sarta sakabeh greenery geus diliwatan jauh.
15:7 Ieu di atos kalawan gedena karya maranéhanana sarta tina visitation maranéhna. Aranjeunna bakal ngakibatkeun aranjeunna ka torrent teh willows.
15:8 Pikeun hiji outcry geus medar sapanjang wates Moab; na wailing malah mun Eglaim, sarta clamor na malah ka ogé tina Elim.
15:9 Kusabab cai tina Dibon geus ngeusi getih, Kuring baris nempatkeun malah leuwih kana Dibon: jelema ti Moab anu ngungsi singa, jeung salamet bumi.

Yesaya 16

16:1 O Lord, kirimkeun mudik Domba nu, pangawasa bumi, ti Rock of gurun ka gunung putri Sion.
16:2 Jeung ieu bakal jadi: kawas manuk kabur jauh, sarta fledglings kawas ngalayang ti sayang nu, jadi moal ka putri Moab jadi dina petikan Arnon.
16:3 Ngabentuk rencana a. Nelepon déwan a. Hayu kalangkang anjeun jadi lamun éta wengi, malah di lohor. Nyumputkeun nu fugitives, sarta ulah ngahianat ka Wanderers.
16:4 fugitives abdi bakal hirup sareng anjeun. Jadi tempat nyumputkeun, O Moab, ti nyanghareupan penghancur nu. Pikeun lebu nu geus di tungtung na; hiji resep geus dihakan. Anjeunna anu trampled bumi geus gagal.
16:5 Sarta tahta bakal disiapkeun dina rahmat, na Hiji wajib diuk kana eta dina bebeneran, di Kemah Daud, ditilik sarta néangan judgment, sarta gancang repaying naon ngan.
16:6 Kami geus uninga tina sombong Moab; anjeunna pisan reueus. bangga sarta kaadigungan sarta indignation nya leuwih ti kakuatan na.
16:7 Kusabab ieu, Moab bakal wail ka Moab; unggal salah bakal wail. Nyarita tatu maranéhna pikeun jalma anu bingah kana tembok bata.
16:8 Keur sub urban ti Heshbon anu deserted, jeung Lords tina kapir geus ditegor pakebonan of Sibmah. vines na geus anjog malah di Jazer. Aranjeunna geus wandered di tanah gurun. bibit na geus ditinggalkeun. Aranjeunna geus meuntas ngaliwatan laut.
16:9 Kuring bakal ceurik jeung lawon tina Jazer leuwih kieu, pakebonan of Sibmah. Kuring baris inebriate anjeun kalawan lawon kuring, Heshbon na Elealeh! Pikeun sora jelema nu trample geus bergegas leuwih vintage anjeun sarta leuwih panén Anjeun.
16:10 Teras kumaha, rejoicing na exultation bakal dibawa kabur ti Carmel, sarta bakal aya moal jubilation atanapi exultation di kebon anggur. Anjeunna anu biasa kembangan moal kembangan kaluar anggur di winepress nu. Kuring geus dibawa kabur sora jelema nu kembangan.
16:11 leuwih kieu, haté abdi bakal resonate kawas kecapi pikeun Moab, na kuring jero paling mahluk keur témbok bata.
16:12 Jeung ieu bakal jadi: lamun eta geus katempo yen Moab geus Cut Nyak Dien kana tempat luhur na, anjeunna bakal asupkeun tempat na suci solat, Tapi anjeunna moal lumaku.
16:13 Ieu kecap yén Gusti geus diucapkeun ka Moab ngeunaan waktu anu.
16:14 Tur ayeuna PANGERAN geus diucapkeun, paribasa: Dina tilu taun, kawas nu taun leungeun hired, kamulyaan Moab ngeunaan sakabéh multitude sahiji jalma bakal dibawa kabur, sarta naon anu ditinggalkeun balik bakal leutik sarta lemah sarta teu jadi sababaraha.

Yesaya 17

17:1 Beungbeurat Damaskus. Behold, Damsik moal cease janten kota anu, sarta eta bakal kawas numpuk batu di uing.
17:2 Kota di uing bakal ditinggalkeun pikeun flocks, sarta maranéhanana baris nyokot beristirahat aya, sarta bakal aya moal salah anu bisa pikasieuneun aranjeunna.
17:3 Sarta bantuan baris cease ti Epraim, jeung karajaan baris cease ti Damaskus. Jeung remnant Siria bakal kawas kamulyaan ti putra Israil, nyebutkeun Gusti tina sarwa.
17:4 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: kamulyaan Jacob bakal thinned, jeung fatness daging na bakal ngurangan.
17:5 Sarta eta bakal jadi kawas nu gathering tina panen anu tetep, sarta panangan na bakal nyokot Ceuli gandum. Sarta eta bakal jadi kawas pilarian for ira di Lebak Rephaim.
17:6 Sarta naon anu tinggaleun di jerona bakal kawas hiji gugusan anggur, atawa kawas tangkal zaitun shaken sareng dua atanapi tilu olives di luhureun cabang, atanapi resep opat atawa lima olives di luhureun tangkal, nyebutkeun Gusti Allah Israil.
17:7 Dina poé nu, lalaki bakal ruku saméméh ker na, jeung panon na bakal nimbang Hiji Suci Israel.
17:8 Sarta anjeunna moal ruku méméh altars yén leungeun-Na geus dijieun. Sarta anjeunna moal nganggap hal anu ramo na geus dijieun, nu groves suci jeung shrines.
17:9 Dina poé nu, Kota kuat na bakal ditinggalkeun, kawas nu plows jeung huma gandum nu kasésa di tukangeun saméméh nyanghareupan éta putra Israil, jeung anjeun bakal deserted.
17:10 Keur anjeun geus poho ka Allah Jurusalamet anjeun, jeung anjeun teu inget nulungan kuat anjeun. Kusabab ieu, anjeun bakal melak tatangkalan dipercaya, Tapi anjeun bakal sow siki asing.
17:11 Dina poé penanaman Anjeun, nu grapevine liar tur cikal isuk anjeun bakal flourish. panen geus dibawa kabur ka poé pusaka, tur anjeun bakal ngungun beurat.
17:12 Woe ka multitude loba bangsa, kawas nu multitude tina laut roaring! Woe ka tumult of panongton, kawas nu noise loba cai!
17:13 Bangsa bakal nyieun noise a, kawas nu noise tina cai overflowing, tapi anjeunna bakal rebuke anjeunna, jeung kitu anjeunna bakal ngungsi jauh. Sarta anjeunna bakal gancang dibawa kabur, kawas nu lebu tina pagunungan saméméh nyanghareupan angin, na kawas angin puyuh saméméh tempest a.
17:14 Dina waktu tunggang gunung, behold: bakal aya gangguan a. Nalika éta isuk awal, anjeunna moal tetep. Ieu bagian jalma anu geus devastated kami, sarta ieu teh loba jelema nu geus plundered kami.

Yesaya 18

18:1 Woe ka darat, yén cymbal jangjangan, nu saluareun walungan tina Étiopia,
18:2 nu ngirimkeun duta ku laut na di kapal tina lontar luhureun cai. Pindah mudik, Malaikat O Swift, ka bangsa anu geus convulsed na torn eta, ka jalma dahsyat, sanggeus saha euweuh séjén, mun bangsa hariwang tur downtrodden, darat anu walungan geus manja.
18:3 Sakabéh pangeusi dunya, Anjeun saha Huni kana bumi: lamun tanda bakal geus elevated dina gunung, anjeun bakal nempo, tur anjeun bakal ngadéngé blast of gusti nu.
18:4 Pikeun Gusti nyebutkeun ieu kuring: Kuring bakal sepi, sarta kuring baris nganggap di tempat kuring, salaku lampu di lohor jelas, jeung salaku awan embun dina poe panen.
18:5 Pikeun saméméh panén, kabéh ieu flourishing. Sarta eta bakal cinyusu mudik kalawan parantosan untimely, jeung dahan saeutik na bakal pruned ku sabeulah melengkung. Sarta naon anu ditinggalkeun leuwih bakal motong jauh jeung shaken kaluar.
18:6 Sarta babarengan maranéhna bakal ditinggalkeun ka manuk pagunungan jeung ka beasts liar bumi. Jeung manuk bakal terus kana aranjeunna dina enas, sarta sakabeh beasts liar bumi bakal usum leuwih aranjeunna.
18:7 Dina jangka waktu nu, kado bakal dibawa ka Gusti tina sarwa, ti urang dibagi na torn eta, ti urang dahsyat, sanggeus saha aya geus euweuh séjén, ti hiji bangsa hariwang, hariwang jeung downtrodden, darat anu walungan geus ruined, sarta eta bakal dibawa ka tempat nami Gusti tina sarwa, mun Gunung Sion.

Yesaya 19

19:1 Beungbeurat Mesir. Behold, PANGERAN bakal naek kana hiji awan lofty, sarta anjeunna bakal asup ka Mesir, jeung gambar palsu Mesir bakal dipindahkeun méméh beungeutna, jeung haté Mesir bakal runtah jauh di satengahing na.
19:2 Sarta kuring baris ngakibatkeun Mesir buru ngalawan Mesir. Sarta maranéhanana baris tarung: saurang lalaki ngalawan lanceukna, sarta lalaki ngalawan sobat na, kota ngalawan kota, Karajaan ngalawan Karajaan.
19:3 Jeung sumanget Mesir bakal ruptured mun pisan inti na. Sarta kuring baris tuang handap rencana maranéhanana rongkah. Jeung maranéhna moal neangan jawaban tina gambar palsu maranéhna, sarta diviners maranéhna, saha jalma anu dipingpin ku setan, sarta seers maranéhna.
19:4 Sarta kuring baris nganteurkeun Mesir kana leungeun Masters kejem, sarta raja kuat bakal ngadominasi aranjeunna, nyebutkeun Gusti, Allah sarwa.
19:5 Jeung cai laut bakal garing nepi, jeung walungan nu bakal kapencil tur garing.
19:6 Jeung walungan bakal gagal. The aliran bank na bakal ngeureunan jeung tegalan nepi. The Reed na bulrush bakal wither jauh.
19:7 Saluran walungan bakal dilucuti handap ka sumber na, jeung sagalana kairigasi ku eta bakal garing nepi na wither na jadi teu langkung.
19:8 Jeung nalayan bakal ngungun. Sarta sakabeh anu matak hook a kana walungan bakal milu sedih. Saha jalma anu matak net a kana beungeut cai na bakal languish.
19:9 Jalma anu dianggo ku linen, combing sarta Tenun tékstil rupa, bakal ngabingungkeun.
19:10 Jeung tempat kairigasi na bakal ngawitan gagal, kalawan sakabeh jalma anu nyieun pools nyandak lauk.
19:11 Pamingpin Tanis anu foolish. The counselors wijaksana of Firaun geus dibikeun ikhtiar foolish. Kumaha anjeun bisa ngomong nepi ka Firaun: "Kami putra wisemen, putra raja ti jaman baheula?"
19:12 Dimana wisemen anjeun ayeuna? Hayu aranjeunna ngembarkeun ka anjeun, sarta ngantep éta nembongkeun naon Gusti tina sarwa intends pikeun Mesir.
19:13 Pamingpin Tanis geus jadi foolish. Pamingpin Memphis geus decayed. Aranjeunna geus deceived Mesir, sudut jalma na.
19:14 PANGERAN geus dicampur hiji sumanget giddiness kana satengahing na. Jeung maranéhna geus disababkeun Mesir err dina sakabéh karya na, kawas lalaki drunken anu staggers na vomits.
19:15 Sarta bakal aya moal ngerjakeun Mesir anu bakal ngahasilkeun sirah atawa buntut hiji, salah saha bows handap atawa salah anu refrains ti bowing handap.
19:16 Dina poé nu, Mesir bakal kawas awéwé, jeung maranéhna bakal stupefied na fearful saméméh ayana panangan oyag Gusti tina sarwa, leungeun anu anjeunna bakal ngalih leuwih aranjeunna.
19:17 Sarta tanah Yuda bakal dread ka Mesir. Dulur anu nyangka ngeunaan eta bakal terrified saméméh ayana rencana Gusti tina sarwa, rencana anu anjeunna parantos mutuskeun ngeunaan éta.
19:18 Dina poé nu, bakal aya lima kota di tanah Mesir nu nyarita basa Kanaan, na mana sumpah ku Gusti tina sarwa. Hiji bakal disebut Kota tina Sun.
19:19 Dina poé nu, bakal aya hiji altar Gusti di satengahing tanah Mesir sarta tugu Gusti gigireun watesna.
19:20 Ieu bakal jadi tanda sarta kasaksian ka Gusti tina sarwa di tanah Mesir. Pikeun maranéhna bakal ceurik kaluar ka Gusti saméméh nyanghareupan tribulation nu, sarta anjeunna bakal ngirim eta Jurusalamet sarta bek anu bakal ngosongkeun aranjeunna.
19:21 Sarta PANGERAN bakal dicaritakeun ku Mesir, jeung Mesir bakal ngakuan Gusti dina poé éta, sarta maranéhanana baris ibadah anjeunna kalayan kurban jeung hadiah. Sarta maranéhanana baris nyieun vows ka Gusti, sarta maranéhanana baris minuhan éta.
19:22 Sarta PANGERAN bakal nyerang Mesir kalayan scourge a, sarta anjeunna bakal dudung aranjeunna. Sarta maranéhanana baris balik deui ka Gusti. Sarta anjeunna bakal placated arah aranjeunna, sarta anjeunna bakal dudung aranjeunna.
19:23 Dina poé nu, bakal aya jalan ti Mesir ka Assyrians, jeung Assyria bakal asupkeun ka Mesir, jeung Mesir bakal jeung Assyrians, jeung Mesir bakal ngawula ka Assur.
19:24 Dina poé nu, bakal Israel janten di pihak ka Mesir jeung Assyria, a berkah di satengahing bumi,
19:25 mana Gusti tina sarwa geus rahayu, paribasa: Rahayu janten jalma kuring Mesir, jeung hasil karya leungeun mah keur Assyria jeung, Tapi urang Israil anu pusaka abdi.

Yesaya 20

20:1 Dina taun nu Tharthan diasupkeun kana Asdod, lamun Sargon, raja nu Assyrians, kungsi dikirim anjeunna, jeung lamun anjeunna ngalaman perang ngalawan Asdod sarta sempet direbut deui,
20:2 dina eta waktos, Gusti spoke ku perantaraan Yesaya, putra Amoz, paribasa: "Ke mudik, tur cabut sackcloth ti cangkéng Anjeun, sarta nyandak sapatu anjeun ti suku anjeun. "Jeung manéhna jadi, bade kaluar taranjang tur tataranjang suku.
20:3 Jeung PANGERAN ngadawuh: Sagampil hamba abdi Yesaya geus walked taranjang tur tataranjang suku, salaku tanda a na salaku portent tina tilu taun leuwih Mesir jeung leuwih Étiopia,
20:4 kitu ogé bakal raja nu Assyrians maksakeun nu inguan Mesir, jeung transmigrasi ti Étiopia: ngora jeung heubeul, taranjang tur tataranjang suku, kalawan imbit maranéhna uncovered, ka éra Mesir.
20:5 Jeung maranéhna bakal sieun sarta ngabingungkeun leuwih Étiopia, harepan maranéhanana, jeung Mesir, kamulyaan maranéhna.
20:6 Sarta dina poe nu, pangeusi hiji pulo tangtu bakal nyebutkeun: "Behold, ieu harepan urang, kami ngungsi ka aranjeunna pikeun pitulung, jang ngosongkeun kami ti nyanghareupan raja nu Assyrians. Jeung ayeuna, kumaha bade kami bisa kabur?"

Yesaya 21

21:1 Beungbeurat gurun laut. Ngan salaku whirlwinds kaanggo ti Afrika, eta ngadeukeutan ti gurun, ti darat dahsyat.
21:2 A visi susah geus ngumumkeun ka abdi: manéhna anu musyrik, anjeunna tindakan unfaithfully, sarta anjeunna saha plunderer a, anjeunna devastates. naek, O Elam! ngepung lay, A Media! Kuring geus ngabalukarkeun sagala tunggara -na pikeun cease.
21:3 Kusabab ieu, deui kuring handap geus ngeusi nyeri, sarta anguish geus kasurupan kuring, kawas nu anguish sahiji wanoja di kuli. Kuring murag ka handap nalika kuring ngadéngé éta. Kuring éta kaganggu nalika kuring nempo eta.
21:4 haté abdi layu. gelap stupefied kuring. Babul, kuring tercinta, geus jadi heran keur kuring.
21:5 Nyiapkeun tabél. ngahuleng mikiran masalah, ti tempat observasi, jalma anu dahar jeung nginum. Naek nepi, Anjeun pamingpin! Candak up tameng teh!
21:6 Pikeun Gusti parantos ngadawuh kieu ka abdi: "Ke sarta stasiun panjaga a. Sarta ngantep anjeunna ngembarkeun naon anjeunna bakal ningali ".
21:7 Sarta manéhna nempo chariot hiji dua horsemen, sarta rider on hiji kalde, sarta rider on onta hiji. Sarta anjeunna dianggap aranjeunna rajin, kalawan hiji gaze sengit.
21:8 Jeung singa ngajerit: "Kami dina watchtower Gusti, nangtung terus ku dinten. Tur Kami di stasiun kuring, nangtung sapanjang peuting.
21:9 Behold, saurang lalaki tangtu ngadeukeutan, lalaki hiji tunggang dina chariot dua-kuda. "Sarta manéhna direspon, jeung cenah: "Labuh, fallen nyaeta Babul! Sarta sakabeh dewa graven na geus ditumbuk kana bumi!
21:10 O gandum abdi threshed! O putra lanté threshing kuring! Naon geus I uninga ti Tuhan sarwa, Allah Israil, Kuring geus ngumumkeun ka anjeun. "
21:11 Beungbeurat Dumah, ngajerit ka abdi ti Seir: "panjaga, kumaha mana peuting? panjaga, kumaha mana peuting?"
21:12 panjaga ceuk: "Isuk ngadeukeutan kalawan peuting. Mun anjeun néangan: neangan, sarta ngarobah, sarta pendekatan ".
21:13 Beungbeurat di Arabia. Di leuweung nu wajib bobo, dina malem dina jalur tina Dedanim.
21:14 Anjeun anu nyicingan tanah kidul: kana nohonan haus, mawa cai; minuhan buronan ku roti.
21:15 Pikeun aranjeunna anu kabur saméméh nyanghareupan pedang, saméméh nyanghareupan pedang nongkrong leuwih aranjeunna, saméméh nyanghareupan hiji ruku ngagulung, saméméh nyanghareupan perang grievous.
21:16 Pikeun PANGERAN ngadawuh kieu ka abdi: "Saatos salah leuwih sataun, kawas sataun pikeun leungeun hired, sagala kamulyaan Kedar bakal dibawa kabur.
21:17 Sarta sésana di multitude of archers kuat ti putra Kedar bakal sababaraha, kanggo Gusti, Allah Israil, geus diucapkeun éta. "

Yesaya 22

22:1 Beungbeurat lebak visi. Naon eta hartosna ka anjeun, terus, nu masing-masing anjeun malah geus naek kana rooftops?
22:2 Ngeusi clamor, a kota sibuk, hiji kota exultant: maot anjeun teu acan slain ku pedang, atawa teu aranjeunna maot dina perang.
22:3 Sakabéh inohong anjeun geus ngungsi babarengan, sarta aranjeunna geus kaiket ku kanyeri. Kabéh anu nu kapanggih anu dipasung babarengan. Aranjeunna geus ngungsi jauh.
22:4 Kusabab ieu, cenah mah: "Indit ti kuring. Kuring baris ceurik bitterly. Jieun euweuh usaha pikeun konsol kuring, leuwih ti devastation sahiji putri urang mah. "
22:5 Pikeun éta mangrupakeun poé pati, na tina trampling, na tina weeping ka Gusti, Allah sarwa, di lebak visi: examining témbok jeung magnificence luhureun gunung.
22:6 Jeung Elam nyandak nepi ka quiver jeung chariot of horseman nu; sarta anjeunna dilucuti dinding tameng teh.
22:7 Jeung lebak milih anjeun bakal ngeusi chariots, jeung horsemen bakal posisi dirina di Gerbang.
22:8 Sarta nutupan tina Yuda bakal kakeunaan, sarta dina poé anu, anjeun bakal ningali weaponry sahiji imah leuweung.
22:9 Tur anjeun bakal nempo breaches di kota Daud, pikeun ieu geus dikalikeun. Tapi geus dikumpulkeun babarengan cai tina nurunkeun lauk-kolam renang.
22:10 Anjeun geus dinomeran imah Yerusalem. Anjeun geus ancur imah guna fortify témbok.
22:11 Anjeun geus dijieun liang hiji diantara dua tembok keur cai tina kuna lauk-kolam renang. Tapi anjeun teu gazed luhur ka anjeunna anu dijieun, jeung anjeun geus teu dianggap, malah ti kajauhan, ker na.
22:12 Sarta dina poe nu, Allah, Allah sarwa, bakal nelepon ka weeping jeung tunggara, mun baldness sarta ngagem of sackcloth.
22:13 tapi behold: gladness na rejoicing, nu pembunuhan sahiji anak sapi jeung meuncit of rams, nu dahar daging jeung nginum anggur: "Hayu urang dahar jeung nginum, keur isukan urang bakal maot. "
22:14 Jeung sora tina Tuhan sarwa ieu wangsit di Ceuli kuring: "Pasti iniquity ieu moal dihampura Anjeun, dugi ka maot,"Nyebutkeun Gusti, Allah sarwa.
22:15 Ku kituna nyebutkeun Gusti, Allah sarwa: Balik mudik sarta asupkeun kana anjeunna anu hirup di Kemah teh, mun Shebna, anu aya dina muatan candi, jeung anjeun bakal ngomong ka manehna:
22:16 "Naon anjeun didieu, atanapi saha anjeun meunangkeun janten didieu? Keur anjeun geus hewn sepulcher pikeun diri dieu. Geus rajin hewn peringatan di batu a, salaku Kemah ka diri.
22:17 Behold, PANGERAN bakal ngabalukarkeun anjeun jadi dibawa jauh, kawas hayam jalu domesticated, sarta anjeunna baris dipiceun Anjeun, kawas hiji pésta luar.
22:18 Anjeunna bakal makuta maneh ku makuta tribulation. Anjeunna bakal Tos maneh kawas bola hiji kana taneuh lega tur lega. Aya anjeun bakal maot, tur aya dina chariot tina kamulyaan Anjeun bakal, keur eta mangrupakeun éra ka imah Gusti anjeun. "
22:19 Sarta kuring baris ngaluarkeun anjeun ti stasiun Anjeun, sarta kuring baris depose anjeun ti mentri Anjeun.
22:20 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: Kuring bakal nelepon hamba abdi Eliakim, putra Hilkiah.
22:21 Sarta kuring baris makekeun baju anjeunna kalawan vestment Anjeun, sarta kuring baris nguatkeun anjeunna kalawan sabuk Anjeun, sarta kuring baris masihan otoritas anjeun ka leungeun-Na. Sarta anjeunna bakal jadi kawas bapana ka pangeusi Yerusalem jeung ka imah Yuda.
22:22 Sarta kuring baris nempatkeun tombol di imah Daud kana taktak na. Jeung lamun anjeunna muka, salah henteu bakal tutup. Jeung lamun anjeunna nutup, salah henteu bakal muka.
22:23 Sarta kuring baris nyepetkeun anjeunna kawas pepeg dina tempat dipercaya. Sarta anjeunna bakal kana hiji singgasana kamulyaan di imah bapana.
22:24 Jeung maranéhna bakal numpurkeun leuwih anjeunna sagala kamulyaan imah bapana: rupa-rupa pembuluh sarta unggal artikel sakedik, ti kapal tina cacah malah mun unggal alat musik.
22:25 Dina poé nu, nyebutkeun Gusti tina sarwa, nu pepeg nu ieu fastened dina tempat dipercaya bakal dibawa kabur. Sarta anjeunna bakal pegat, sarta anjeunna bakal tumiba, sarta anjeunna bakal binasa, babarengan jeung sagala rupa nu kungsi gumantung kana anjeunna, sabab PANGERAN geus diucapkeun éta.

Yesaya 23

23:1 Beungbeurat Tirus. Wail, Anjeun kapal laut! Pikeun imah, ti mana maranéhanana biasa balik mudik, geus diteundeun runtah. Ti tanah Kittim, ieu geus ngungkabkeun ka aranjeunna.
23:2 jadi cicingeun, Anjeun pangeusi pulo! The padagang of Sidon, nyebrang leuwih laut, geus kaeusi Anjeun.
23:3 The turunan tina Nil aya dina satengahing loba cai. Panén walungan nyaeta potong nya. Manehna geus jadi pasaran tina bangsa.
23:4 janten isin, O Sidon! Pikeun laut speaks, kakuatan laut, paribasa: "Kuring teu aya di kuli, na mah geus teu dibere kalahiran, sarta kuring teu diangkat pamuda, atawa kudu I diwanohkeun ngembangkeun virgins ".
23:5 Lamun eta geus uninga di Mesir, aranjeunna bakal di anguish, lamun maranéhna ngadéngé ngeunaan Tirus.
23:6 Meuntas ngaliwatan sagara. Wail, Anjeun pangeusi pulo!
23:7 Teu tempat anjeun ieu, nu ti poé na pangheubeulna geus gloried di jaman baheula na? suku nya bakal ngakibatkeun nya sojourn a jauh.
23:8 Anu geus nyieun rarancang ieu ngalawan Tirus, nu baheulana diangkat, anu padagang éta pamingpin, padagang anu éta illustrious di bumi?
23:9 PANGERAN tina sarwa geus rencanana ieu, ku kituna manéhna bisa luh turun kaadigungan sadaya kamulyaan, jeung bisa mawa aib ka sakabeh illustrious bumi.
23:10 Meuntas ngaliwatan daratan Anjeun, sakumaha ngaliwatan walungan a, O putri laut. Anjeun euweuh gaduh sabuk hiji.
23:11 Anjeunna geus ngalegaan leungeun-Na leuwih laut. Anjeunna geus diaduk nepi karajaan. PANGERAN geus dibikeun hiji urutan ngalawan Kanaan, ku kituna manéhna bisa naksir na kuat.
23:12 Jeung cenah: "Anjeun bakal euweuh ningkatkeun kituna ka kamulyaan, bari enduring calumny, O putri parawan ti Sidon. Naek nepi tur nyetel balayar pikeun Kittim; di tempat nu, oge, bakal aya teu sésana pikeun anjeun ".
23:13 Behold, tanah nu Chaldeans: pernah saméméh éta aya jalma sapertos! Assur diadegkeun deui. Aranjeunna geus ngarah jauh leuwih na kuat kana inguan. Aranjeunna geus ngali handapeun imah na. Aranjeunna geus ninggalkeun eta di ruruntuhan.
23:14 Wail, Anjeun kapal laut! For geus putus anjeun geus devastated.
23:15 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: anjeun, O Tirus, bakal poho pikeun tujuh puluh taun, kawas poé hiji raja. Saterusna, sanggeus tujuh taun, bakal aya, pikeun Tirus, hal kawas éta canticle of harlot a.
23:16 Candak up pakakas stringed. Ngiderkeun liwat kota, Anjeun harlot anu kungsi poho. Sing loba canticles ogé, ku kituna anjeun bisa jadi inget.
23:17 Sarta ieu bakal jadi sanggeus tujuh taun: PANGERAN bakal didatangan Tirus, sarta anjeunna bakal ngakibatkeun dirina deui kauntungan dirina. Jeung manehna bakal fornicate deui kalayan sagala karajaan di dunya kana muka bumi.
23:18 Sarta usaha nya jeung kauntungan dirina bakal sanctified ka Gusti. Éta moal dikonci jauh jeung maranéhna moal disimpen. Keur dirina bisnis bakal pikeun maranéhanana anu baris hirup ku ayana Gusti, ambéh maranéhanana bisa dahar dugi wareg, sarta bisa jadi ogé-dipakena malah kana umur heubeul.

Yesaya 24

24:1 Behold, PANGERAN bakal iklas runtah ka bumi, sarta anjeunna bakal jajan eta, sarta anjeunna baris sangsara pabeungeutannana, sarta anjeunna bakal paburencay pangeusi na.
24:2 Jeung ieu bakal jadi: sakumaha jeung jalma, kitu jeung imam; tur jadi jeung hamba nu, kitu jeung master na; sakumaha kalayan handmaid nu, kitu sareng nyonya dirina; sakumaha jeung meuli, kitu jeung seller; sakumaha kalayan lender nu, kitu jeung peminjam nu; sakumaha kalayan creditor nu, kitu jeung debtor nu.
24:3 bumi bakal utterly devastated na utterly plundered. Pikeun Gusti parantos diucapkeun Kecap ieu.
24:4 bumi mourned, sarta slipped jauh, sarta languished. dunya slipped jauh; nu loftiness rahayat bumi ieu ngaruksak.
24:5 Jeung bumi ieu disogok ku pangeusi na. Pikeun aranjeunna geus transgressed hukum, aranjeunna geus robah ordinance nu, aranjeunna geus dissipated nu covenant langgeng.
24:6 Kusabab ieu, kutukan bakal devour bumi, jeung pangeusi na bakal dosa. Jeung pikeun alesan ieu, caretakers na baris jadi crazed, jeung sababaraha lalaki bakal ninggalkeun balik.
24:7 vintage geus mourned. Vine geus languished. Kabéh jalma anu rejoicing dina hate maranéhna geus groaned.
24:8 The gladness tina drum geus ceased. Sora rejoicing geus quieted. Rasa amis tina instrumen stringed geus silenced.
24:9 Éta moal inuman anggur jeung lagu a. inuman nu bakal pait ka jalma anu inuman eta.
24:10 Kota kasombongan geus heubeul jauh. Unggal imah geus ditutup nepi; salah teu asup.
24:11 Bakal aya clamor pikeun anggur di jalan. Kabéh rejoicing geus ditinggalkeun. The gladness bumi geus dibawa jauh.
24:12 Katiisan nya naon tetep di kota, sarta calamity bakal overwhelm Gerbang na.
24:13 Pikeun jadi wajib eta jadi di satengahing bumi, di satengahing jelema: éta saolah-olah dina sababaraha olives sésana ayeuna keur shaken ti tangkal zaitun, tur éta kawas sababaraha klaster buah anggur, nalika panén anggur geus réngsé.
24:14 sababaraha ieu wajib angkat sora maranéhanana sarta masihan puji. Lamun PANGERAN bakal geus Maha Agung, aranjeunna bakal ngadamel noise galumbira ti laut.
24:15 Kusabab ieu, muja Pangéran di doktrin: nami Gusti, Allah Israil, di kapuloan laut.
24:16 Ti tungtung bumi, kami geus ngadéngé praises tina kamulyaan ti Ngan Hiji. Jeung ceuk: "Rusiah abdi téh keur kuring sorangan! rusiah abdi keur kuring sorangan! Woe ka abdi! Jalma anu bakal ngahianat ka Kami geus betrayed kami, sarta aranjeunna geus betrayed kami jeung panghianatan of transgression ".
24:17 Dread, jeung liang kubur, sarta snare nu leuwih ti anjeun, O nyicingan bumi!
24:18 Jeung ieu bakal jadi: sakur anu baris kabur ti sora tina dread bakal tumiba kana liang kubur. Jeung sakur anu baris extricate diri ti liang kubur bakal bray di snare nu. Keur floodgates ti luhur geus dibuka, jeung yayasan bumi bakal shaken.
24:19 bumi bakal utterly pegat! bumi bakal utterly ditumbuk! bumi bakal utterly shaken!
24:20 bumi baris sasampoyongan greatly, kawas lalaki drunken, sarta bakal dibawa jauh, kawas nu tenda tina hiji wengi tunggal. Sarta iniquity na bakal beurat kana eta, sarta eta bakal tumiba teu naek nepi deui.
24:21 Jeung ieu bakal jadi: dina poé nu, PANGERAN bakal didatangan kana tentara ti langit luhureun, jeung kana raja bumi anu dina taneuh.
24:22 Jeung maranéhna bakal dikumpulkeun babarengan kawas nu gathering hiji kebat kana liang a. Jeung maranéhna bakal enclosed di tempat nu, sakumaha panjara a. Sarta sanggeus loba poé, aranjeunna bakal disumpingan.
24:23 Na bulan bakal isin, sarta panonpoé bakal ngabingungkeun, nalika Gusti tina sarwa bakal kakuasaan on Gunung Sion jeung di Yerusalem, jeung lamun anjeunna bakal geus Maha Agung di payuneun sesepuh-Na.

Yesaya 25

25:1 O Lord, anjeun Gusti! Kuring baris exalt Anjeun, sarta kuring baris ngaku ngaran anjeun. Keur anjeun geus dilakonan miracles. rencana anjeun, ti jaman baheula, nyaeta satia. Amin.
25:2 Keur anjeun geus diangkat kota minangka astana a, a kota kuat pikeun ruination, a imah asing: meh bisa jadi kota anu, na meh teu jadi diwangun deui salamina.
25:3 ngeunaan ieu, a jalma kuat bakal muji anjeun; a kotana ku urang tahan bakal sieun anjeun.
25:4 Keur anjeun geus kakuatan miskin, kakuatan indigent dina tribulation na, a ngungsi ti angin puyuh nu, kalangkang tina panas. Keur sumanget perkasa téh kawas nu keuna angin puyuh ngalawan témbok a.
25:5 Anjeun bakal mawa low nu pemberontakan ti asing, sagampil panas brings haus. Na kawas panas handapeun méga torrential, anjeun bakal ngabalukarkeun offshoot tina kuat ka wither jauh.
25:6 Jeung Gusti tina sarwa bakal ngakibatkeun sakabeh bangsa di gunung ieu salametan dina fatness, mun salametan on anggur, a fatness pinuh ku sumsum, a anggur dimurnikeun.
25:7 Sarta anjeunna bakal tuang handap rongkah, on gunung ieu, nyanghareupan nu ranté, kalawan nu sagala bangsa geus kabeungkeut, tur bersih, kalawan nu sagala bangsa geus katutup.
25:8 Anjeunna rongkah bakal tuang handap maot salamina. Jeung Gusti Alloh bakal nyandak jauh lawon tina unggal raray, sarta anjeunna bakal nyandak jauh nu aeb rahayatna ti sakabéh bumi. Pikeun Gusti parantos diucapkeun éta.
25:9 Jeung maranéhna moal disebutkeun dina poé éta: "Behold, ieu téh Alloh urang! Kami geus waited pikeun anjeunna, sarta anjeunna bakal ngahemat kami. Ieu Tuhan! Kami geus endured pikeun anjeunna. Urang bakal exult jeung girang di kasalametan-Na. "
25:10 Keur panangan Gusti bakal beristirahat kana gunung ieu. Sarta Moab bakal trampled sahandapeun manehna, sagampil tunggul anu dipaké jauh ku gerbong.
25:11 Sarta anjeunna bakal manjangkeun leungeun-Na dina kaayaan anjeunna, kawas swimmer a dilegaan leungeun-Na ka ngojay. Sarta anjeunna bakal mawa ka handap kamulyaan na ku keprok tina leungeun-Na.
25:12 Sarta benteng tembok luhur anjeun bakal tumiba, tur dibawa low, tur jadi torn turun ka taneuh, komo ka lebu nu.

Yesaya 26

26:1 Dina poé nu, canticle ieu bakal ditembangkeun di tanah Yuda. Dina eta bakal nangtukeun kota kakuatan urang: Sion, Juru a, tembok jeung bulwark a.
26:2 Muka Gerbang, jeung ngantep ngan jalma nu hansip nu kabeneran nuliskeun.
26:3 Kasalahan heubeul geus Isro jauh. Anjeun bakal ngawula karapihan: katentreman, pikeun urang geus ngaharepkeun di anjeun.
26:4 Anjeun geus dipercaya ka Pangeran keur sakabeh kalanggengan, ka Pangeran Allah SWT salawasna.
26:5 Pikeun manéhna baris ngabengkokkeun turun maranéhanana hirup di jangkung. Manéhna bakal mawa low kota lofty. Manéhna baris nurunkeun eta, komo ka taneuh. Manéhna baris cimata eta turun, komo ka lebu nu.
26:6 Foot bakal kembangan eta turun: suku nu goréng, léngkah tina indigent.
26:7 Jalur nu ngan nyaeta orientasi tegak; jalur hésé tina ngan nyaeta katuhu pikeun leumpang di.
26:8 Sarta dina jalur tina judgments anjeun, O Lord, urang geus endured pikeun anjeun. ngaran anjeun jeung zikir Anjeun kahayang jiwa.
26:9 jiwa mah geus dipikahoyong anjeun peuting. Tapi kuring oge bakal lalajo pikeun anjeun jeung sumanget mah, di jantung inmost mah, ti isuk-isuk. Lamun anjeun ngalengkepan judgments anjeun kana bumi, pangeusi dunya bakal diajar kaadilan.
26:10 Hayu urang nyandak karunya dina hiji impious, Tapi anjeunna moal diajar kaadilan. Di tanah leuwih suci, anjeunna geus dipigawé iniquity, jeung kitu anjeunna moal ningali kamulyaan PANGERAN.
26:11 Gusti, hayu leungeun anjeun jadi Maha Agung, sarta ngantep éta teu ningali eta. Mungkin rahayat sirik ningali na jadi ngabingungkeun. Jeung bisa api devour musuh anjeun.
26:12 Gusti, anjeun bakal méré urang karapihan. Keur sakabeh karya urang geus tempa pikeun urang ku anjeun.
26:13 O Gusti Alloh urang, Lords lianna geus kasurupan kami sajaba ti anjeun, tapi anjeun nyalira hayu urang apal ngaran anjeun.
26:14 Hayu sanes hirup maot; hayu sanes raksasa naek nepi deui. Kusabab ieu, geus dilongok na ancur aranjeunna, anjeun geus perished sadayana zikir di antarana.
26:15 Anjeun geus sabar ka jalma, O Lord, sabar ka jalma. Tapi geus kungsi Maha Agung? Geus dihapus kabeh watesan bumi.
26:16 Gusti, maranéhanana geus ditéang anjeun anguish. doktrin anjeun ieu sareng maranehna, Ditengah nu tribulation of murmuring.
26:17 Kawas wanoja anu geus katimu sarta approaching waktu keur kiriman, saha, di anguish, cries kaluar dina ngilu nya, jadi geus we jadi samemeh ramo Anjeun, O Lord.
26:18 Urang geus katimu, jeung geus jadi lamun urang aya di tanaga gawé, tapi urang geus dibikeun lahir ka angin. Urang geus teu dibawa mudik kasalametan dina bumi. Kusabab ieu, pangeusi bumi geus teu fallen.
26:19 paéh anjeun bakal hirup. slain mah bakal naek deui. jadi awakened, sarta méré pujian, anjeun anu cicing di lebu nu! Pikeun ibun Anjeun nyaéta ibun cahaya, jeung anjeun bakal nyeret turun ka lahan nu raksasa, ka ruination.
26:20 Indit, jalma kuring! Lebetkeun kamar anjeun. Tutup lawang anjeun balik anjeun. Nyumputkeun yourselves keur waktu anu pohara singket, dugi indignation nu kaliwat leuwih Anjeun.
26:21 Pikeun behold, PANGERAN bakal balik mudik ti tempat-Na, ku kituna manéhna bisa didatangan dina iniquity unggal nyicingan bumi ngalawan anjeunna. Jeung bumi bakal nembongkeun getih na, sarta eta moal panjang nutupan slain na.

Yesaya 27

27:1 Dina poé nu, PANGERAN bakal didatangan, kalayan pedang kasar tur hébat sarta kuat na, ngalawan Leviathan, éta naga dihalang, sarta ngalawan Leviathan, éta naga twisted, sarta anjeunna bakal slay nu lauk paus anu aya dina laut.
27:2 Dina poé nu, pakebonan anggur murni moal nyanyi ka aranjeunna.
27:3 Kami PANGERAN, saha jam tangan leuwih eta. Kuring bakal ujug-ujug masihan inuman kana eta. Kuring bakal lalajo leuwih eta, peuting jeung beurang, lest sugan batur mangga buka ngalawan eta.
27:4 Indignation teu milik. Anu bakal Thorn na Brier ka kuring dina perangna? Kuring bakal maju ngalawan aranjeunna. Kuring nyetel poto eta dina seuneu babarengan.
27:5 Atawa bakal anjeunna, tibatan, nyandak ditahan kakuatan kuring? Bakal anjeunna ngadamel karapihan sareng abdi? Baris manehna nyieun karapihan sareng abdi?
27:6 Sabab maju kalawan kekerasan ngalawan Jacob, Israel bakal flourish na spring mudik, sarta maranéhanana baris ngeusian nyanghareupan dunya kalawan turunan.
27:7 Geus anjeunna struck anjeunna jeung scourge yén manéhna sorangan dipaké pikeun nyerang batur? Atawa boga anjeunna ditelasan dina ragam anu manéhna sorangan dipaké pikeun maéhan korban na?
27:8 Anjeun bakal nangtoskeun ieu ku ngabandingkeun hiji ukuran ka sejen, nalika anjeunna geus tuang kaluar. Anjeunna geus mutuskeun kieu, ku roh buritan na, kanggo dinten panas.
27:9 Ku sabab, ngeunaan ieu, nu iniquity sahiji imah Yakub bakal dihampura. Na ieu téh ganjaran sadaya: nu dosa maranéhanana jadi dibawa kabur, nalika anjeunna bakal boga supir sagala batu tina altar janten kawas cinders ditumbuk. Keur groves suci jeung shrines teu kudu nangtung.
27:10 Pikeun kota ngarupakeun pertahanan bakal kapencil. Kota bersinar bakal ditinggalkeun na bakal ditinggalkeun balik kawas gurun a. Di tempat nu, anak sapi bakal barung, sarta di tempat nu, anjeunna bakal ngagolér, sarta anjeunna bakal eupan ti Punclut Utama na.
27:11 panén na bakal ditumbuk ku kagaringan. Awéwé baris anjog sarta ngajarkeun eta, keur teu hiji jalma bijaksana. Kusabab ieu, anjeunna anu dijieun moal nyandak karunya ka dinya, sarta anjeunna anu dibentuk dinya moal luang eta.
27:12 Jeung ieu bakal jadi: dina poé nu, PANGERAN bakal nyerang, ti saluran walungan, malah ka torrent Mesir. Jeung anjeun bakal dikumpulkeun babarengan, hiji hiji, O putra Israil.
27:13 Jeung ieu bakal jadi: dina poé nu, noise a bakal dilakukeun ku gusti hébat. Saha jalma anu geus leungit bakal kaanggo tina tanah nu Assyrians, jeung pamadegan anu kungsi outcasts di tanah Mesir. Sarta maranéhanana baris adore Gusti, dina gunung suci, di Yerusalem.

Yesaya 28

28:1 Woe ka makuta kaadigungan, ka inebriated Epraim, jeung ka kembang ragrag, kamulyaan exultation na, ka jalma anu nya di luhur lebak pisan gajih, staggering ti anggur.
28:2 Behold, PANGERAN anu kuat sarta steadfast, kawas badai tina hujan es, kawas angin puyuh crushing, kawas gaya loba cai, inundating, dikirim mudik leuwih mangrupa daratan lega.
28:3 Makuta takabur tina inebriated Epraim bakal trampled handapeun suku.
28:4 Jeung kembang ragrag, kamulyaan exultation na, saha di puncak lebak gajih, bakal kawas buah prématur méméh ripeness of gugur, nu mana, lamun onlooker nu beholds eta, pas manehna nyokot éta di leungeun-Na, anjeunna bakal devour eta.
28:5 Dina poé nu, PANGERAN tina sarwa bakal makuta kamulyaan jeung wreath of exultation keur remnant rahayatna.
28:6 Sarta anjeunna bakal sumanget judgment pikeun maranéhanana anu diuk di judgment, sarta kakuatan jalma anu balik ti perang ka Gerbang.
28:7 Tapi sabenerna, ieu ogé geus goblog alatan anggur, sarta aranjeunna geus Isro sesat alatan inebriation. Imam jeung nabi geus goblog kusabab inebriation. Aranjeunna geus diserep ku anggur. Aranjeunna geus staggered di mabok. Aranjeunna teu dipikawanoh éta Salah saha nilik. Aranjeunna geus goblog of judgment.
28:8 Pikeun sakabéh tabél geus ngeusi dikenyang jeung runtah, jadi loba kitu nu aya euweuh tempat ditinggalkeun.
28:9 Ka saha bakal anjeunna ngawulang pangaweruh? Jeung ka saha nu bakal anjeunna ngabulkeun hiji pamahaman naon kadenge? Pikeun jalma anu geus disapih tina susu nu, anu geus ditarik jauh ti breasts.
28:10 Jadi mangka: parentah, sarta sorana deui; parentah, sarta sorana deui; ngaharepkeun, sarta nyangka deui; saeutik dieu, sarta saeutik aya.
28:11 Pikeun jeung ucapan tina biwir na ku basa béda, anjeunna bakal nyarita ka jalma ieu.
28:12 Cenah maranehna: "Ieu sésana kuring. Ngarefresh weary,"Jeung, "Ieu refreshment abdi". Jeung can maranéhanana éta hoream ngadangukeun.
28:13 Teras kumaha, kecap Gusti keur aranjeunna bakal: "Komando, sarta sorana deui; parentah, sarta sorana deui; ngaharepkeun, sarta nyangka deui; saeutik dieu, sarta saeutik aya,"Ambéh maranéhanana bisa maju jeung turun mundur, sarta ambéh maranéhanana bisa jadi pegat jeung ensnared sarta direbut.
28:14 Kusabab ieu, ngadangukeun kecap Gusti, Anjeun mocking lalaki, anu lord eta leuwih jalma kuring anu di Yerusalem.
28:15 Keur anjeun geus ngadawuh: "Urang struck deal sareng pati, sarta kami ngawangun hiji pakta sareng Apan. Sabot inundating scourge ngaliwatan, eta moal overwhelm kami. Pikeun kami geus disimpen harepan urang di ngampar, sarta kami anu ditangtayungan ku naon palsu. "
28:16 Kusabab ieu, sahingga nyebutkeun Allah Gusti: Behold, Kuring bakal nangtukeun batu dina yayasan di Sion, batu dites, cornerstone a, batu permata, nu geus ngadeg di yayasan: sakur anu trusts di anjeunna henteu kudu rurusuhan.
28:17 Sarta kuring baris ngadegkeun judgment dina timbangan, jeung kaadilan dina ukuran. Sarta hailstorm bakal ngagulingkeun harepan dina naon palsu; sarta cai bakal inundate panyalindungan na.
28:18 Jeung deal anjeun kalawan maot bakal dileungitkeun, jeung pakta anjeun kalawan Apan moal nangtung. Sabot inundating scourge ngaliwatan, Anjeun bakal trampled handap ku eta.
28:19 Iraha éta ngaliwatan, eta bakal butuh maneh jauh. Keur, di lampu mimiti isuk, eta bakal nembus, dina poé sarta dina peuting, sarta vexation nyalira bakal ngajadikeun anjeun ngartos naon ngadangu.
28:20 Pikeun ranjang geus narrowed, jadi loba kitu nu salah nyalira bakal tumiba kaluar, jeung simbut pondok teu bisa nutupan dua.
28:21 Pikeun Gusti moal nangtung, sagampil di gunung di bagean. Anjeunna bakal ambek, sagampil di lebak nu aya dina Gibeon, ku kituna manéhna bisa ngalengkepan karyana, Karya aneh na, ku kituna manéhna bisa ngalengkepan karyana, karyana nu asing malah manéhna.
28:22 Jeung ayeuna, teu daék bohongan, lest ranté anjeun jadi tightened. Pikeun Kuring geus uninga, ti Gusti, Allah sarwa, ngeunaan consummation jeung abridgement ngeunaan sakabéh bumi.
28:23 Nengetan nutup, teras ngadangukeun sora kuring! Hadir tur ngadenge eloquence kuring!
28:24 Ngalakukeunana plowman nu, sanggeus plowing sadayana dinten ku kituna manéhna bisa sow, gantina motong kabuka sarta pacul taneuh na?
28:25 Bakal anjeunna teu, nalika anjeunna geus nyieun tingkat permukaan, sow coriander, sarta cumin paburencay, jeung gandum melak di barisan, jeung sa'ir, sarta Millet, sarta vetch di tempat maranéhna?
28:26 Pikeun anjeunna bakal maréntahkeun di judgment; Gusti na bakal ngajarkeun anjeunna.
28:27 Pikeun coriander teu bisa threshed kalawan ragaji a, sarta cartwheel a teu tiasa revolve leuwih cumin. Gantina, coriander ieu shaken kaluar ku iteuk, sarta cumin kalawan staf a.
28:28 Tapi gandum keur roti kudu ditumbuk. Sabenerna, thresher nu teu bisa thresh eta unceasingly, sarta cartwheel nu bisa ngayakeun ngaruksak eta, atawa megatkeun eta kalawan pabeungeutannana.
28:29 Sarta ieu geus Isro mudik ti Gusti, Allah sarwa, ku kituna manéhna bisa ngalengkepan rencana miraculous sarta ngagedekeun kaadilan.

Yesaya 29

29:1 Woe ka Ariel, mun Ariel kota ngalawan nu Daud perang: sataun geus ditambahkeun kana sataun, nu solemnities geus unfolded.
29:2 Sarta kuring baris ngurilingan Ariel jeung karya ngepung, sarta eta bakal di ngenes jeung tunggara, sarta eta bakal kawas Ariel ka abdi.
29:3 Sarta kuring baris ngurilingan maneh kawas lapisan a sadayana sabudeureun anjeun, sarta kuring baris ngangkat up a rampart ngalawan Anjeun, sarta kuring baris nyetél benteng pikeun blokade Anjeun.
29:4 Anjeun bakal dibawa low. Anjeun bakal nyarita tina taneuh, sarta eloquence Anjeun bakal ngadéngé tina kokotor. Jeung, tina taneuh, sora anjeun bakal kawas nu ti python nu, sarta eloquence anjeun bakal kucuwas-kucuwes tina kokotor.
29:5 Jeung multitude jalma anu kipas nu bakal kawas lebu rupa. Jeung multitude jalma anu geus prevailed ngalawan maneh bakal kawas embers fading jauh.
29:6 Jeung ieu bakal lumangsung ujug-ujug na swiftly. Ieu bakal disumpingan ti Tuhan sarwa kalawan guludug sarta lini, sarta jeung noise agung hiji angin puyuh sarta badai a, jeung ku seuneu tina devouring seuneu.
29:7 Jeung multitude sadaya bangsa anu Cut Nyak Dien ngalawan Ariel bakal kawas ngimpi visi hiji ku wengi, babarengan jeung sadayana anu geus battled, jeung dikepung, sarta prevailed ngalawan eta.
29:8 Sarta eta bakal kawas salah saha lapar na impian tina dahar, tapi, nalika anjeunna geus awakened, jiwa na kosong. Sarta eta bakal kawas salah saha haus jeung impian tina nginum, tapi, sanggeus anjeunna geus awakened, anjeunna masih languishes di haus, jeung jiwa na kosong. Ku kituna wajib di multitude sadaya bangsa jadi, anu geus Cut Nyak Dien ngalawan Gunung Sion.
29:9 Jadi stupefied na di heran! Ngocok na quiver! janten inebriated, tapi da teu anggur! sasampoyongan, tapi da teu mabok!
29:10 Pikeun Gusti parantos dicampurkeun pikeun anjeun hiji sumanget sare jero. Anjeunna bakal tutup panon anjeun. Anjeunna bakal nutupan nabi anjeun sarta pamingpin, anu ningali visions.
29:11 Jeung visi sadaya bakal ka anjeun kawas kecap tina hiji buku disegel, nu mana, lamun maranéhna geus dibéré ka batur anu weruh kumaha carana maca, aranjeunna bakal nyebutkeun, "Baca ieu,"Tapi anjeunna baris ngabales, "Abdi teu tiasa; keur eta geus disegel ".
29:12 Tapi lamun buku kasebut dibikeun ka batur anu teu terang kumaha maca, sarta eta disebut anjeunna, "Baca,"Lajeng anjeunna baris ngabales, "Kuring henteu weruh kumaha carana maca".
29:13 Jeung PANGERAN ngadawuh: Kusabab jalma ieu geus digambar deukeut ka kuring wungkul kalawan sungut maranéhna, na biwir maranéhna muja kuring bari haté maranéhanana nyaéta tebih ti kuring, jeung sieun maranéhanana kuring dumasar kana nurut tur doctrines tina lalaki,
29:14 kusabab ieu, behold, Kuring baris lumangsungna ngalengkepan hiji heran pikeun jalma ieu, hiji kaajaiban hébat sarta mystifying. Pikeun hikmah bakal binasa tina wijaksana maranéhna, jeung pamahaman prudent maranéhna bakal concealed.
29:15 Woe ka anjeun anu make bojong jantung, ku kituna anjeun bisa nyumputkeun niat anjeun ti Gusti. karya maranéhanana anu dipigawé dina gelap, na ngarah sebutkeun: "Saha nilik kami?"Jeung" Saha weruh kami?"
29:16 niat ieu Hormat aya perverse. Éta lamun liat nya éta rencana ngalawan potter nu, atawa sakumaha lamun karya éta ngomong ka maker na: "Anjeun teu nyieun kuring." Atawa éta saolah-olah naon geus kabentuk éta ngomong ka hiji anu dibentuk deui, "Anjeun teu ngartos".
29:17 Dina teu leuwih ti hiji bari saeutik jeung waktu ringkes, Libanon bakal robah jadi widang fruitful, jeung widang fruitful bakal dianggap leuweung.
29:18 Sarta dina poe nu, pireu bakal ngadéngé kecap buku, jeung kaluar gelap jeung obscurity panon blind baris nempo.
29:19 Jeung meek bakal nambahan rejoicing maranéhanana ka Pangeran, jeung nu miskin di antara lalaki bakal exult di Suci Salah sahiji Israel.
29:20 Pikeun hiji anu prevailing geus gagal, hiji anu mocking geus dikonsumsi, jeung sakabeh jalma anu nangtung hansip leuwih iniquity geus ditegor.
29:21 Pikeun maranehna disababkeun lalaki ka dosa ku kecap, jeung maranehna supplanted manéhna anu pamadegan ngalawan eta di Gerbang, jeung maranehna tos jauh ti kaadilan di hawa.
29:22 Kusabab ieu, sahingga nyebutkeun Gusti, Sing saha anu geus ditebus Abraham, ka imah Jacob: Ti saprak ayeuna, Jacob moal ngabingungkeun; ti ayeuna countenance-Na moal Blush jeung éra.
29:23 Gantina, sabot nilik anakna, maranehna bakal karya leungeun mah di satengahing nya, sanctifying ngaran mah, sarta maranéhanana baris sanctify Hiji Suci Yakub, sarta maranéhanana baris ngahutbah Allah Israil.
29:24 Jeung jalma anu ngalaman Isro sesat di sumanget bakal nyaho pamahaman, saha jalma anu geus murmured bakal diajar hukum.

Yesaya 30

30:1 "Woe ka putra Pemurtadan!"Nyebutkeun Gusti. Keur anjeun bakal nyandak nasihat, tapi da teu atuh. Jeung anjeun bakal ngawitan ninun, Tapi teu ku sumanget abdi. Kituna anjeun tambahkeun dosa kana dosa!
30:2 Anjeun leumpang ku kituna mun turun ka Mesir, jeung anjeun teu ditéang waleran ti sungut kuring, gantina hoping keur bantuan ti kakuatan Firaun na nempatkeun trust dina kalangkang Mesir.
30:3 Teras kumaha, kakuatan Firaun bakal Anjeun kabingungan, jeung amanah dina kalangkang Mesir bakal Anjeun aeb.
30:4 Pikeun pamingpin anjeun éta di Tanis, na utusan anjeun geus ngumbara sanajan sakumaha sajauh Hanes.
30:5 Aranjeunna geus kabeh geus ngabingungkeun kusabab hiji jalma anu aya teu bisa nawiskeun kauntungan ka aranjeunna, anu éta teu tina bantuan, atawa tina usefulness séjén, iwal mun nawarkeun galau jeung reproach.
30:6 Beungbeurat tina beasts di kidul. Dina tanah tribulation na anguish, ti mana balik mudik ka singa bikang jeung singa, nu viper jeung ngalayang raja oray, aranjeunna mawa riches maranéhna kana taktak ti beasts of beungbeurat, sarta barang berharga maranéhna kana humps tina onta, ka jalma anu teu bisa nawiskeun kauntungan ka aranjeunna.
30:7 Pikeun Mesir bakal nawiskeun bantuan, Tapi tanpa Tujuan atawa ayaan. Ku sabab, ngeunaan ieu, Kuring ngajerit: "Éta ngan kaadigungan! Tetep tenang ".
30:8 Ayeuna, Ku kituna, asupkeun jeung nulis keur aranjeunna kana tablet a, jeung catetan eta rajin di buku, sarta ieu wajib janten kasaksian di poé panungtungan, komo ka kalanggengan.
30:9 Pikeun sipatna jalma anu ngangsonan ka murka, jeung nu bohong putra, putra hoream ngadangukeun hukum Alloh.
30:10 Maranéhanana ngomong ka seers, "Ulah nempo,"Na ka jalma anu behold: "Ulah behold keur urang hal anu katuhu. Nyarita ka kami hal pleasing. Tempo kasalahan keur urang.
30:11 Candak abdi tina jalan. Nyegah kuring ti jalur. Hayu nu Hiji Suci Israel cease ti saméméh nyanghareupan urang. "
30:12 Kusabab ieu, sahingga nyebutkeun nu Hiji Suci Israel: Kusabab geus ditolak Kecap ieu, anjeun geus ngaharepkeun di calumny jeung pemberontakan, sarta saprak geus gumantung kana hal ieu,
30:13 kusabab ieu, iniquity ieu bakal ka anjeun resep a breach nu geus fallen, na kawas gap dina témbok tinggi. Pikeun karuksakan na bakal kajadian dumadakan, lamun éta teu disangka.
30:14 Sarta eta bakal ditumbuk, sagampil bejana earthen of potter a ieu ancur ku niup seukeut. Komo teu hiji peupeusan ti earthenware na bakal kapanggih, nu bisa mawa seuneu saeutik ti hearth nu, atanapi nu bisa ngagambar cai saeutik ti kerung.
30:15 Pikeun sahingga nyebutkeun Allah Gusti, Hiji Suci tina Israel: Lamun balik sarta aya sepi, Anjeun bakal disimpen. kakuatan anjeun bakal kapanggih dina tiiseun na di harepan. Tapi anjeun teu daék!
30:16 Jeung anjeun geus ceuk: "kungsi! Gantina, urang ngungsi ku horseback ". Ku sabab kitu, Anjeun bakal nempatkeun ka hiber. Jeung anjeun geus ceuk, "Kami baris nanjak kana leuwih Swift." Ku sabab kitu, jalma anu ngudag anjeun bakal malah swifter.
30:17 A sarébu lalaki bakal ngungsi di teror ti nyanghareupan hiji, tur anjeun bakal ngungsi di teror ti nyanghareupan lima, dugi ka nu geus ditinggalkeun balik téh kawas tihang tina kapal hiji di luhureun gunung, atawa kawas tanda dina pasir a.
30:18 Ku sabab, nu waits Gusti, ku kituna manéhna bisa nyandak karunya on Anjeun. sahingga, anjeunna bakal Maha Agung keur sparing Anjeun. Pikeun Gusti teh Allah judgment. Rahayu anu sakabeh jalma anu sabar pikeun anjeunna.
30:19 Pikeun masarakat Sion bakal hirup di Yerusalem. Bitterly, Anjeun moal ceurik. Mercifully, manéhna baris nyokot karunya dina anjeun. Dina sora outcry Anjeun, pas anjeunna hears, manéhna baris ngabales ka anjeun.
30:20 Jeung Gusti bakal mere Anjeun roti kandel jeung cai diaksés. Sarta manéhna moal ngabalukarkeun guru Anjeun ngapung jauh ti anjeun deui. Jeung panon anjeun bakal behold instruktur Anjeun.
30:21 Jeung Ceuli anjeun bakal ngadengekeun kecap nu ukur hiji admonishing anjeun balik deui Anjeun: "Ieu jalan! Leumpang di jerona! Jeung teu ngahurungkeun kumisan, ayakeun ka katuhu, atawa ka kénca. "
30:22 Tur anjeun bakal defile elat gambar pérak graven anjeun jeung vestment tina brahala molten emas Anjeun. Tur anjeun bakal buang hal ieu tandang kawas uncleanness sahiji wanoja menstruating. Anjeun bakal ngomong ka eta, "Kadituh!"
30:23 Jeung dimana wae Anjeun sow siki kana bumi, hujan bakal dibikeun ka si cikal. Jeung roti ti sisikian bumi bakal pisan loba jeung full. Dina poé nu, domba bakal barung di tanah lega tina diilikan Anjeun.
30:24 Jeung bulls Anjeun, jeung colts tina donkeys nu digawé taneuh, bakal dahar campuran séréal kawas éta winnowed di lantai threshing.
30:25 Tur di ditu moal aya, dina unggal gunung lofty, jeung dina unggal pasir elevated, walungan cai ngajalankeun, dina poe nu meuncit loba, lamun munara bakal tumiba.
30:26 Jeung cahaya bulan bakal kawas cahaya panonpoé, jeung cahaya panonpoé bakal sevenfold, kawas cahaya tujuh poe, dina poé nalika Gusti bakal ngabeungkeut tatu rahayatna, jeung lamun manéhna baris dudung nu stroke of scourge maranéhanana.
30:27 Behold, nami Gusti datang ti jauh. amukan Nya ngaduruk jeung beurat ka tega. biwir na geus ngeusi indignation, na basa na nyaeta kawas seuneu devouring.
30:28 Roh nya kawas torrent a, inundating, malah saluhur tengah beuheung, dina raraga ngurangan bangsa mun nanaon, sapanjang jeung bridle tina kasalahan anu dina rahang nu urang.
30:29 Bakal aya lagu keur anjeun, sakumaha dina peuting hiji solemnity sanctified, sarta kabagjaan haté, sakumaha nalika salah ngumbara kalayan musik pikeun anjog di gunung Gusti, ka Strong Salah sahiji Israel.
30:30 Sarta PANGERAN bakal ngakibatkeun kamulyaan sora na mun kadéngé, jeung, ku amukan ngancam sarta seuneu devouring tina seuneu, anjeunna bakal nembongkeun dina teror tina panangan na. Anjeunna bakal naksir kalayan angin puyuh jeung kalawan hailstones.
30:31 Pikeun di sora Pangeran, Assur bakal dread keur struck kalawan staf nu.
30:32 Sarta lamun petikan staf nu geus dimimitian, PANGERAN bakal ngabalukarkeun ka beristirahat kana anjeunna, kalawan timbrels na harps. Tur kalawan battles husus, anjeunna moal ngalawan aranjeunna.
30:33 Pikeun tempat ngaduruk, jero tur lega, geus disiapkeun ti kamari, disiapkeun ku Raja. nourishment nyaeta seuneu tur loba kai. The napas Gusti, kawas torrent of brimstone, kindles eta.

Yesaya 31

31:1 Woe ka jalma anu turun ka Mesir pikeun bantuan, hoping dina kuda, sarta putting trust maranéhanana di chariots opat-kuda sabab loba, sarta di horsemen sabab exceedingly kuat. Jeung maranéhna teu percaya dina Hiji Suci Israel, sarta aranjeunna teu ditéang Gusti.
31:2 Ku sabab, keur wijaksana, anjeunna parantos diijinkeun cilaka, sarta anjeunna teu dipiceun kecap na, sarta anjeunna bakal naek nepi ngalawan imah tina jahat sarta ngalawan maranéhanana anu mantuan pagawé of iniquity.
31:3 Mesir mangrupakeun lalaki, jeung teu Allah. Jeung kuda disebut daging, teu sumanget. Teras kumaha, PANGERAN bakal ngahontal ka handap leungeun-Na, jeung nulungan bakal tumiba, sarta salah sahiji anu keur mantuan bakal tumiba, sarta maranéhanana baris sakabeh dikonsumsi babarengan.
31:4 Pikeun Gusti nyebutkeun ieu kuring: Dina cara nu sarua yén singa roars, sarta singa ngora téh leuwih mangsa na, sarta sanajan rupa-rupa angon bisa papanggih anjeunna, anjeunna moal dread sora maranéhna, atawa jadi sieun Jumlah maranéhanana, jadi baris Gusti tina sarwa turun guna perangna kana Gunung Sion jeung kana pasir na.
31:5 Kawas manuk ngalayang, jadi baris Gusti tina sarwa ngajaga Yerusalem, mayungan sarta freeing, ngalirkeun leuwih tur nyimpen.
31:6 Dirobah jadi jero sami nu tos Anjeun digambar jauh, O putra Israil.
31:7 Pikeun dina poé éta, lalaki bakal matak jauh brahala-Na pérak jeung brahala-Na emas, mana leungeun Anjeun geus dijieun pikeun anjeun ka dosa.
31:8 Sarta Assur bakal tumiba ku pedang teu Manusa, sarta pedang moal Manusa bakal devour anjeunna. Sarta anjeunna moal ngungsi ti nyanghareupan pedang, jeung pamuda na bakal matuh ka pinalti a.
31:9 Jeung kakuatan-Na bakal maot jauh di teror, sarta pangéran na bakal ngungsi di sieun. PANGERAN geus ngadawuh deui. seuneu nya di Sion, na tungku nya di Yerusalem.

Yesaya 32

32:1 Behold, raja bakal kakuasaan di kaadilan, sarta pangéran moal aturan di judgment.
32:2 Jeung lalaki anu bakal kawas batur disumputkeun tina angin, anu conceals diri ti badai a, atawa kawas walungan tina cai dina waktu haus, atawa kawas kalangkang tina batu anu juts kaluar dina tanah gurun.
32:3 Panon jalma anu ningali moal obscured, jeung Ceuli jalma anu ngadéngé bakal ngadengekeun raket.
32:4 Jeung haté nu foolish bakal ngartos pangaweruh, sarta basa maranéhanana kalayan ucapan impaired bakal nyarita gancang sarta plainly.
32:5 Anjeunna saha foolish moal panjang disebut pamimpin, atawa baris dina bohong disebut gede.
32:6 Pikeun lalaki foolish speaks foolishness na haténa jalan iniquity guna ngalengkepan tipu daya. Sarta anjeunna speaks ka Gusti deceitfully, ku kituna keur suwung jiwa tina lapar jeung nyandak jauh inuman ti haus.
32:7 The parabot tina bohong pisan jahat. Pikeun aranjeunna geus concocted rencana ngancurkeun meek ku bohong kecap, sanajan judgment nyarita goréng.
32:8 Tapi sabenerna, pangeran bakal rencanana hal anu pantes pangeran a, sarta anjeunna bakal nangtung luhureun pamingpin.
32:9 Anjeun awéwé opulent, naek nepi teras ngadangukeun sora kuring! putri yakin O, maén perhatian deukeut eloquence kuring!
32:10 Pikeun sanggeus sataun tur sababaraha poé, Anjeun anu yakin bakal kaganggu. Pikeun vintage nu geus réngsé; gathering bakal euweuh lumangsung.
32:11 jadi stupefied, Anjeun awéwé opulent! jadi kaganggu, O leuwih yakin! Jalur yourselves, tur jadi ngabingungkeun; gird yourselves dina cangkeng.
32:12 Milu sedih leuwih breasts Anjeun, ngaliwatan nagara pikaresepeun, leuwih pakebonan fruitful.
32:13 Thorn na Brier bakal naek nepi, leuwih taneuh urang mah. Sabaraha leuwih leuwih sagala imah gladness, leuwih Kota exultation?
32:14 Pikeun imah geus forsaken. The multitude kota geus ditinggalkeun. A gelap sarta nutupan hiji geus disimpen leuwih ti Dén na, malah ka kalanggengan. Ieu bakal gladness of donkeys liar jeung barung of flocks,
32:15 dugi Roh anu dituang leuwih kami ti on tinggi. Sarta gurun bakal widang fruitful, katut médan fruitful bakal dianggap salaku leuweung.
32:16 Sarta judgment bakal hirup di katiisan, jeung kaadilan bakal seated dina tempat fruitful.
32:17 Jeung hasil karya kaadilan bakal karapihan. Jeung layanan kaadilan bakal sepi jeung ngamankeun, salilana.
32:18 Jeung urang kuring bakal seated dina kaendahan peacefulness, sarta di tabernacles tina kasatiaan, sarta di opulence of restfulness.
32:19 Tapi hujan es bakal di turunan leuweung, sarta kota bakal dibawa exceedingly low.
32:20 Rahayu anjeun anu sow leuwih sagala cai, ngirim suku tina sapi jeung kalde aya.

Yesaya 33

33:1 Woe ka anjeun anu rampog! Dupi anjeun yourselves moal ogé jadi plundered? Sarta woe ka anjeun anu nganggap hina! Dupi anjeun yourselves moal ogé jadi hina? Lamun anjeun bakal geus réngsé plundering Anjeun, Anjeun bakal plundered. Iraha, kaluar tina kacapean, anjeun bakal geus ceased akting kalawan hina, Anjeun bakal diolah kalawan hina.
33:2 O Lord, nyandak karunya on kami. Pikeun kami geus waited pikeun anjeun. Jadi panangan urang isuk-isuk jeung kasalametan urang dina waktu tribulation.
33:3 Ti sora tina Angel, rahayat ngungsi. Ti exultation Anjeun, bangsa anu sumebar.
33:4 Sarta spoils anjeun bakal dikumpulkeun babarengan, ngan salaku locusts dikumpulkeun nalika ditches geus jadi ngeusi aranjeunna.
33:5 PANGERAN geus magnified, sabab anjeunna geus cicing dina luhur. Anjeunna geus kaeusi Sion jeung judgment jeung kaadilan.
33:6 Sarta bakal aya iman kali Anjeun: nu riches kasalametan, hikmah jeung pangaweruh. Keur sieun Gusti téh harta na.
33:7 Behold, di luar, jalma anu ningali bakal ceurik kaluar. The Malaikat karapihan bakal ceurik bitterly.
33:8 Jalan geus jadi kapencil. Travelers geus ceased sapanjang jalur. covenant geus nullified. Anjeunna geus tossed kumisan Kota. Anjeunna geus disregarded lalaki.
33:9 bumi geus mourned na languished. Libanon geus ngabingungkeun sarta desecrated. Sarta Sharon geus jadi kawas gurun a. Jeung Basan jeung Carmel geus struck babarengan.
33:10 "Ayeuna, Kuring bakal naek nepi!"Nyebutkeun Gusti. "Ayeuna kuring bakal Maha Agung! Ayeuna kuring baris angkat sorangan nepi!"
33:11 Anjeun bakal nyusun panas. Anjeun bakal ngalahirkeun tunggul. roh sorangan bakal devour maneh kawas seuneu.
33:12 Jeung jalma bakal kawas nu ashes tina seuneu anu. Aranjeunna bakal dihakan ku seuneu kawas kebat tina cucuk.
33:13 "Anjeun anu jauh, ngadangukeun naon geus I rengse! Jeung anjeun anu deukeut, ngaku kakuatan kuring!"
33:14 The sinners di Sion anu terrified; trembling geus dicokot ditahan tina munafik. Saha diantara anjeun geus bisa hirup ku seuneu devouring? Saha diantara anjeun bakal hirup kalawan seuneu langgeng?
33:15 Hiji anu walks dina kaadilan jeung speaks kaleresan, anu casts kaluar avarice kalawan penindasan jeung shakes sadayana suap ti leungeun-Na, anu blok Ceuli na ku kituna manéhna bisa jadi teu ngadangukeun getih, jeung nutup panon na ku kituna manéhna bisa jadi teu ningali jahat.
33:16 Misalna salah saurang bakal hirup di luhur; nu fortification batuan bakal tempat lofty na. Roti geus dibikeun ka manehna; cai na nu bisa dipercaya.
33:17 panon na bakal ningali raja di elegance na; aranjeunna bakal discern lahan ti jauh.
33:18 haté anjeun bakal tapa on sieun. Dimana aya nu diajar? Dimana jalma anu ponder kecap hukum? Dimana guru ngeunaan leuwih saeutik?
33:19 Anjeun moal kasampak kana hiji jalma teu euleum-euleum, a jalma kecap Maha Agung. Keur anjeun henteu bisa ngarti disertasi ngeunaan basa di mana aya hikmah.
33:20 Tingali kalawan ni'mat kana Sion, Kota solemnity kami. panon anjeun bakal behold Yerusalem: hiji habitation opulent, a Kemah nu bisa pernah jadi dibawa kabur. patok na moal dibawa kabur salamina, atawa moal salah sahiji cords na jadi pegat.
33:21 Pikeun ukur di éta tempat geus Gusti urang geus magnified. Ieu mangrupakeun tempat walungan, pisan lega tur muka. Taya kapal kalayan oars baris meuntas ngaliwatan eta, atawa baris dina kapal Yunani hébat nembus eta.
33:22 Pikeun Gusti téh hakim kami. PANGERAN geus lawgiver kami. Gusti raja urang. Manéhna sorangan baris ngahemat kami.
33:23 tali anjeun geus jadi leupas, jeung maranéhna moal lumaku. tihang anjeun bakal sapertos nu moal bisa unfurl bandéra hiji. Mangka spoils tina loba rampog bakal dibagi. lame bakal nangkep nu spoils.
33:24 Anjeunna saha caket dieu moal nyebutkeun: "Kami teu kuat." Jelema anu cicing di dinya bakal geus iniquity maranéhanana dibawa kabur ti aranjeunna.

Yesaya 34

34:1 O bangsa jeung bangsa: tarik deukeut, teras ngadangukeun, tur nengetan! Hayu bumi jeung fullness na ngadangu, sakabéh dunya jeung sakabeh turunan na.
34:2 Keur indignation Gusti anu leuwih sagala bangsa, sarta amukan nya leuwih kabeh tentara maranéhna. Anjeunna geus nempatkeun éta pati, sarta anjeunna geus dibikeun aranjeunna leuwih mun meuncit.
34:3 slain maranéhna bakal matak kaluar, ti carcasses maranéhna bau ngintip bakal naek nepi. Gunung bakal languish sabab getih maranéhna.
34:4 Jeung sakabéh tentara langit bakal languish, sarta langit bakal narilep kawas buku. Jeung sakabéh tentara maranéhna bakal tumiba jauh, sakumaha daun ragrag tina Vine atawa ti anjir.
34:5 "Kanggo pedang abdi di sawarga geus inebriated. Behold, eta bakal turun kana Idumea, sarta sanggeus urang meuncit abdi, ka judgment ".
34:6 Pedang Gusti geus ngeusi getih. Eta geus thickened ku getih anak domba jeung anjeunna-embé, ku getih pangjerona arahna ti rams. Keur korban Gusti aya dina Bozrah, sarta meuncit hébat aya dina tanah Edom.
34:7 Jeung beasts single-tandukan baris turun kalayan aranjeunna, jeung bulls sapanjang jeung perkasa. taneuh maranéhanana bakal inebriated ku getih, na taneuh maranéhanana ku gajih tina leuwih kedul maranéhna.
34:8 Pikeun ieu dinten tina pamales kanyeri Gusti, taun retribusi keur judgment of Sion.
34:9 Sarta torrents na bakal ngancik kana tar, jeung taneuh na kana walirang. Sarta lahan na baris jadi ngaduruk tar.
34:10 Peuting jeung beurang, eta moal dipareuman; Haseup na bakal naek nepi tanpa ceasing. Ti generasi ka generasi éta bakal tetep kapencil. salah No bakal nembus eta, salami-lamina.
34:11 The pelikan jeung landak bakal mibanda eta. Jeung Ibis jeung manuk gagak bakal hirup di dinya. Sarta baris ukur bakal ngalegaan leuwih eta, meh bisa jadi diréduksi jadi nanaon, sarta garis plumb, ka desolation.
34:12 bangsawan na moal bisa di tempat nu. Gantina, aranjeunna bakal nelepon kana raja, sarta sakabeh pamingpin na bakal jadi nanaon.
34:13 Jeung cucuk jeung nettles bakal naek nepi di imah na, jeung thistle di tempat na ngarupakeun pertahanan. Sarta eta bakal di lair of serpents jeung barung of ostriches.
34:14 Jeung setan jeung monster moal papanggih, sarta leuwih buluan bakal ceurik kaluar hiji sejen. Tuh, ogress geus lain ka handap sarta kapanggih sésana pikeun sorangan.
34:15 Di tempat nu, landak geus diteundeun den na, sarta geus diangkat na ngora, sarta geus ngali sabudeureun éta, sarta geus diteundeun aranjeunna haneut dina kalangkang na. Di tempat nu, manuk tina mangsa geus ngagabung babarengan, salah mun sejen.
34:16 Milarian sarta baca rajin dina kitab Gusti. Teu salah sahijina ieu mawi; teu salah geus ditéang keur séjén. Keur naon geus proceeded tina sungut kuring, anjeunna parantos ngutus, na pisan Roh-Na geus dikumpulkeun aranjeunna.
34:17 Sarta anjeunna geus tuang kavling leuwih aranjeunna. Jeung leungeun-Na geus disebarkeun ieu aranjeunna ku ukuran. Aranjeunna baris mibanda eta, malah ka kalanggengan. Ti generasi ka generasi, aranjeunna bakal Huni di dinya.

Yesaya 35

35:1 Lahan kapencil jeung bisa diliwatan bakal girang, jeung tempat katiisan bakal exult, sarta bakal flourish kawas Lily nu.
35:2 Bakal cinyusu luhur jeung mekar, sarta bakal exult jeung rejoicing jeung praising. Gusti nu Maha Libanon geus dibikeun ka eta, jeung kaéndahan Carmel jeung Sharon. Ieu baris nempo kamulyaan Gusti jeung kaéndahan Allah urang.
35:3 Nguatkeun leungeun lax, jeung pastikeun tuur lemah!
35:4 Ucapkeun ka fainthearted nu: "Candak kawani jeung sieun teu! Behold, Allah anjeun bakal mawa bukti nu nguatkeun of retribusi. Allah nyalira bakal sumping nyalametkeun anjeun. "
35:5 Mangka panon blind bakal dibuka, jeung Ceuli of pireu bakal diberesihan.
35:6 Mangka ditumpurkeun bakal kabisat kawas Buck a, jeung basa tina bisu bakal untied. Pikeun cai geus peupeus mudik di gurun, jeung torrents di tempat solitér.
35:7 Jeung lahan nu ieu garing bakal boga balong a, jeung lahan haus kudu fountains cai. Dina Hollows mana serpents cicing samemeh, aya bakal naek nepi greenery of Reed jeung bulrush.
35:8 Jeung aya bakal jadi jalan jeung jalan di tempat nu. Sarta bakal disebut Way Suci. Nu najis moal ngaliwatan eta. Keur kitu bakal jadi jalan orientasi tegak pikeun anjeun, jadi loba kituna foolish moal ngumbara sapanjang eta.
35:9 Moal aya singa di tempat anu, jeung sato liar ngabahayakeun bakal ngayakeun nanjak nepi ka dinya, atawa kapanggih aya. Ngan maranéhanana anu geus dibébaskeun bakal leumpang di tempat nu.
35:10 Jeung ditebus Gusti bakal dirobah, jeung maranehna bakal mulang ka Sion jeung praising. Jeung kabagjaan abadi bakal kana huluna maranéhanana. Maranéhanana baris ménta gladness jeung rejoicing. Pikeun nyeri jeung duka bakal kabur jauh.

Yesaya 36

36:1 Jeung eta kajadian nu, dina taun fourteenth raja Hezekiah, Sennacherib, raja nu Assyrians, indit nepi ngalawan sagala kota nu ngarupakeun pertahanan tina Yuda, sarta anjeunna nyita aranjeunna.
36:2 Jeung raja Assyrians dikirim Rabshakeh ti Lachish kana Yerusalem, ka raja Hezekiah, kalawan kakuatan hébat, sarta anjeunna ngadeg deukeut saluran cai ti kolam renang luhur, di jalan ka sawah lengkepna urang.
36:3 Saha jalma anu indit ka anjeunna éta Eliakim, putra Hilkiah, anu éta ngaliwatan imah éta, sarta Shebna, Priyayi teh, sarta Joah, putra Asaph, sajarah nu.
36:4 Sarta Rabshakeh ceuk aranjeunna: "Bejakeun Hezekiah: Kituna nyebutkeun raja hébat, raja nu Assyrians: Naon iman ieu nu yakin?
36:5 Na ku naon ikhtiar atawa kakuatan anu anjeun nyiapkeun keur rebel? Dina saha anjeun boga iman, jadi loba kitu nu bakal mundur ti kuring?
36:6 Behold, anjeun percanten di Mesir, di nu staf rusak of a Reed. Tapi lamun manusa éta lean ngalawan eta, eta bakal asupkeun leungeun-Na sarta Pierce eta. Ku kituna téh Firaun, raja Mesir, ka sadaya anu dipercanten di anjeunna.
36:7 Tapi lamun ngajawab kuring ku cara nyebutkeun: 'Kami dipercanten di Gusti Alloh urang.' Dupi éta moal tempat luhur sarta altars yén Hezekiah geus dibawa kabur? Sarta anjeunna geus ngomong ka Yuda jeung ka Yerusalem, 'Anjeun kudu nyembah saméméh altar ieu.'
36:8 Jeung ayeuna, leungeun yourselves leuwih kana lord kuring, raja nu Assyrians, jeung kuring bakal mere Anjeun dua sarébu kuda, anjeun moal bisa manggihan pengendara maranehna on sorangan.
36:9 Jadi kumaha anjeun bakal tahan nyanghareupan panguasa malah hiji tempat, tina komo sahanteuna ti bawahan abdi lord urang? Tapi lamun percanten di Mesir, di chariots opat-kuda sarta di horsemen:
36:10 ngalakukeun I maksudna pikeun buka nepi ngalawan ieu tanah ngancurkeun eta tanpa Gusti? Tapi PANGERAN ngandika ka abdi, 'Buka up ngalawan ieu tanah, sarta ngancurkeun eta. ' "
36:11 sarta Eliakim, sarta Shebna, sarta Joah ceuk Rabshakeh: "Nyarita jeung pagawé anjeun dina bahasa Siria. Pikeun urang ngartos eta. Ulah nyarita ka kami dina basa Yahudi, dina dédéngéan sahiji jalma, anu kana témbok. "
36:12 Sarta Rabshakeh ceuk aranjeunna: "Geus lord kuring dikirim atuh ka lord anjeun sarta ka anjeun guna nyarita sakabeh ieu kecap, teu malah leuwih ti kitu ka lalaki nu keur diuk dina tembok, ambéh maranéhanana bisa dahar dung sorangan jeung inuman cikiih sorangan sareng anjeun?"
36:13 Lajeng Rabshakeh ngadeg nepi, sarta anjeunna ngajerit ku sora nyaring dina basa Yahudi, jeung cenah: "Dengekeun kecap raja hébat, raja nu Assyrians.
36:14 Kituna nyebutkeun raja: Ulah ngantep Hezekiah nipu anjeun. Pikeun anjeunna moal tiasa nyalametkeun anjeun.
36:15 Jeung ulah ngantep Hezekiah ngabalukarkeun anjeun percanten ka Pangeran, paribasa: 'The Lord bakal nyalametkeun sarta ngosongkeun kami. kota ieu moal dibikeun kana leungeun raja nu Assyrians. '
36:16 Ulah ngadangukeun Hezekiah. Pikeun raja Assyrians nyebutkeun kieu: Meta kalawan kuring keur kauntungan sorangan, tur kaluar ka abdi. Sarta ngantep unggal salah tuang tina Vine sorangan, na masing-masing saurang ti anjir sorangan. Sarta ngantep tiap cai salah inuman ti ogé sorangan,
36:17 dugi I anjog sarta nyandak anjeun jauh ka darat nu kawas anjeun sorangan: a tanah ira jeung anggur, a tanah roti na di kebon anggur.
36:18 Tapi anjeun teu kudu ngantep Hezekiah ganggu Anjeun, paribasa, 'The Lord baris nganteurkeun kami.' Geus salah sahiji dewa unggal sahiji bangsa dikirimkeun taneuh maranéhanana ti panangan raja ti Assyrians?
36:19 Dimana dewa Hamath na tina Arpad? Dimana dewa Sepharvaim? Geus aranjeunna dibébaskeun Samaria ti leungeun abdi?
36:20 Saha aya, diantara sakabeh dewa tina lemahna ieu, anu geus rescued darat ti leungeun abdi, supados Gusti bakal nyalametkeun Yerusalem tina leungeun kuring?"
36:21 Sarta aranjeunna tetep jempé tur teu ngajawab kecap manéhna. Pikeun raja sempet paréntah aranjeunna, paribasa, "Anjeun teu kudu ngabales anjeunna".
36:22 sarta Eliakim, putra Hilkiah, anu éta ngaliwatan imah éta, sarta Shebna, Priyayi teh, sarta Joah, putra Asaph, sajarah nu, diasupkeun kana Hezekiah kalawan garments nyewa maranéhna, sarta aranjeunna dilaporkeun ka anjeunna kecap tina Rabshakeh.

Yesaya 37

37:1 Jeung eta kajadian nu, lamun raja Hezekiah sempet ngadéngé ieu, anjeunna nyéwa garments na, sarta anjeunna dibungkus dirina di sackcloth, sarta anjeunna diasupkeun imah Gusti.
37:2 Sarta anjeunna dikirim Eliakim, anu éta ngaliwatan imah éta, sarta Shebna, Priyayi teh, jeung sesepuh ti imam, ditutupan ku sackcloth, mun Yesaya, putra Amoz, Muhammad.
37:3 Jeung maranéhna ceuk manéhna: "Kituna nyebutkeun Hezekiah: dinten ieu téh poé tribulation, na tina rebuke, na tina pitenah. Keur putra geus anjog di waktu pikeun kalahiran, Tapi aya henteu cukup kakuatan pikeun mawa éta mudik.
37:4 Meureun, kumaha bae age, nu Anjeun Gusti Alloh baris ngadéngé kecap tina Rabshakeh, saha raja nu Assyrians, lord na, geus dikirim ka blaspheme Allah anu jumeneng, sarta bakal rebuke kecap yén Gusti Alloh anjeun geus uninga. Ku sabab, angkat solat anjeun atas nama remnant nu geus ditinggalkeun balik. "
37:5 Tur jadi pagawé raja Hezekiah indit ka Yesaya.
37:6 Jeung Yesaya nyarios ka aranjeunna: "Anjeun bakal nyebutkeun ieu lord Anjeun: Ku kituna nyebutkeun Gusti: Ulah sieun nyanghareupan kecap nu geus uninga, ku nu pagawé raja ti Assyrians blasphemed kuring.
37:7 Behold, Kuring bakal dikirim sumanget ka anjeunna, sarta anjeunna bakal ngadenge pesen, sarta anjeunna bakal balik deui ka tanah-Na sorangan. Sarta kuring baris ngakibatkeun anjeunna turun ku pedang, di darat na sorangan. "
37:8 Lajeng Rabshakeh balik, sarta anjeunna kapanggih raja nu Assyrians pajoang ngalawan Libnah. Pikeun anjeunna sempet ngadéngé yén anjeunna ngalaman diatur kaluar ti Lachish.
37:9 Sarta manéhna ngadéngé ti Tirhakah, raja Étiopia: "Anjeunna geus Isro mudik ku kituna manéhna bisa ngalawan anjeun." Jeung lamun manehna sempet ngadéngé ieu, anjeunna dikirim utusan ka Hezekiah, paribasa:
37:10 "Anjeun bakal nyebutkeun ieu Hezekiah, raja Yuda, paribasa: Ulah ngantep Allah anjeun, di saha nu dipercanten, nipu anjeun ku cara nyebutkeun: 'Yerusalem moal dibikeun kana leungeun raja nu Assyrians.'
37:11 Behold, geus Nu Uninga Ngeunaan sadayana yén raja ti Assyrians geus dipigawé ka sadaya lemahna yén maranéhna geus ngawasa, teras kumaha, kumaha tiasa jadi dikirimkeun?
37:12 Gaduh dewa ti bangsa rescued pamadegan saha founding kuring geus ngawasa: Gozan, jeung Haran, sarta Rezeph, jeung putra Eden anu éta di Telassar?
37:13 Dimana raja Hamath jeung raja Arpad, atawa raja kota Sepharvaim, atanapi tina Hena jeung Ivvah?"
37:14 Sarta Hezekiah nyandak serat ti sisi ti utusan, sarta anjeunna maca eta, sarta manéhna indit nepi ka imah Pangeran, sarta Hezekiah nyebarkeun eta kaluar dina payuneun Gusti.
37:15 Sarta Hezekiah ngado'a ka Gusti, paribasa:
37:16 "O Tuhan sarwa, Allah Israil anu sits kana Cherubim: Anjeun nyalira anu Allah sakabeh karajaan bumi. Geus dijieun langit jeung bumi.
37:17 O Lord, condong ceuli jeung ngadéngékeun. O Lord, muka panon Anjeun tur tingal. Sarta ngadangu sakabéh kecap tina Sennacherib, mana anjeunna geus dikirim ka blaspheme Allah anu jumeneng.
37:18 pikeun sabenerna, O Lord, raja ti Assyrians geus diteundeun runtah ka nagara jeung wewengkon.
37:19 Jeung maranéhna geus tuang dewa maranéhna kana seuneu. Pikeun ieu nya moal dewa, tapi karya leungeun lalaki, tina kai jeung batu. Jeung maranéhna peupeus kana potongan.
37:20 Jeung ayeuna, O Gusti Alloh urang, simpen kami ti leungeun-Na. Na hayu sakabeh karajaan bumi ngaku yén anjeun nyalira aya Gusti ".
37:21 jeung Yesaya, putra Amoz, dikirim ka Hezekiah, paribasa: "Ku kituna nyebutkeun Gusti, Allah Israil: Kusabab naon nu tos ngado'a ka abdi tentang Sennacherib, raja nu Assyrians,
37:22 ieu kecap yén Gusti geus diucapkeun leuwih anjeunna: Putri parawan ti Sion geus hina maneh na meledek Anjeun. Putri Yerusalem geus shaken sirah nya di Anjeun.
37:23 Saha nu tos dihina? Na saha tos blasphemed? Sarta ngalawan saha nu tos diangkat nepi sora anjeun sarta diangkat nepi panon anjeun dina luhur? Ngalawan Hiji Suci Israel!
37:24 Ku perantaraan pagawé Anjeun, geus reproached Gusti. Jeung anjeun geus ceuk: 'Sareng hiji multitude of chariots opat-kuda abdi, Kuring geus naék ti jangkung gunung adjoining Libanon. Sarta kuring baris ditegor cedars lofty sarta tangkal pilihan pinus na. Sarta kuring baris ngahontal luhureun gempungan na, mun leuweungna tina na Carmel.
37:25 Kuring ngali jero, na kuring nginum cai, na kuring garing nepi sakabeh bank walungan jeung budi di suku kuring. '
37:26 Dupi anjeun teu uninga naon geus I dipigawé pikeun eta di kali kaliwat? Di jaman kuno, Kuring dibentuk deui. Tur ayeuna kuring geus dibawa deui mudik. Sarta eta geus dijieun supaya pasir jeung kota ngarupakeun pertahanan bakal tarung babarengan, ka karuksakan na.
37:27 pangeusi maranéhanana miboga leungeun unsteady. Aranjeunna trembled na nya bingung. Aranjeunna janten kawas pepelakan lapangan, jeung jukut di pastures, na kawas nu weeds dina rooftops, nu wither sateuacan aranjeunna dewasa.
37:28 Kuring nyaho habitation Anjeun, jeung kadatangan anjeun, tur miang anjeun, sarta madness anjeun ngalawan kuring.
37:29 Lamun anjeun janten ambek ngalawan kuring, kaadigungan Anjeun ros nepi ka Ceuli kuring. Ku sabab, Kuring baris nempatkeun cingcin dina irung anjeun, sarta saeutik antara biwir anjeun. Jeung kuring bakal ngahurungkeun maneh deui jalan ku nu datang.
37:30 Tapi ieu bakal jadi tanda pikeun anjeun: dahar, dina taun, naon Springs up on sorangan. Sarta dina taun kadua, tuang bubuahan. Tapi dina taun katilu, sow na Fedi, jeung kebon anggur tutuwuhan, sarta ngahakan bungbuahan maranéhna.
37:31 Jeung naon bakal disimpen ti imah Yuda, sarta naon anu tinggaleun, bakal ngahasilkeun akar jero, sarta baris nanggung bungbuahan tinggi.
37:32 Pikeun ti Yerusalem, remnant a wajib balik mudik, jeung kasalametan ti Gunung Sion. The zeal Gusti tina sarwa bakal ngalengkepan ieu.
37:33 Kusabab ieu, sahingga nyebutkeun Gusti ngeunaan raja Assyrians: Anjeunna moal asupkeun kota ieu, atawa némbak hiji panah kana eta, atawa nyusul eta kalawan tameng a, atawa ngagali rampart a sadayana sabudeureun eta.
37:34 Anjeunna bakal balik kana jalan ku anu anjeunna anjog. Jeung kana kota ieu, anjeunna moal asupkeun, nyebutkeun Gusti.
37:35 Sarta kuring baris ngajaga kota ieu, ku kituna kuring jadi simpen eta pikeun demi kuring sorangan, jeung demi Daud, hamba abdi. "
37:36 Lajeng Malaikat Pangeran indit mudik jeung struck handap, di camp di Assyrians, saratus dalapan puluh-lima rebu. Jeung maranéhna jengkar isuk-isuk, jeung behold, kabéh ieu nya awak mayit.
37:37 sarta Sennacherib, raja nu Assyrians, undur tur indit jauh. Jeung manéhna balik sarta mukim di Ninewe.
37:38 Jeung eta kajadian nu, sakumaha anjeunna adoring Allah na di Bait Nisroch, putra na, Adrammelech na Sharezer, struck anjeunna kalayan pedang. Jeung maranéhna ngungsi ka tanah Ararat. sarta Esarhaddon, putrana, lawasniya di tempat na.

Yesaya 38

38:1 Dina eta poe Hezekiah jadi gering jeung ieu deukeut maot. Teras kumaha, Yesaya, putra Amoz, Muhammad, asup ka anjeunna, jeung cenah manéhna: "Ku kituna nyebutkeun Gusti: Pasang imah Anjeun dina raraga, pikeun anjeun bakal maot, jeung teu kudu hirup. "
38:2 Jeung Hezekiah tos beungeutna arah tembok, sarta manéhna ngado'a ka Gusti.
38:3 Jeung cenah: "Abdi nyuhungkeun, Gusti, I beseech anjeun, inget kumaha walked saméméh anjeun bebeneran jeung jeung sakabeh jantung, jeung nu geus dipigawé naon anu alus di tetempoan Anjeun. "Jeung Hezekiah wept jeung weeping gede.
38:4 Jeung kecap Gusti sumping ka Yesaya, paribasa:
38:5 "Pindah jeung ngomong ka Hezekiah: Ku kituna nyebutkeun Gusti, Allah Daud, bapa anjeun: Kuring geus kadéngé doa Anjeun, jeung geus katempo lawon Anjeun. Behold, Kuring bakal nambah lima belas taun poé Anjeun.
38:6 Jeung kuring bakal nyalametkeun anjeun jeung kota ti leungeun raja nu Assyrians, jeung kuring bakal ngajaga eta.
38:7 Jeung ieu bakal tanda pikeun anjeun ti Gusti, yen Gusti baris ngalakonan kecap ieu, nu manéhna geus diucapkeun:
38:8 Behold, Kuring bakal ngabalukarkeun kalangkang tina garis, nu ayeuna geus diturunkeun dina sundial of Ahas, pikeun mindahkeun di sabalikna pikeun sapuluh garis. "Jeung saterusna, panonpoé pindah mundur ku sapuluh garis, ngaliwatan tingkat ku nu geus diturunkeun.
38:9 Tulisan Hezekiah, raja Yuda, sanggeus anjeunna ngalaman fallen gering sarta sempet pulih tina panyakit na:
38:10 "Ceuk kuring: Di tengah poé kuring, Kuring baris buka Gerbang Apan. Ku kituna kuring ditéang sésana tina taun kuring.
38:11 cenah mah: Kuring moal ningali Gusti Alloh di tanah hirup. Kuring moal deui behold lalaki, atawa nu habitation of sésana.
38:12 umur panjang kuring geus dibawa kabur; eta geus narilep up na dicokot ti kuring, kawas nu tenda tina angon a. hirup abdi geus neukteuk off, saolah-olah ku Weaver a. Bari kuring ieu masih dimimitian, anjeunna motong kuring kaluar. Ti isuk nepi ka burit, geus ditandaan kaluar wates abdi.
38:13 kuring ngaharepkeun, malah nepi ka isuk. Kawas singa, jadi geus anjeunna ditumbuk sakabeh tulang abdi. Ti isuk nepi ka burit, geus ditandaan wates abdi.
38:14 Kuring baris ceurik kaluar, kawas ngelek ngora. Kuring baris tapa, kawas japati hiji. panon abdi geus ngaruksak ku gazing luhur. O Lord, Kuring sangsara kekerasan! Ngajawab dina kahadean kuring.
38:15 Naon anu bisa kuring ngomong, atanapi naon anu anjeunna ngajawab kuring, saprak manéhna sorangan geus dipigawé ieu? Kuring baris ngaku ka anjeun sakabéh taun kuring, dina kapaitan tina jiwa abdi.
38:16 O Lord, lamun misalna aya kahirupan, sarta lamun kahirupan sumanget abdi nanaon sapertos nu, mungkin anjeun ngabenerkeun kuring jeung bisa Anjeun ngakibatkeun kuring cicing.
38:17 Behold, dina karapihan kapaitan abdi paling pait. Tapi geus rescued jiwa kuring, meh teu bakal binasa. Geus tuang sagala dosa abdi balik deui anjeun.
38:18 Pikeun Apan moal ngaku ka anjeun, jeung pati moal muji maneh. Jalma anu turun kana liang kubur moal miharep pikeun bebeneran Anjeun.
38:19 hirup, hirup, ieu bakal masihan pujian ka anjeun, sakumaha Abdi ogé ngalakukeun dinten ieu! bapana bakal nyieun kabeneran dipikawanoh ka putra.
38:20 O Lord, simpen kuring! Sarta kami moal nyanyi psalms kami, sagala poé hirup urang, di imah Gusti. "
38:21 Ayeuna Yesaya geus maréntahkeun ka nyokot némpelkeun tina figs, jeung nyebarkeun eta kawas moyok leuwih tatu, ku kituna manéhna bakal healed.
38:22 Jeung Hezekiah ceuk, "Naon bakal tanda anu bisa balik nepi ka imah Gusti?"

Yesaya 39

39:1 Dina waktos éta, Merodach Baladan, putra Baladan, raja Babul, dikirim hurup jeung hadiah ka Hezekiah. Pikeun anjeunna sempet ngadéngé yén anjeunna ngalaman fallen gering sarta sempet pulih.
39:2 Sarta Hezekiah rejoiced leuwih aranjeunna, sarta anjeunna némbongkeun aranjeunna teh storehouses sahiji rempah aromatik na, na tina perak jeung emas, na tina parfum na ointments mulia, sarta sakabeh repositories pikeun kaduh na, jeung sagala hal anu nu kapanggih dina khasanah na. Aya nanaon di imahna, atawa dina sakabéh Dominion na, yén Hezekiah teu némbongkeun aranjeunna.
39:3 Lajeng Yesaya nabi diasupkeun méméh raja Hezekiah, jeung cenah manéhna, "Naon tuh lalaki ieu nyebutkeun, ti mana teu aranjeunna datang ka anjeun?"Jeung Hezekiah ceuk, "Aranjeunna sumping ka kuring ti darat jauh, ti Babul. "
39:4 Jeung cenah, "Naon teu aranjeunna ningali di imah anjeun?"Jeung Hezekiah ceuk: "Éta geus katempo sagala hal anu di imah kuring. Aya nanaon mah teu némbongkeun éta diantara khasanah abdi. "
39:5 Jeung Yesaya nyarios ka Hezekiah: "Ngadenge kecap Gusti tina sarwa:
39:6 Behold, poe nu datang nalika sagala rupa nu aya dina imah anjeun, jeung sagala rupa nu founding anjeun geus disimpen nepi, komo nepi ka poé ieu, bakal dibawa kabur ka Babul. Aya bakal nganggur ditinggalkeun balik, nyebutkeun Gusti.
39:7 Jeung barudak anjeun, anu bakal ngaluarkeun ti anjeun, saha maneh baris ngahasilkeun, aranjeunna bakal dibawa kabur. Jeung maranéhna baris jadi eunuchs di karaton raja Babul. "
39:8 Sarta Hezekiah ceuk Yesaya, "Kecap Gusti nu anjeunna geus diucapkeun téh alus." Jeung ceuk cenah, "Tapi hayu aya jadi karapihan jeung bebeneran di poé kuring".

Yesaya 40

40:1 "Kudu consoled, jadi consoled, O mah urang!"Nyebutkeun Allah Anjeun.
40:2 Nyarita ka jantung Yerusalem, jeung nélépon kaluar nya! Pikeun niat jahat nya geus nepi ahir anak. Iniquity nya geus dihampura. Manehna geus narima ganda pikeun sagala dosa nya ti leungeun Gusti.
40:3 Sora hiji nangis kaluar di tanah gurun: "Nyiapkeun jalan Gusti! Jieun lempeng jalur Allah urang, di hiji tempat solitér.
40:4 Unggal lebak bakal Maha Agung, jeung unggal gunung jeung pasir bakal dibawa low. Jeung bengkung bakal straightened, jeung henteu rata bakal jadi cara level.
40:5 Jeung Gusti nu Maha Gusti bakal wangsit. Jeung sagala daging babarengan baris nempo yén sungut Gusti geus diucapkeun. "
40:6 Sora hiji nyebutkeun, "Ceurik kaluar!"Jeung ceuk, "Kumaha atuh ceurik kaluar?"" Kabéh daging nyaéta jukut, jeung sagala kamulyaan nyaeta kawas kembang lapangan.
40:7 Jukut geus garing nepi, jeung kembang geus fallen. Pikeun Roh Gusti geus ditiup leuwih eta. Sabenerna, jalma nu jiga jukut.
40:8 Jukut geus garing nepi, jeung kembang geus fallen. Tapi Kecap Gusti urang tetep pikeun kalanggengan. "
40:9 Anjeun anu evangelize Sion, nanjak hiji gunung anu luhur! Anjeun anu evangelize Yerusalem, angkat sora Anjeun sareng kakuatan! Angkat up! Entong sieun! Ngomong ka kota Yuda: "Behold, Allah anjeun!"
40:10 Behold, Gusti Alloh bakal sumping di kakuatan, jeung panangan-Na bakal kakawasaan. Behold, ganjaran nya sareng anjeunna, jeung karyana samemeh manehna.
40:11 Manéhna baris barung para-Na kawas angon a. Manéhna baris ngumpulkeun babarengan anak domba jeung panangan-Na, jeung manéhna baris angkat eta nepi ka bosom nya, jeung manéhna sorangan bakal mawa pisan ngora.
40:12 Anu geus diukur dina cai dina usik leungeun na, na saha tos ditimbang langit jeung korma na? Anu geus ditunda massa bumi kalawan tilu ramo, na saha tos ditimbang gunung on kasaimbangan a jeung pasir dina skala a?
40:13 Anu geus ditulungan Roh TUHAN? Atawa anu geus pembimbing sarta geus ngungkabkeun hal mun anjeunna?
40:14 Kalayan saha boga anjeunna consulted? Na saha tos maréntahkeun anjeunna, sarta diajarkeun anjeunna jalur kaadilan, jeung dipandu anjeunna kana pangaweruh, jeung wangsit cara pamahaman ka anjeunna?
40:15 Behold, bangsa anu kawas serelek cai dina ember, jeung maranéhna dianggap salaku sisikian pangleutikna dina kasaimbangan a. Behold, kapuloan anu kawas lebu saeutik.
40:16 Jeung Libanon moal cukup pikeun ngamimitian seuneu a, jeung sato na moal cukup pikeun kurban kurban.
40:17 Sakabeh bangsa di tetempoan na anu saolah-olah maranéhna teu aya, jeung maranéhna dianggap ku anjeunna salaku lamun éta nothingness na emptiness.
40:18 Ku sabab, mun saha Rék liken Alloh? Atawa kalayan naon gambar Rék ngaganti anjeunna?
40:19 Kedah workman nu matak patung hiji? Atawa geus di Goldsmith dibentuk deui kalawan emas, atawa silversmith kalayan pelat tina pérak?
40:20 Anjeunna geus dipilih kai kuat nu teu bakal buruk. The artisan skillful nyiar cara pikeun nyetél hiji idola nu teu bisa dipindahkeun.
40:21 Teu nyaho? Dupi anjeun teu uninga? Geus eta teu acan ngumumkeun ka anjeun ti mimiti? Dupi anjeun teu dipikaharti di yayasan bumi?
40:22 Anjeunna teh Hiji anu sits kana dunya bumi, jeung pangeusi na téh kawas locusts. Anjeunna ngalegaan langit sakumaha lamun éta nanaon, sarta anjeunna nyebar aranjeunna kaluar kawas tenda, nu keur Huni.
40:23 Anjeunna geus dibawa jalma anu nalungtik naon rusiah nothingness. Anjeunna geus dibawa ka hakim bumi ka emptiness.
40:24 Jeung pasti, stalk maranéhanana ieu ngayakeun dipelak, atawa sown, atawa rooted dina taneuh. Anjeunna geus dumadakan ditiup aranjeunna sakuliah aranjeunna, sarta aranjeunna geus layu, jeung angin puyuh nu bakal mawa eta jauh kawas chaff.
40:25 "Jeung mun saha Rék ngabandingkeun kuring atanapi equate kuring?"Nyebutkeun nu Hiji Suci.
40:26 Angkat panon anjeun dina luhur, sarta ningali anu geus dijieun hal ieu. Anjeunna miheulaan mudik tentara ku cara angka, sarta anjeunna nyaéta panggero kabeh ku ngaran. Kusabab tina fullness kakuatan sarta katahanan jeung kahadean, moal salah sahijina ieu ditinggalkeun balik.
40:27 Naha anjeun nyebutkeun kieu, O Jacob, jeung naha anjeun nyarita cara kieu, O Israel? "Cara abdi geus disumputkeun ti Gusti, sarta judgment abdi lolos bewara ku Allah abdi. "
40:28 Teu nyaho, atanapi tos teu uninga? PANGERAN teh Allah nu langgeng, anu geus dijieun watesan bumi. Anjeunna teu ngeureunan, sarta anjeunna henteu bajoang. Ngayakeun nyaeta hikmah na searchable.
40:29 Éta anjeunna anu mere kakuatan ka weary, tur éta anjeunna anu naek fortitude jeung kakuatan dina maranéhanana anu gagal.
40:30 Pagawé bakal bajoang jeung gagal, jeung pamuda bakal tumiba kana infirmity.
40:31 Tapi jalma anu miharep ka Pangeran bakal renew kakuatan maranéhanana. Aranjeunna baris nyandak up jangjang kawas garuda. Aranjeunna baris ngajalankeun teu bajoang. Aranjeunna baris leumpang teu ban.

Yesaya 41

41:1 Hayu kapuloan jadi jempé saméméh kuring, sarta ngantep bangsa nyandak kakuatan anyar. Hayu aranjeunna tarik deukeut, lajeng nyarita. Hayu urang panawaran pikeun judgment babarengan.
41:2 Anu geus diangkat nepi a lalaki ngan ti wetan, sarta geus disebut anjeunna nuturkeun manehna? Anjeunna bakal nempatkeun bangsa handapeun gaze na, sarta anjeunna bakal aturan ngaliwatan raja. Anjeunna bakal ngakibatkeun maranehna jadi kawas lebu saméméh pedang-Na, kawas chaff disetir ku angin nu sateuacan ruku na.
41:3 Anjeunna bakal ngudag aranjeunna. Anjeunna bakal maot ku di karapihan. Taya renik bakal muncul sanggeus suku-Na.
41:4 Anu geus digarap sarta dilakonan hal ieu, nelepon ka generasi ti mimiti? "Ieu kuring, Allah! Kami kahiji jeung panungtungan. "
41:5 Kapuloan nempo eta jeung éta sieun. Ends bumi anu stupefied. Aranjeunna Drew deukeut tur anjog.
41:6 Tiap hiji baris mantuan tatangga sarta bakal ngomong ka lanceukna, "Kudu strengthened".
41:7 The coppersmith ngahalangan sareng mallet nu wanti anjeunna anu forging dina wayah éta, paribasa, "Éta siap pikeun soldering." Jeung manehna strengthened eta kalawan kuku, meh teu bakal dipindahkeun.
41:8 tapi anjeun, O Israel, aya hamba kuring, O Jacob, saha Kuring geus dipilih, nu turunan ti sobat Abraham.
41:9 Pikeun demi na, Kuring geus dicokot anjeun ti tungtung bumi, sarta kuring geus disebut anjeun ti tempat jauh na. Jeung ceuk kuring ka anjeun: "Anjeun hamba kuring. Kuring geus dipilih Anjeun, na mah geus moal matak maneh kumisan ".
41:10 Entong sieun, keur Kami sareng anjeun. Ulah ngahurungkeun jauh, keur Kami Allah anjeun. Kuring geus strengthened Anjeun, sarta kuring geus ditulungan Anjeun, sarta leungeun katuhu tina ngan hiji kuring geus upheld Anjeun.
41:11 Behold, sadayana anu ngalawan Anjeun bakal ngabingungkeun sarta isin. Aranjeunna bakal jadi lamun maranéhna teu aya, jeung lalaki anu contradict anjeun bakal binasa.
41:12 Anjeun bakal neangan aranjeunna, anjeun moal neangan aranjeunna. Lalaki anu rebel ngalawan maneh bakal jadi lamun maranéhna teu aya. Jeung lalaki anu nyieun perang ngalawan maneh bakal kawas hal nu geus dihakan.
41:13 Pikeun Kami Gusti Alloh anjeun. Kuring butuh maneh ku leungeun anjeun, jeung kuring ngomong ka anjeun: Entong sieun. Kuring geus mantuan Anjeun.
41:14 sieun teu, O cacing Yakub, Anjeun anu maot dina Israel. Kuring geus mantuan Anjeun, nyebutkeun Gusti, Redeemer Anjeun, Hiji Suci tina Israel.
41:15 Kuring geus ngadegkeun maneh kawas karanjang threshing anyar, ngabogaan bilah serrated. Anjeun bakal thresh pagunungan tur naksir aranjeunna. Tur anjeun bakal ngahurungkeun pasir kana chaff.
41:16 Anjeun bakal winnow aranjeunna, jeung angin bakal niup eta jauh, jeung angin puyuh bakal paburencay aranjeunna. Jeung anjeun bakal exult ka Pangeran; Anjeun bakal bingah di Hiji Suci Israel.
41:17 The indigent jeung cai goréng téh néangan, tapi aya nanaon. basa maranéhna geus garing nepi ku haus. Abdi, Allah, bakal heed aranjeunna. Abdi, Allah Israil, moal abandon aranjeunna.
41:18 Kuring baris muka walungan di bukit tinggi, sarta fountains di satengahing dataran. Kuring bakal ngahurungkeun gurun kana na cai, sarta tanah diliwatan kana aliran cai.
41:19 Kuring baris melak Cedar dina hiji tempat deserted, kalawan Thorn nu, sarta myrtle nu, sarta tangkal zaitun. Di tanah gurun, Kuring baris melak pinus nu, sarta elm ka, na kotak tangkal bareng,
41:20 ambéh maranéhanana bisa ningali jeung nyaho, ngaku na ngartos, bareng, yén panangan Gusti parantos dilakonan ieu, na yén Suci Salah sahiji Israel geus dijieun deui.
41:21 Bawa bisi anjeun maju, nyebutkeun Gusti. Bawa dieu, lamun boga nanaon mun allege, nyebutkeun Raja Jacob.
41:22 Hayu aranjeunna kaanggo sarta ngembarkeun ka urang hal anu baris lumangsung. Ngembarkeun ka urang hal anu éta saméméh. Sarta kami bakal nerapkeun haté kami kana éta, sarta kami moal nyaho tungtung maranéhna. Teras kumaha, nembongkeun ka urang hal anu baris lumangsung.
41:23 Ngembarkeun hal anu baris lumangsung di mangsa hareup, sarta kami bakal nyaho yén anjeun téh dewa. Oge, ngalengkepan alus atawa jahat, lamun anjeun bisa, na hayu urang nyarita eta tur tingal eta babarengan.
41:24 Behold, Anjeun aya kaluar tina nanaon, jeung karya anjeun ti naon anu teu aya; anjeunna anu geus dipilih nu mangrupa abomination.
41:25 Kuring geus diangkat nepi saurang ti kalér, sarta anjeunna baris anjog ti rising panonpoé. Anjeunna bakal nelepon kana ngaran kuring, sarta anjeunna bakal ngurangan magistrates kana leutak, kawas potter hiji gawé bareng liat.
41:26 Anu geus ngumumkeun ieu ti rising na, ku kituna urang bisa nyaho eta, atanapi ti mimiti na, ku kituna urang bisa disebutkeun, "Anjeun ngan". Aya hiji euweuh anu boh announces, atanapi prédiksi, atanapi hears kecap anjeun.
41:27 Hiji mimiti bakal ngomong ka Sion: "Behold, aranjeunna dieu,"Na ka Yerusalem, "Kuring baris hadir hiji evangelist".
41:28 Jeung kuring nempo, na aya euweuh hiji diantara salah sahiji aranjeunna konsultasi, atanapi anu, nalika kuring nanya, bisa ngajawab kecap.
41:29 Behold, aranjeunna sadayana adil, jeung karya disebut kosong. berhala disebut angin sarta emptiness.

Yesaya 42

42:1 Behold hamba kuring, Kuring baris uphold anjeunna, milih abdi, kalawan manehna jiwa kuring aya alusna-pleased. Kuring geus dikirim Roh abdi kana anjeunna. Anjeunna bakal nawiskeun judgment ka bangsa.
42:2 Anjeunna moal ceurik kaluar, sarta anjeunna moal nembongkeun pilih kasih ka saha; ngayakeun bakal sora na kadéngé mancanagara.
42:3 The bruised Reed anjeunna moal megatkeun, sarta smoldering nu Wick anjeunna moal extinguish. Anjeunna bakal ngakibatkeun mudik judgment ka bebeneran.
42:4 Anjeunna moal saddened atanapi troubled, dugi anjeunna ngawangun judgment di bumi. Jeung pulo baris await hukum na.
42:5 Ku kituna nyebutkeun Allah Gusti, anu nyiptakeun langit jeung dimekarkeun deui, anu ngawangun bumi jeung sagala anu Springs ti dinya, anu mere napas ka jalma di dinya, jeung sumanget pikeun maranéhanana leumpang ka dinya.
42:6 Abdi, Allah, geus disebut anjeun kaadilan, sarta kuring geus nyokot leungeun anjeun tur dilestarikan Anjeun. Sarta kuring geus dibere anjeun salaku covenant sahiji jalma, salaku lampu kana kapir,
42:7 ku kituna anjeun bisa buka panon tina buta, tur ngakibatkeun kaluar ti tahanan tina kurungan jeung maranéhanana linggih di gelap ti imah incarceration.
42:8 Kami PANGERAN; ieu ngaran kuring. Kuring moal masihan kamulyaan ka sejen, atawa pujian ka graven hal.
42:9 Hal anu éta mimitina, behold, aranjeunna geus anjog. Sarta kuring ogé ngembarkeun naon anyar. Sateuacan hal ieu timbul, Kuring bakal ngakibatkeun anjeun ngadangu ngeunaan éta.
42:10 Nyanyi ka Gusti nu canticle anyar, nyanyi muji na ti tungtung bumi, Anjeun anu turun kana laut na sagala fullness na, kapuloan tur pangeusi maranéhna.
42:11 Hayu gurun jeung kota na diangkat nepi. Kedar bakal Huni di imah. O pangeusi tina batu anu, masihan puji! Aranjeunna baris ceurik kaluar ti luhur gunung.
42:12 Aranjeunna baris masihan kamulyaan ka Gusti, sarta maranéhanana baris ngembarkeun puji pikeun kapuloan.
42:13 PANGERAN bakal balik mudik kawas lalaki kuat; kawas lalaki tina perang, anjeunna bakal aduk nepi zeal. Anjeunna bakal ngagorowok na ceurik kaluar. Anjeunna bakal lumaku ngalawan musuh na.
42:14 Kuring geus salawasna geus sepi; Kuring geus jempe; Kuring geus sabar. Kuring bakal nyarita kawas kalahiran awéwé méré. Kuring baris ngancurkeun jeung meakeun, sadaya sakaligus.
42:15 Kuring baris kapencil gunung jeung pasir, sarta kuring baris wither sadayana jukut maranéhna. Jeung kuring bakal ngahurungkeun walungan kana kapuloan, sarta kuring baris garing nepi ka na cai.
42:16 Sarta kuring baris mingpin buta sapanjang cara nu maranéhna teu nyaho. Sarta kuring baris ngakibatkeun aranjeunna leumpang sapanjang jalur kalawan mana maranéhanana éta biasa. Kuring bakal ngahurungkeun gelap kana lampu sateuacan aranjeunna, jeung bengkung kana lempeng. Ieu hal Kuring geus dipigawé pikeun aranjeunna. Pikeun kuring teu ditinggalkeun aranjeunna.
42:17 Aranjeunna geus dirobah deui. Hayu jalma anu dipercanten di berhala graven jadi greatly ngabingungkeun, pikeun maranéhna ngomong ka hal molten, "Anjeun Allah urang."
42:18 Anjeun anu pireu, ngadenge! Anjeun anu buta, ngahurungkeun gaze Anjeun tur tingal!
42:19 Saha buta, iwal hamba kuring? Saha pireu, kajaba hiji ka saha Kuring geus dikirim utusan kuring? Saha buta, iwal hiji nu geus dijual? Na saha buta, iwal hamba TUHAN?
42:20 Anjeun nu ningali loba hal, moal henteu tetep? Anjeun nu boga Ceuli kabuka, baris anjeun teu ngadengekeun?
42:21 Jeung Gusti daék sanctify anjeunna, jeung ka ngagedekeun hukum, jeung ka exalt anjeunna.
42:22 Tapi jalma anu sarua ieu geus rampok jeung neundeun runtah. Kabéh nonoman disebut snare a, sarta aranjeunna geus disumputkeun di imah kurungan. Aranjeunna geus jadi korban; euweuh hiji anu bisa nyalametkeun aranjeunna. Aranjeunna geus plundered; euweuh hiji anu bisa disebutkeun, "Mulangkeun".
42:23 Saha aya diantara anjeun anu baris ngadenge ieu, anu bakal ngadengekeun raket tur heed ieu mangsa nu bakal datang?
42:24 Anu geus dibikeun ngaliwatan Jacob kana rampog, jeung Israél kana devastation? Teu TUHAN nyalira, ngalawan saha geus kami dosa? Sarta maranéhanana éta henteu daék leumpang di cara na, sarta aranjeunna teu listened kana hukum-Na.
42:25 Teras kumaha, anjeunna dituang kaluar ngaliwatan manehna teh indignation tina amukan sarta perang kuat. Sarta anjeunna dibeuleum anjeunna kabeh sabudeureun, sarta manehna teu sadar eta. Sarta anjeunna ngatur anjeunna dina seuneu, sarta anjeunna teu ngarti eta.

Yesaya 43

43:1 Tur ayeuna sahingga nyebutkeun Gusti anu dijieun Anjeun, O Jacob, na saha kabentuk Anjeun, O Israel: Entong sieun. Pikeun Kuring geus ditebus Anjeun, sarta kuring geus disebut anjeun ku ngaran anjeun. Anjeun milik abdi.
43:2 Lamun anjeun ngaliwatan cai, Kuring bakal sareng anjeun, jeung walungan moal nutupan anjeun. Lamun anjeun leumpang ngaliwatan seuneu, Anjeun moal dibeuleum, jeung seuneu moal scorch Anjeun.
43:3 Pikeun Kami Gusti Alloh anjeun, Hiji Suci tina Israel, Jurusalamet anjeun. Kuring geus dibere Mesir sakumaha panebusan Anjeun, Étiopia jeung séba atas nama Anjeun.
43:4 Ti saprak éta, Anjeun geus jadi menak di panon kuring, sarta glorious. Kuring geus dipikacinta Anjeun, sarta kuring baris hadir lalaki atas nama Anjeun, jeung urang atas nama hirup anjeun.
43:5 sieun teu, keur Kami sareng anjeun. Kuring bakal ngakibatkeun turunan anjeun ti Wétan, sarta kuring baris ngumpulkeun maneh ti Jawa Barat.
43:6 Kuring baris ngomong ka North nu, "Release anjeunna,"Na ka Selatan, "Ulah ngahurungkeun anjeunna jauh." Bawa putra abdi ti jauh, jeung putri abdi ti tungtung bumi.
43:7 Na masing-masing hiji anu nyebut kana ngaran kuring, Kuring geus dijieun pikeun kamulyaan abdi. Kuring geus kabentuk manehna, na I: boga supir anjeunna.
43:8 Ngakibatkeun mudik ka jalma anu buta tur boga panon, anu pireu jeung boga Ceuli.
43:9 Sakabeh bangsa geus dirakit babarengan, jeung suku geus dikumpulkeun. Saha diantara anjeun bakal ngembarkeun kieu, na saha baris ngakibatkeun urang ngadangukeun kana hal anu kahiji? Hayu aranjeunna nampilkeun saksi maranéhna. Hayu aranjeunna meta justly, teras ngadangukeun, jeung nyebutkeun: "Éta leres."
43:10 Anjeun saksi abdi, nyebutkeun Gusti, tur anjeun hamba kuring, saha Kuring geus dipilih, ku kituna anjeun bisa nyaho, jeung bisa yakin di kuring, sarta ku kituna anjeun bisa ngarti yén Kami sami. méméh kuring, aya ieu teu Allah ngadeg, sarta sanggeus kuring bakal aya nanaon.
43:11 kuring. Kami PANGERAN. Tur euweuh Jurusalamet sajaba ti kuring.
43:12 Kuring geus ngumumkeun, sarta kuring geus disimpen. Kuring geus ngabalukarkeun ka kadéngé. Na aya euweuh muhrim diantara anjeun. Anjeun saksi abdi, nyebutkeun Gusti, sarta Kami Allah.
43:13 Sarta ti mimiti, Kami sami. Tur aya hiji anu tiasa nyalametkeun ti leungeun abdi. kuring meta, na saha bisa ngaktipkeun eta kumisan?
43:14 Ku kituna nyebutkeun Gusti, Redeemer Anjeun, Hiji Suci tina Israel: Pikeun demi anjeun, Kuring dikirim ka Babul, sarta tore handap kabéh bar maranéhna, jeung Chaldeans anu kamulyaan dina kapal maranéhna.
43:15 Kami PANGERAN, Anjeun Hiji Suci, nu Creator Israel, Raja Anjeun.
43:16 Ku kituna nyebutkeun Gusti, anu masihan anjeun cara ngaliwatan laut sarta jalur ngaliwatan torrent tina cai,
43:17 anu dipingpin kaluar chariot na kuda, kolom pasukan mantap. Aranjeunna indit ka bobo bareng, jeung maranéhna moal timbul. Aranjeunna geus ditumbuk kawas flax, sarta aranjeunna geus dipareuman.
43:18 Anjeun teu kudu nelepon ka kapikiran kaliwat, atawa mertimbangkeun hal ti jaman baheula.
43:19 Behold, Kuring keur accomplishing hal anyar. sarta geuwat, aranjeunna bakal cinyusu mudik. jeung katangtuan, anjeun bakal nyaho aranjeunna. Kuring baris nyieun jalan di tanah gurun, jeung walungan dina tempat impassible.
43:20 The beasts liar lapangan bakal muja kuring, jeung serpents jeung ostriches. Pikeun kuring geus dibawa cai ka gurun, walungan ka tempat inaccessible, guna masihan inuman pikeun jalma kuring, mun milih abdi.
43:21 Ieu teh jalma saha geus I kabentuk keur kuring sorangan. Aranjeunna baris nyarita muji kuring.
43:22 Tapi geus teu disebut kana kuring, O Jacob, atawa geus Cut Nyak Dien keur kuring, O Israel.
43:23 Anjeun teu ditawarkeun kuring nu ram of Holocaust Anjeun, jeung anjeun teu Maha Agung abdi kalayan korban anjeun. Kuring geus teu burdened anjeun kalawan oblations, atawa geus I wearied anjeun kalawan menyan.
43:24 Geus meuli kuring euweuh tiwu amis mawa duit, jeung anjeun teu inebriated kuring jeung gajih korban anjeun. Tapi sabenerna, geus burdened kuring jeung dosa anjeun; geus wearied kuring kalayan iniquities Anjeun.
43:25 kuring. I am pisan Hiji anu wipes jauh iniquities anjeun demi kuring sorangan. Na kuring moal apal dosa anjeun.
43:26 Nelepon kuring keur kapikiran, na hayu urang buka judgment babarengan. Lamun boga nanaon keur menerkeun diri, ngajelaskeun eta.
43:27 Bapana mimiti Anjeun dosa, na juru anjeun geus betrayed kuring.
43:28 Teras kumaha, Kuring geus najis inohong suci. Kuring geus dibikeun Yakub ka meuncit, jeung Israél kana calumny.

Yesaya 44

44:1 Jeung ayeuna, ngadangukeun, Jacob, hamba kuring, jeung Israél, saha Kuring geus dipilih.
44:2 Ku kituna nyebutkeun Gusti, anu dijadikeun na dibentuk Anjeun, Nulungan anjeun ti rahim: Entong sieun, Jacob, hamba kuring sarta kuring paling taqwa, saha Kuring geus dipilih.
44:3 Pikeun kuring bakal tuang kaluar cai kana taneuh haus, jeung walungan kana taneuh garing. Kuring baris tuang kaluar Roh abdi kana turunan anjeun, sarta benediction abdi kana saham Anjeun.
44:4 Sarta maranéhanana baris cinyusu up diantara pepelakan, kawas willows gigireun cai jalan.
44:5 ieu bakal nyebutkeun, "Kami PANGERAN urang,"Na hiji anu bakal nelepon dirina ku nami Jacob, na acan sejen bakal nulis kalawan leungeun-Na, "Kanggo Gusti,"Na anjeunna bakal nyandak nami Israel.
44:6 Ku kituna nyebutkeun Gusti, Raja sarta Redeemer Israel, Gusti tina sarwa: Kami kahiji, tur Kami panungtungan, sarta teu aya deui Pangéran sajaba ti kuring.
44:7 Saha kawas kuring? Hayu anjeunna nelepon kaluar sarta ngembarkeun eta. Sarta ngantep manehna ngajelaskeun ka abdi Urutan mahluk, saprak éta kuring anu diangkat ka jalma baheula. Hal nu deukeut jeung masa depan jauh, hayu anjeunna ngembarkeun aranjeunna.
44:8 Entong sieun, sarta ulah jadi kaganggu. Ti waktos éta nalika kuring disababkeun anjeun ngadangukeun, Kuring ogé ngumumkeun eta. Anjeun saksi abdi. Aya Alloh sejen gigireun kuring, ogé ker a, saha kuring teu dipikawanoh?
44:9 Sakabéh jalma anu nyieun brahala anu nganggur, jeung hal maranéhanana paling tercinta moal kauntungan aranjeunna. Di handap ieu mangrupakeun saksi maranéhna, pikeun maranéhna teu ningali, sarta aranjeunna teu ngartos, ambéh maranéhanana bisa jadi ngabingungkeun.
44:10 Anu geus dibentuk Allah atawa tuang a gambar molten, nu bisa dipake jang nanaon?
44:11 Behold, sakabeh jalma anu partake di ieu bakal ngabingungkeun. Pikeun makers ieu lalaki. Éta sadayana bakal ngumpul babarengan. Aranjeunna baris nangtung tur jadi terrified. Jeung maranéhna bakal ngabingungkeun babarengan.
44:12 The maker beusi geus tempa kalawan file na. Kalawan coals na hammers, anjeunna geus kabentuk eta, sarta anjeunna geus tempa kalawan kakuatan panangan na. Anjeunna bakal lapar jeung tumuwuh suri. Anjeunna moal inuman cai, sarta anjeunna baris jadi weary.
44:13 The maker kai geus ngalegaan pangawasa-Na. Anjeunna geus kabentuk kalayan pesawat a. Anjeunna geus hasil kalayan sudut, sarta anjeunna geus smoothed ngagambarkeun kurva na. Sarta anjeunna geus nyieun gambar manusa a, saurang lalaki bisa hirup kalawan geulis, dwelling di hiji imah.
44:14 Anjeunna geus ditegor cedars; anjeunna geus dicokot teh ek evergreen, na ek anu nangtung diantara tangkal leuweung. Anjeunna geus dipelak dina tangkal pinus, mana hujan geus kaparaban.
44:15 Sarta biasa dipaké ku lalaki pikeun suluh. Anjeunna nyandak ti dinya tur warmed dirina. Sarta anjeunna ngatur eta dina seuneu jeung roti dipanggang. Tapi ti sésana, manehna nyieun allah a, sarta anjeunna dipuja eta. Anjeunna dijieun idola, sarta anjeunna sujud ka handap sateuacan eta.
44:16 Bagian tina éta, anjeunna dibeuleum kalayan seuneu, tur kalawan bagian tina eta, anjeunna asak daging; anjeunna pindang dahareun jeung ieu dieusi. Sarta anjeunna warmed, jeung kitu cenah: "Ah, Kami haneut. Kuring geus gazed dina seuneu. "
44:17 Tapi ti sésana na, anjeunna dijieun Allah sarta gambar graven keur dirina. Anjeunna sujud ka handap sateuacan eta, sarta anjeunna dipuja eta, sarta anjeunna ngado'a ka eta, paribasa: "Bébas kuring! Pikeun anjeun Allah abdi. "
44:18 Aranjeunna geus ngayakeun dipikawanoh atawa dipikaharti. Pikeun panon maranéhanana anu obscured, lest aranjeunna ningali kalawan panon maranéhanana sarta ngarti kalawan haté maranéhna.
44:19 Aranjeunna ulah nganggap dina pikiran maranéhna, atawa ngalakukeun maranéhna terang, atawa ulah aranjeunna pikir ngomong: "Kuring geus dibeuleum bagian tina eta dina seuneu, sarta kuring geus dipanggang roti kana coals na. Kuring geus asak daging jeung Kuring geus didahar. Ti sésana na, atuh nyieun hiji idola? Atuh digolongkeun sujud saméméh kalapa tina tangkal?"
44:20 Bagian tina éta ashes. haté foolish na adores eta. Sarta anjeunna moal ngabebaskeun jiwa na, sarta anjeunna moal nyebutkeun, "Sugan aya nu bohong di leungeun katuhu kuring."
44:21 Inget hal ieu, O Jacob, O Israel. Pikeun anjeun hamba kuring. Kuring geus kabentuk Anjeun. Anjeun hamba kuring, Israel. Tong hilap ka abdi.
44:22 Kuring geus musnah jauh iniquities anjeun kawas awan a, jeung dosa anjeun kawas halimun a. Balik deui ka kuring, sabab Kuring geus ditebus Anjeun.
44:23 Méré pujian, O langit! Pikeun Gusti parantos ditémbongkeun rahmat. Ngagorowok ku kabagjaan, O ends bumi! Hayu gunung resound kalayan pujian, jeung leuweung sarta sagala tatangkalan na. Pikeun Gusti parantos ditebus Jacob, jeung Israél bakal Maha Agung.
44:24 Ku kituna nyebutkeun Gusti, Redeemer Anjeun, na ker anjeun ti rahim: Kami PANGERAN, anu ngajadikeun sagala hal, anu nyalira manjangan langit, anu ngajadikeun teguh bumi. Tur aya hiji sareng abdi.
44:25 Kuring nyieun tanda di diviners gunana, na kuring ngahurungkeun seers mun madness. Kuring ngahurungkeun tukang wijaksana, sarta sangkan pangaweruh maranéhna kana foolishness.
44:26 Kuring angkat kecap tina hamba kuring, jeung Abdi minuhan pituah ti utusan kuring. Kuring nyebutkeun ka Yerusalem, "Anjeun bakal dicicingan,"Na ka kota Yuda, "Anjeun bakal diwangun deui,"Na kuring moal angkat deserts na.
44:27 Kuring ngomong ka bojong, "Kudu kapencil,"Jeung, "Kuring bakal garing nepi walungan anjeun."
44:28 Kuring ngomong ka Kores, "Anjeun angon kuring, tur anjeun bakal ngalengkepan sadayana yén kuring bakal. "Kuring ngomong ka Yerusalem, "Anjeun bakal diwangun,"Jeung ka Bait Allah di, "Yayasan anjeun bakal diteundeun".

Yesaya 45

45:1 Kituna nyebutkeun Gusti ka Kores abdi anointed, anu leungeun katuhu kuring tahan, ku kituna kuring jadi subjugate bangsa saméméh beungeutna, sarta kuring bisa ngahurungkeun bék sahiji raja, sarta kuring bisa muka panto saméméh anjeunna, na supados Gerbang moal Cicing.
45:2 Kuring bakal balik saméméh anjeun. Sarta kuring baris hina leuwih glorious bumi. Kuring bakal meupeuskeun Gerbang kuningan, sarta kuring baris megatkeun eta bar beusi.
45:3 Jeung kuring bakal mere Anjeun khasanah disumputkeun jeung pangaweruh ngeunaan hal rusiah, ku kituna anjeun bisa nyaho yén Kami PANGERAN, Allah Israil, saha nu nyebut ngaran anjeun.
45:4 Demi Jacob, hamba kuring, jeung Israél, milih abdi, Kuring malah geus disebut anjeun ku ngaran anjeun. Kuring geus dicokot anjeun nepi, jeung anjeun teu dipikawanoh abdi.
45:5 Kami PANGERAN, tur aya hiji sejenna. Aya Allah gigireun kuring. Kuring girded Anjeun, jeung anjeun teu dipikawanoh abdi.
45:6 Jadi bisa jalma anu aya ti rising panonpoé, jeung jalma anu aya ti setting anak, nyaho yén aya hiji gigireun kuring. Kami PANGERAN, jeung taya lain.
45:7 I ngabentuk caang jeung nyieun gelap. I nyieun karapihan jeung nyieun musibah. Abdi, Allah, ngalakonan sagala hal ieu.
45:8 Kirimkeun turun ibun ti luhur, O langit, jeung ngantep awan hujan turun kana saukur! Hayu bumi kabuka sarta spring mudik Juru a! Sarta anggap naek kaadilan nepi sakaligus! Abdi, Allah, geus nyieun manéhna.
45:9 Woe ka anjeunna anu contradicts ker na, a shard mere ti hiji wadah earthen! Kedah liat ngomong ka potter nu, "Naon anjeun nyieun?"atanapi, "Karya anjeun henteu dijieun ku leungeun Anjeun?"
45:10 Woe ka anjeunna anu nyebutkeun ka bapana, "Naha anjeun nyusun?"Atawa awéwé anu, "Naha anjeun masihan kalahiran?"
45:11 Ku kituna nyebutkeun Gusti, Hiji Suci tina Israel, ker na: Dupi anjeun tanda tanya kuring ngeunaan mangsa nu bakal datang, ngeunaan putra abdi, sarta sorana kuring ngeunaan karya leungeun mah?
45:12 Kuring digawe bumi, na kuring dijieun lalaki kana eta. leungeun abdi stretched kaluar langit, sarta kuring geus paréntah kabeh sarwa maranéhna.
45:13 Kuring geus diangkat anjeunna nepi ka kaadilan, sarta kuring baris langsung kabeh cara na. Manéhna sorangan baris ngawangun kota kuring sarta ngaleupaskeun captives kuring, Tapi teu keur Mekah atawa hadiah, nyebutkeun Gusti, Allah sarwa.
45:14 Ku kituna nyebutkeun Gusti: The kuli Mesir, jeung transaksi bisnis di Étiopia, na tina Sabeans, lalaki ti stature, bakal maot ka anjeun sarta bakal Hormat. Aranjeunna baris leumpang tukangeun anjeun. Aranjeunna baris ngarambat, kabeungkeut dina irons. Sarta maranéhanana baris adore maneh na petisi Anjeun: "Dina anjeun nyalira nyaeta Gusti, sarta teu aya deui Pangéran sajaba ti anjeun.
45:15 Sabenerna, anjeun Allah disumputkeun, Allah Israil, nu Jurusalamet ".
45:16 Aranjeunna geus kabeh geus ngabingungkeun sarta kedah isin! fabricators ieu kasalahan geus undur ngahiji jadi kabingungan!
45:17 Israel anu disimpen di Gusti ku hiji kasalametan langgeng. Anjeun moal ngabingungkeun, anjeun moal janten isin, malah salamina tur kantos.
45:18 Pikeun sahingga nyebutkeun Gusti, anu nyiptakeun langit, Alloh nyalira anu kabentuk bumi jeung dijieun, pisan Molder eta. Anjeunna teu nyieun ka no tujuan. Manéhna ngawangun eta supados bakal dicicingan. Kami PANGERAN, jeung taya lain.
45:19 Kuring geus teu dipaké di rusiah, dina tempat nu poek bumi. Kuring geus teu nyarios ka turunan Yakub, "Neangan atuh kapiran." Kami PANGERAN, anu speaks kaadilan, anu announces naon katuhu.
45:20 Nyusun laporan yourselves, jeung pendekatan, tur digambar deukeut babarengan, Anjeun nu geus disimpen diantara nu kapir. Aranjeunna kakurangan pangaweruh, anu angkat kai tina patung maranéhna, na saha petisi Allah bisa ngahemat.
45:21 Ngembarkeun eta, jeung pendekatan, jeung konsultasi bareng. Anu geus ngabalukarkeun ieu kadéngé ti mimiti, jeung anu geus foretold ti waktu nu? Nya eta teu mah, Allah? Jeung aya sababaraha allah sejen gigireun kuring? Kami a ngan Allah anu ngaheéat, jeung teu aya hiji iwal ti kuring.
45:22 Sadaya tungtung bumi, dirobah jadi kuring, sarta anjeun bakal disimpen. Pikeun Kami Allah, jeung taya lain.
45:23 Kuring geus disumpah ku kuring sorangan. Nu Kecap kaadilan bakal lumangsung ti sungut mah, jeung moal ngahurungkeun deui.
45:24 Keur unggal tuur bakal ngabengkokkeun ka kuring, jeung unggal basa bakal sumpah eta.
45:25 Ku sabab, manéhna baris ngomong, "Dina Gusti nu justices mah Dominion mah." Maranéhanana baris indit ka manéhna. Jeung sagala anu ngalawan manéhna bakal ngabingungkeun.
45:26 Ka Pangeran, sakabeh turunan Israil bakal diyakinkeun sarta muji.

Yesaya 46

46:1 Bel geus pegat. Nebo geus ditumbuk. berhala maranéhna geus ditempatkeun kana beasts jeung sapi, burdens beurat grievous Anjeun, malah ka kacapean.
46:2 Aranjeunna geus dilebur handap, atawa geus smashed babarengan. Maranéhanana henteu bisa ngahemat hiji anu dibawa aranjeunna, tur hirup maranéhanana baris balik kana inguan.
46:3 Dangukeun abdi, imah Yakub, sagala remnant sahiji imah urang Israil, anu dibabawa dina bosom kuring, anu dilahirkeun tina rahim abdi.
46:4 Malah mun umur heubeul Anjeun, Kami sami. Komo ku hileud abu Anjeun, Kuring bakal mawa anjeun. I: boga supir Anjeun, sarta kuring baris ngadukung anjeun. Kuring bakal mawa anjeun, sarta kuring baris nyalametkeun anjeun.
46:5 Ka saha ngalakukeunana Anjeun Samalah kuring, atanapi equate kuring, atanapi ngabandingkeun kuring, atawa mertimbangkeun kuring janten sarupa?
46:6 Anjeun butuh emas tina kantong a, jeung anjeun beuratna pérak dina skala a, ku kituna pikeun nyewa Goldsmith sangkan Allah a. Jeung maranéhna turun sujud na adore.
46:7 Aranjeunna ngalaksanakeun anjeunna dina taktak maranéhna, ngarojong anjeunna, jeung maranéhna nangtukeun manehna di tempat na. Sarta anjeunna bakal nangtung kénéh tur moal pindah ti tempat-Na. Tapi sanajan maranéhna bakal ceurik kaluar ka anjeunna, anjeunna moal ngadangu. Anjeunna moal nyimpen éta stasiun ti tribulation.
46:8 Inget ieu, tur jadi ngabingungkeun. kasumpingan, Anjeun transgressors, mun jantung.
46:9 Inget umur geus kaliwat. Pikeun Kami Allah, tur teu aya tuhan séjén. Aya hiji kawas kuring.
46:10 Ti mimiti, Kuring ngembarkeun hal panungtungan, sarta ti mimiti, hal anu teu acan kungsi dipigawé, paribasa: rencana abdi bakal nangtung teguh, jeung sakabéh bakal abdi bakal dilakukeun.
46:11 Kuring nelepon manuk ti wetan, na ti daratan jauh, nu lalaki tina will kuring. Na atuh kudu diucapkeun éta, sarta kuring baris mawa eta kaluar. Kuring geus dijieun, jeung kuring bakal meta.
46:12 ngadenge kuring, Anjeun anu teuas tina haté, anu tebih ti kaadilan!
46:13 Kuring geus dibawa kaadilan kuring deukeut. Eta moal bisa jauh, jeung kasalametan abdi moal nyangsang. Kuring baris dibere kasalametan di Sion, Nu Maha Suci abdi di Israel.

Yesaya 47

47:1 turun, diuk dina lebu anu, O putri parawan ti Babul! Diuk dina taneuh. Aya tahta keur putri nu Chaldeans. Keur anjeun bakal moal deui disebut alus jeung lembut.
47:2 Candak millstone sarta grind hidangan. Uncover éra Anjeun, bulistir taktak anjeun, nembongkeun suku anjeun, meuntas aliran.
47:3 aib anjeun bakal kaungkap, jeung éra anjeun bakal katingal. Kuring bakal nangkep pamales kanyeri, tur euweuh lalaki baris tahan kuring.
47:4 Redeemer kami, PANGERAN tina sarwa téh ngaranna, Hiji Suci tina Israel.
47:5 Diuk di tiiseun, sarta asupkeun kana gelap, O putri ti Chaldeans! Keur anjeun bakal moal deui bisa disebut noblewoman sahiji karajaan.
47:6 Kuring éta ambek jeung urang kuring. Kuring geus ema pusaka abdi, sarta kuring geus dibéré kana leungeun anjeun. Anjeun teu ditémbongkeun rahmat ka aranjeunna. Geus greatly ngaronjat beungbeurat yoke anjeun kana sesepuh.
47:7 Jeung anjeun geus ceuk: "Kuring bakal noblewoman a salawasna." Anjeun teu nyetél hal ieu kana haté anjeun, jeung anjeun teu inget tungtung Anjeun.
47:8 Jeung ayeuna, ngadangu hal ieu, Anjeun anu alus jeung boga kayakinan, anu nyebutkeun dina haté anjeun: "Kuring, tur aya hiji leuwih gede ti kuring. Kuring moal diuk salaku randa a, na kuring moal nyaho barrenness ".
47:9 Ieu dua hal dumadakan bakal overwhelm anjeun dina hiji dinten: barrenness na widowhood. Sagala hal wajib overwhelm Anjeun, sabab tina multitude of sorceries anjeun sarta alatan ti cruelty agung enchantments Anjeun.
47:10 Tur geus dipercaya dina niat jahat anjeun, jeung anjeun geus ceuk: "Teu aya hiji anu nilik kuring." Hikmah anjeun jeung pangaweruh Anjeun, ieu geus deceived Anjeun. Na geus di titah haté anjeun: "Kuring, sarta gigireun kuring aya lianna. "
47:11 Jahat baris overwhelm Anjeun, anjeun moal aya bewara rising na. Sarta calamity bakal tumiba rongkah leuwih Anjeun, anjeun moal bisa nyegah eta. Anjeun bakal ujug-ujug jadi overwhelmed ku kasangsaraan kayaning geus pernah dipikawanoh.
47:12 Nangtung kalawan incantations Anjeun, sarta jeung multitude of sorceries Anjeun, nu geus labored ti nonoman Anjeun, saolah-olah cara eta bisa ngabantuan Anjeun, atawa sakumaha lamun éta bisa nyieun maneh kuat.
47:13 Geus gagal dina multitude tina rencana anjeun! Hayu nu seers nangtung tur simpen Anjeun, jalma anu contemplating béntang, sarta figuring bulan, ku kituna tina ieu aranjeunna bisa ngembarkeun ka anjeun hal datang.
47:14 Behold, aranjeunna geus jadi kawas tunggul. Seuneu geus dihakan aranjeunna. Éta moal ngosongkeun diri tina kakawasaan seuneu. Ieu henteu coals ku nu maranéhna bisa jadi warmed, atawa ieu mangrupa seuneu nu maranéhna bisa diuk gigireun.
47:15 Ku kituna kudu sagala hal ieu, nu geus labored, jadi ka anjeun. padagang anjeun ti nonoman Anjeun, tiap hiji geus erred di jalan sorangan. Aya hiji anu tiasa nyalametkeun anjeun.

Yesaya 48

48:1 Ngadangukeun hal ieu, O imah Jacob, Anjeun anu disebut ku ngaran Israel, na saha indit mudik ti cai ti Yuda. Anjeun sumpah ku nami Gusti jeung anjeun nelepon ka kapikiran Allah Israil, tapi teu di bebeneran, teu di kaadilan.
48:2 Pikeun aranjeunna geus disebut ti kotana suci, sarta aranjeunna geus diadegkeun kana Allah Israil. PANGERAN tina sarwa téh ngaranna.
48:3 Ti waktos eta, I ngumumkeun urut hal. Aranjeunna indit mudik ti sungut kuring, sarta kuring geus ngabalukarkeun éta bisa ngadéngé. Kuring tempa hal ieu ujug-ujug, sarta maranéhanana kaeusi.
48:4 Pikeun kuring terang yen anjeun nekad, na yén beuheung anjeun kawas hiji sinew beusi, na yén dahi anjeun kawas kuningan.
48:5 Ti waktos eta, Kuring foretold ka anjeun. Sateuacan hal ieu kajadian, Kuring wangsit aranjeunna ka anjeun, lest anjeun carioskeun: "Berhala abdi geus dilakonan hal ieu, sarta graven kuring jeung gambar molten geus paréntah éta. "
48:6 Tempo sadaya hal anu geus anjeun uninga. Tapi éta nu leuwih anu ngumumkeun éta? Ti waktos eta, Kuring disababkeun anjeun ngadangu ngeunaan hal anyar, na anjeun teu nyaho kumaha ieu anu dilestarikan.
48:7 Éta téh dijieun kiwari, teu dina jangka waktu nu. Komo sateuacan dinten, Anjeun teu ngadangu di antarana; sabalikna, Anjeun bisa nyebutkeun, "Behold, Kuring terang aranjeunna ".
48:8 Geus ngayakeun uninga, atawa dipikawanoh, atawa éta Ceuli Anjeun buka dina jangka waktu nu. Pikeun kuring terang nu bakal transgress greatly, jeung kitu mah disebut anjeun transgressor tina rahim.
48:9 Demi ngaran kuring, Kuring baris nyandak nyanghareupan amukan kuring jauh. Jeung demi puji abdi, Kuring baris bridle Anjeun, lest maneh binasa.
48:10 Behold, Kuring geus disampurnakeun Anjeun, tapi teu resep pérak. Kuring geus dipilih nu keur tungku tina kamiskinan.
48:11 Pikeun demi kuring, keur demi kuring sorangan, abdi bakal ngalakukeun éta, ku kituna kuring jadi teu bisa blasphemed. Pikeun kuring moal masihan kamulyaan ka sejen.
48:12 Dangukeun abdi, O Jacob, jeung Israél saha kuring nelepon. Kami sami, Kami kahiji, tur Kami panungtungan.
48:13 oge, leungeun kuring geus ngadegkeun bumi, sarta leungeun katuhu kuring geus diukur langit. Kuring bakal nelepon aranjeunna, sarta maranéhanana baris nangtung babarengan.
48:14 ngumpulkeun babarengan, sodara, teras ngadangukeun. Saha di antara maranehna geus ngumumkeun hal ieu? Gusti parantos dipikacinta anjeunna; anjeunna bakal ngalakukeun will na kalawan Babul, sarta panangan nya kana Chaldeans.
48:15 kuring, Nya atuh kudu diucapkeun, sarta kuring geus disebut anjeunna. Kuring geus dipingpin anjeunna maju, jeung jalan geus lempeng.
48:16 Tarik deukeut ka abdi, teras ngadangukeun ieu. Ti mimiti, Kuring geus teu dipaké di rusiah. Ti waktos sateuacan kajadian, abdi kantos di dinya. Jeung ayeuna, Gusti Alloh parantos dikirim kuring, tur Ruh-Na.
48:17 Ku kituna nyebutkeun Gusti, Redeemer Anjeun, Hiji Suci tina Israel: Kami PANGERAN, Allah anjeun, anu ngajarkeun Anjeun hal mangpaat, anu nungtun anjeun dina cara nu leumpang.
48:18 Lamun ngan saukur Anjeun nu geus dibayar perhatian ka nurut mah! Karapihan Anjeun geus tangtu kawas walungan, jeung kaadilan Anjeun geus tangtu kawas gelombang laut,
48:19 jeung turunan anjeun geus tangtu kawas keusik, jeung stock ti loins Anjeun geus tangtu kawas batu anak. Ngaranna teu bakal geus kaliwat jauh, atawa bakal eta geus dipaké jauh saméméh beungeut mah.
48:20 Indit ti Babul! Ngungsi ti Chaldeans! Ngembarkeun eta ku sora tina exultation. Ngabalukarkeun ka kadéngé, sarta nyandak éta malah ka tungtung bumi. ngomong: "The Lord geus ditebus hamba na Yakub."
48:21 Aranjeunna teu haus di tanah gurun, nalika anjeunna mingpin éta kaluar. Anjeunna dihasilkeun cai tina batu pikeun aranjeunna. Pikeun anjeunna dibeulah batu nu, jeung cai flowed kaluar.
48:22 "Teu aya karapihan keur impious,"Nyebutkeun Gusti.

Yesaya 49

49:1 Perhatoskeun, Anjeun kapuloan, teras ngadangukeun raket, Anjeun bangsa jauh. PANGERAN geus disebut kuring ti rahim; ti rahim indung kuring, anjeunna geus mindful tina ngaran kuring.
49:2 Sarta anjeunna geus diangkat sungut kuring salaku pedang seukeut. Dina kalangkang leungeun-Na, anjeunna geus ditangtayungan kuring. Sarta anjeunna geus diangkat kuring salaku hiji milih panah. Dina quiver na, anjeunna geus disumputkeun kuring.
49:3 Sarta anjeunna geus ngomong ka kuring: "Anjeun hamba kuring, Israel. Pikeun di anjeun, Kuring bakal kamulyaan. "
49:4 Jeung ceuk: "Kuring geus labored arah emptiness. Kuring geus dihakan kakuatan kuring tanpa Tujuan na kapiran. Ku sabab, judgment abdi kalawan Gusti, jeung karya abdi sareng Allah abdi. "
49:5 Jeung ayeuna, nyebutkeun Gusti, anu dibentuk kuring ti rahim salaku hamba-Na, ku kituna kuring jadi mawa deui Yakub ka anjeunna, pikeun urang Israil moal dikumpulkeun babarengan, tapi geus Maha Agung dina panon ti Gusti sareng Allah abdi geus jadi kakuatan kuring,
49:6 jeung kitu anjeunna parantos nyarios: "Ieu hal leutik nu kedah hamba kuring sangkan jadi pikeun ngangkat up kaom Yakub, sarta ku kituna pikeun ngarobah éta dregs Israel. Behold, Kuring geus ditawarkeun anjeun salaku lampu pikeun kapir, ku kituna anjeun bisa jadi kasalametan abdi, malah ka wewengkon furthest bumi. "
49:7 Ku kituna nyebutkeun Gusti, nu Redeemer Israel, Hiji Suci na, ka jiwa nista, ka bangsa abominable, ka hamba Lords: Raja bakal ningali, sarta pangéran bakal naek nepi, sarta maranéhanana baris adore, kusabab Gusti. Pikeun anjeunna téh satia, sarta anjeunna teh Hiji Suci Israel, anu geus dipilih Anjeun.
49:8 Ku kituna nyebutkeun Gusti: Dina waktos pleasing, Kuring geus heeded Anjeun, na di dinten kasalametan, Kuring geus ditulungan Anjeun. Sarta kuring geus dilestarikan Anjeun, sarta kuring geus dibere anjeun salaku covenant sahiji jalma, kitu nu bakal angkat bumi, sarta mibanda éta inheritances sumebar,
49:9 kitu nu bakal ngomong ka jalma anu dijilid, "Ke mudik!"Na ka jalma anu aya di gelap, "Kudu dikaluarkeun!"Éta baris barung sapanjang jalan, sarta pastures maranéhna bakal di unggal tempat kabuka.
49:10 moal maranéhna bakal lapar atanapi haus, atawa bakal panas panonpoé ngéléhkeun handap kana éta. Pikeun hiji anu butuh waktu jeung karunya dina éta baris aturan aranjeunna, sarta anjeunna bakal masihan aranjeunna nginum tina fountains tina cai.
49:11 Sarta kuring baris nyieun kabeh gunung abdi kana jalan anu, jeung jalur abdi bakal Maha Agung.
49:12 Behold, sababaraha baris datangna ti jauh, jeung behold, batur ti kalér jeung ti laut, sarta masih batur ti tanah kidul.
49:13 Méré pujian, O langit! sarta exult, O bumi! Hayu gunung masihan puji kalayan jubilation! Pikeun Gusti parantos consoled rahayatna, sarta anjeunna bakal nyandak karunya on leuwih goréng na.
49:14 Sarta Sion ceuk: "The Lord geus ditinggalkeun kuring, sarta PANGERAN geus poho kuring. "
49:15 Bisa hiji awewe poho orok nya, ku kituna teu nyandak karunya on anak tina rahim nya? Tapi sanajan manehna bakal poho, masih I pernah wajib poho anjeun.
49:16 Behold, Kuring geus engraved anjeun dina leungeun mah. tembok anjeun téh salawasna saméméh panon kuring.
49:17 tukang anjeun geus anjog. Jalma anu bakal cimata anjeun ka handap sarta ngancurkeun Anjeun, aranjeunna bakal indit ti anjeun.
49:18 Angkat panon anjeun sadayana sabudeureun, sarta ningali: kabéh ieu geus kumpul bareng; aranjeunna geus datang ka anjeun. Salaku mah hirup, nyebutkeun Gusti, Anjeun bakal dipakena ku sagala hal ieu, saolah-olah kalawan Ragam hias. Na kawas jaman Suharto a, Anjeun bakal mungkus hal ieu kabeh sabudeureun anjeun.
49:19 Pikeun deserts Anjeun, jeung tempat solitér Anjeun, sarta tanah ruination anjeun ayeuna bakal teuing sempit, kusabab sakabeh pangeusi. Saha jalma anu devoured anjeun bakal chased jauh.
49:20 Komo barudak tina barrenness anjeun bakal disebutkeun di Ceuli Anjeun: "Tempat ieu teuing sempit keur kuring. Jieun kuring tempat lega nu keur Huni ".
49:21 Tur anjeun bakal disebutkeun di haté anjeun: "Saha geus katimu aranjeunna? Kuring éta mandul jeung bisa ngalahirkeun. Kuring ieu dibawa kabur tur dilaksanakeun captive. Teras kumaha, anu geus diangkat aranjeunna? Kuring éta malarat tur nyalira. Teras kumaha, dimana geus aranjeunna geus?"
49:22 Ku kituna nyebutkeun Allah Gusti: Behold, Kuring baris angkat leungeun kuring kana kapir, sarta kuring baris exalt tanda kuring sateuacan bangsa. Sarta maranéhanana baris mawa putra anjeun dina leungeun maranéhna, sarta aranjeunna baris nanggung putri Anjeun dina taktak maranéhna.
49:23 Jeung raja bakal Anjeun caretakers, sarta Queens bakal Anjeun nursemaids. Aranjeunna baris reverence anjeun kalayan beungeut maranéhanana ka taneuh, sarta maranéhanana baris ngaletak debu nu di suku anjeun. Tur anjeun bakal terang yen Kami PANGERAN. Pikeun maranéhanana anu miharep di anjeunna moal ngabingungkeun.
49:24 Bisa ngamangsa dicokot tina kuat? Atawa keur nanaon dicokot captive ku bisa kuat bisa disimpen?
49:25 Pikeun sahingga nyebutkeun Gusti: Tangtu, malah nu captives bakal dibawa kabur ti kuat, malah naon geus dicokot ku kuat bakal disimpen. Jeung sabenerna, Kuring baris nangtoskeun jelema nu geus judged Anjeun, sarta kuring baris nyimpen barudak anjeun.
49:26 Sarta kuring baris eupan musuh anjeun daging sorangan. Jeung maranéhna bakal inebriated kalawan getih sorangan, sakumaha ku anggur anyar. Sarta sakabeh daging bakal nyaho yen Kami PANGERAN, anu ngaheéat Anjeun, sarta Redeemer Anjeun, nu kuat Salah sahiji Jacob.

Yesaya 50

50:1 Ku kituna nyebutkeun Gusti: Naon bil ieu cerai keur indung anjeun, ku nu Kuring geus mecat dirina? Atawa saha creditor kuring, mun saha geus I dijual anjeun? Behold, anjeun dijual ku iniquities Anjeun, sarta kuring geus mecat indung anjeun wickedness Anjeun.
50:2 Pikeun kuring anjog, na aya euweuh lalaki. Kuring disebut kaluar, na aya euweuh hiji anu bakal ngadenge. Geus leungeun kuring geus disingget sarta jadi leutik, supaya Kami bisa redeem? Atawa geus aya euweuh kakuatan di kuring pikeun nganteurkeun? Behold, di rebuke kuring, Kuring baris nyieun laut kana gurun a. Kuring bakal ngahurungkeun walungan kana taneuh garing. lauk bakal jadi ruksak keur kakurangan cai na bakal maot tina haus.
50:3 Kuring baris makekeun baju langit di gelap, sarta kuring baris nyieun sackcloth nutupan maranéhna.
50:4 Gusti geus dibikeun kuring basa diajar, ku kituna mah, tangtu nyaho kumaha uphold jeung kecap, hiji anu geus ngaruksak. Manéhna naék isuk-isuk, he naék ka ceuli mah isuk-isuk, ku kituna kuring bisa heed manéhna kawas guru.
50:5 Gusti Allah geus dibuka ceuli mah. Jeung kuring teu contradict manéhna. I can ngahurungkeun deui.
50:6 Kuring geus dibikeun awak mah ka jalma anu nyerang kuring, jeung pipi mah ka jalma anu plucked eta. Kuring geus teu ngahindar beungeut mah ti maranéhanana anu ditegor kuring jeung anu nyiduh dina kuring.
50:7 Gusti Allah mah nulungan mah. Ku sabab, Kuring geus teu acan ngabingungkeun. Ku sabab, Kuring geus diatur beungeut mah kawas batu pisan hard, jeung saha atuh eta mah teu bakal ngabingungkeun.
50:8 Manéhna anu justifies kuring aya di deukeut. Anu bakal nyarita ngalawan kuring? Marilah urang nangtung babarengan. Anu musuh mah? Mugi Gusti kaanggo kuring.
50:9 Behold, Gusti Alloh téh nulungan mah. Anu hiji anu bakal ngahukum kuring? Behold, maranéhanana baris sagala jadi dipaké jauh kawas garment a; renget bakal devour eta.
50:10 Saha aya diantara anjeun anu takwa Gusti? Anu hears sora hamba-Na? Anu geus walked di gelap, tur teu aya lampu di anjeunna? Hayu anjeunna miharep dina nami Gusti, sarta ngantep manehna lean kana Gusti na.
50:11 Behold, sadayana sing saha Kindle seuneu a, dibungkus dina seuneu: leumpang dina cahya seuneu anjeun sarta di seuneu nu tos Anjeun kindled. Ieu geus dipigawé ka anjeun ku leungeun kuring. Anjeun bakal bobo di anguish.

Yesaya 51

51:1 Dangukeun abdi, Anjeun anu nuturkeun naon ngan jeung saha neangan Gusti. Nengetan batu ti nu geus hewn, jeung ka dinding pit ti nu geus ngali.
51:2 Nengetan Abraham, bapa anjeun, jeung ka Sarah, anu bore Anjeun. Pikeun mah disebut anjeunna nyalira, na kuring rahayu anjeunna, na kuring dikalikeun anjeunna.
51:3 Ku sabab, PANGERAN bakal konsol Sion, sarta anjeunna bakal konsol sadayana ruruntuhan na. Sarta anjeunna bakal ngahurungkeun gurun dirina kana tempat nikmat, na padang nya kana taman Pangeran. Gladness na rejoicing bakal kapanggih dina dirina, sukur sarta sora tina puji.
51:4 Nengetan kuring, jalma kuring, teras ngadangukeun kuring, suku abdi. Pikeun hukum bakal balik mudik ti kuring, sarta judgment abdi bakal beristirahat salaku lampu pikeun bangsa.
51:5 ngan hiji kuring téh deukeut. Jurusalamet abdi geus Isro mudik. Sarta leungeun abdi baris nangtoskeun jelema. Kapuloan bakal mudahan di kuring, sarta aranjeunna sabar bakal ngadagoan panangan abdi.
51:6 Angkat panon anjeun ka sawarga, jeung kasampak turun ka bumi di handap. Pikeun langit bakal ngaleungit kawas haseup, jeung bumi bakal dipaké jauh kawas pésta a, jeung pangeusi na bakal maot jauh di manner kawas. Tapi kasalametan abdi bakal salamina, jeung kaadilan abdi moal gagal.
51:7 Dangukeun abdi, Anjeun nu uninga naon ngan, jalma kuring anu gaduh hukum abdi di haté maranéhna. Ulah jadi sieun aib diantara lalaki, sarta ulah dread blasphemies maranéhna.
51:8 Pikeun cacing bakal meakeun aranjeunna kawas pésta a, sarta renget bakal devour aranjeunna kawas wol. Tapi kasalametan abdi bakal salamina, jeung kaadilan abdi bakal ti generasi ka generasi.
51:9 Naek nepi, Naek nepi! Makekeun baju diri dina ngajentrekeun, O panangan Gusti! Naek nepi sakumaha dina poé ti jaman baheula, sakumaha dina generasi kaliwat lila. Dupi anjeun moal struck hiji sombong jeung tatu naga?
51:10 Dupi anjeun moal garing nepi laut, perairan tina jurang hébat, tur ngancik bojong laut kana jalan anu, supados dikirimkeun bisa meuntas ngaliwatan eta?
51:11 Jeung ayeuna, jalma anu geus ditebus ku PANGERAN bakal balik. Sarta maranéhanana baris anjog di Sion, praising. Sarta rejoicing langgeng bakal kana huluna maranéhna. Aranjeunna baris nyandak nyekel gladness na rejoicing. Anguish tur tunggara bakal ngungsi jauh.
51:12 Ieu Abdi, kuring sorangan, anu bakal konsol Anjeun. Anu anjeun nu bakal jadi sieun a lalaki fana, na tina hiji putra lalaki, anu bakal wither kawas jukut?
51:13 Tur geus poho Gusti, ker Anjeun, anu ngalegaan langit, jeung anu ngadegkeun bumi? Na tos aya di dread konstan, sadayana dinten panjang, dina nyanghareupan amukan na, tina hiji anu afflicted maneh na anu kungsi disiapkeun ngancurkeun Anjeun? Dimana teh amukan ti oppressor nu kiwari?
51:14 Advancing gancang, anjeunna baris anjog bisa kaungkap, sarta anjeunna moal maéhan ka karuksakan utter, atawa baris roti na gagal.
51:15 Tapi Kami PANGERAN, Allah anjeun, anu stirs up laut, jeung anu ngajadikeun gelombang ngabareuhan. PANGERAN tina sarwa nyaéta ngaran kuring.
51:16 Kuring geus disimpen kecap mah sungut anjeun, sarta kuring geus ditangtayungan anjeun kalangkang leungeun kuring, ku kituna anjeun bisa melak langit, sarta kapanggih bumi, sarta ku kituna anjeun bisa ngomong ka Sion, "Anjeun mah urang".
51:17 angkat, angkat! Hudang, O Yerusalem! Anjeun nginum, ti panangan Gusti, éta cangkir murka na. Anjeun nginum, malah ka handap tina cangkir sare jero. Tur anjeun dibikeun ka inuman, sagala cara ka dregs.
51:18 Aya hiji anu tiasa uphold dirina, kaluar tina sagala putra saha manehna geus katimu. Tur aya hiji anu bakal nyandak nya ku leungeun, kaluar tina sagala putra saha manehna geus diangkat.
51:19 Aya dua hal anu geus kajadian ka anjeun. Anu bakal saddened leuwih Anjeun? Aya devastation jeung karuksakan, jeung kalaparan jeung pedang. Anu bakal konsol Anjeun?
51:20 putra anjeun geus tuang kaluar. Aranjeunna geus angon dina sirah sadaya jalan, sarta aranjeunna geus ensnared kawas gazelle a. Aranjeunna geus kaeusi ku indignation Gusti, ku rebuke Allah anjeun.
51:21 Ku sabab, ngadangukeun ieu, O leuwih saeutik goréng, jeung anjeun nu geus inebriated, Tapi teu ku anggur.
51:22 Kituna nyebutkeun Sovereign Anjeun, Allah, sareng Allah anjeun, anu bakal tarung atas nama urang na: Behold, Kuring geus dicokot teh cangkir sare jero tina leungeun anjeun. Anjeun bakal moal deui inuman ti handapeun cup indignation kuring.
51:23 Jeung kuring bakal nangtukeun eta dina panangan jalma anu geus dihina Anjeun, na saha tos nyarios ka jiwa anjeun: "Ngeluk, ku kituna urang lulus leuwih ". Sarta anjeun disimpen awak anjeun dina taneuh, sakumaha jalan pikeun aranjeunna maot leuwih.

Yesaya 52

52:1 Naek nepi, Naek nepi! Makekeun baju diri dina ngajentrekeun, O Sion! Nempatkeun dina garments tina kamulyaan Anjeun, O Yerusalem, Dayeuh nu Hiji Suci! Keur uncircumcised sarta najis moal panjang nembus Anjeun.
52:2 Ngocok diri ti debu nu! Timbul sarta diuk nepi, O Yerusalem! Leupas dina ranté tina beuheung anjeun, O putri captive of Sion!
52:3 Pikeun sahingga nyebutkeun Gusti: Anjeun payu keur nganggur, jeung anjeun bakal ditebus tanpa duit.
52:4 Pikeun sahingga nyebutkeun Allah Gusti: jalma kuring diturunkeun ka Mesir, di awal, guna sojourn aya. Tapi Assyria tertindas aranjeunna, tanpa ngabalukarkeun sagala pisan.
52:5 Jeung ayeuna, naon ieu ditinggalkeun keur kuring di dieu, nyebutkeun Gusti? Pikeun jalma kuring geus dibawa kabur tanpa ngabalukarkeun. Lords maranéhna ngubaran eta unjustly, nyebutkeun Gusti. Jeung ngaran kuring keur terus blasphemed sadayana dinten panjang.
52:6 Kusabab ieu, jalma kuring bakal nyaho ngaran kuring, dina poé nu. Pikeun éta Kuring sorangan saha diomongkeun. Behold, abdi di dieu.
52:7 Kumaha geulis kana gunung téh suku tina utusan jeung da'wah ngeunaan karapihan! Announcing alus tur da'wah karapihan, aranjeunna nyarios ka Sion, "Gusti anjeun bakal kakuasaan!"
52:8 Éta sora watchmen Anjeun. Aranjeunna geus diangkat nepi sora maranéhna. Aranjeunna baris muji babarengan. Pikeun maranéhna bakal ningali panon kana panon, nalika Gusti ngarobah Sion.
52:9 Jadi bungah jeung girang babarengan, O deserts Yerusalem! Pikeun Gusti parantos consoled rahayatna. Anjeunna geus ditebus Yerusalem.
52:10 PANGERAN geus disiapkeun panangan na suci, di payuneun sadaya kapir. Sarta sakabeh tungtung bumi bakal ningali kasalametan Allah kami.
52:11 mangkat, mangkat, kaluar tidieu! Ulah daék noél naon ieu ema. Balik kaluar ti tengah nya! jadi cleansed, Anjeun anu tega pembuluh Gusti.
52:12 Keur anjeun moal balik kaluar di tumult a, atawa bakal Anjeun nyandak hiber puguh a. Pikeun Gusti moal miheulaan maneh, jeung Allah Israil bakal ngumpulkeun Anjeun.
52:13 Behold, hamba kuring bakal ngarti; anjeunna bakal Maha Agung tur diangkat nepi, sarta anjeunna bakal pisan luhur.
52:14 Sagampil maranéhanana stupefied leuwih Anjeun, jadi baris countenance na jadi tanpa kamulyaan diantara lalaki, sarta penampilan na, diantawis putra ti lalaki.
52:15 Anjeunna bakal Sprinkle loba bangsa; raja bakal tutup mulut maranéhna kusabab anjeunna. Sarta maranéhanana ka saha anjeunna henteu ditétélakeun, geus katempo. Saha jalma anu geus teu kadenge, geus dianggap.

Yesaya 53

53:1 Anu geus dipercaya laporan urang? Jeung ka saha boga panangan Gusti geus wangsit?
53:2 Sarta anjeunna bakal naek nepi kawas tutuwuhan lembut dina tetempoan na, na kawas root tina taneuh haus. Aya penampilan geulis atanapi stately di anjeunna. Pikeun urang nyawang kana anjeunna, na aya euweuh aspék, sapertos nu urang bakal mikahayang anjeunna.
53:3 Anjeunna hina sarta sahanteuna diantara lalaki, saurang lalaki ti sorrows anu weruh infirmity. Sarta countenance nya éta disumputkeun na hina. Kusabab ieu, kami teu diri anjeunna.
53:4 Sabenerna, anjeunna geus dibawa kabur kelemahan urang, sarta manéhna sorangan geus dibawa sorrows kami. Sarta kami panginten anjeunna salaku lamun anjeunna éta leper a, atawa saolah-olah manehna geus struck ku Allah jeung Nu Ngahina.
53:5 Tapi manéhna sorangan ieu tatu kusabab iniquities kami. Anjeunna bruised kusabab wickedness kami. Disiplin karapihan kami éta kana anjeunna. Sarta ku tatu na, kami nu healed.
53:6 Kami geus sagala Isro sesat kawas domba; tiap hiji geus ngancik kumisan neangan jalan sorangan. Jeung Gusti parantos nempatkeun sagala iniquity kami kana anjeunna.
53:7 Anjeunna ditawarkeun up, sabab éta bakal sorangan. Sarta anjeunna henteu muka sungut. Anjeunna bakal dipingpin kawas domba keur meuncit nu. Sarta anjeunna bakal bisu kawas domba saméméh Shearer na. Pikeun anjeunna moal buka sungut.
53:8 Anjeunna diangkat nepi ti anguish na judgment. Anu bakal nerangkeun hirupna? Pikeun anjeunna geus neukteuk off ti tanah hirup. Kusabab tina wickedness jalma kuring, Kuring geus struck anjeunna handap.
53:9 Sarta anjeunna bakal dibéré tempat jeung impious keur astana na, sarta jeung euyeub pikeun pupusna, sanajan anjeunna geus dipigawé henteu iniquity, atawa éta tipuan dina sungut na.
53:10 Tapi ieu wasiat Gusti naksir manéhna jeung infirmity. Lamun manéhna ngaluarkeun turun hirupna lantaran dosa, he baris nempo turunan jeung kahirupan lila, jeung bakal Gusti bakal diarahkeun ku leungeun.
53:11 Sabab jiwa-Na geus labored, manéhna baris nempo jeung wareg. Ku pangaweruh-Na, ngan abdi mah bakal dirina menerkeun loba, jeung manéhna sorangan bakal mawa iniquities maranéhanana.
53:12 Ku sabab, Kuring baris ngabagikeun ka anjeunna jumlah hébat. Sarta anjeunna bakal ngabagi spoils tina kuat. Pikeun anjeunna geus dibikeun ngaliwatan hirupna pati, sarta anjeunna reputed diantara penjahat. Sarta anjeunna geus dibawa kabur dosa loba, sarta anjeunna geus ngado'a pikeun transgressors.

Yesaya 54

54:1 Méré pujian, Anjeun anu tandus sarta bisa nyusun. Nyanyi muji tur ngadamel noise galumbira, Anjeun nu teu dibikeun kalahiran. Pikeun loba nu barudak tina kapencil, langkung kitu ti dirina anu boga salaki, nyebutkeun Gusti.
54:2 Ngalegaan tempat tenda anjeun sarta manjangkeun kulit tina tabernacles Anjeun, unsparingly. Lengthen cords Anjeun, jeung nguatkeun patok Anjeun.
54:3 Keur anjeun bakal manjangkeun ka katuhu jeung ka kénca. Tur turunan anjeun wajib inherit bangsa, jeung anjeun bakal nyicingan kota kapencil.
54:4 Entong sieun! Keur anjeun moal ngabingungkeun, anjeun moal Blush. Anjeun moal nempatkeun ka éra, sabab wajib poho kabingungan nonoman Anjeun, anjeun bakal moal deui nyebut aib of widowhood Anjeun.
54:5 Keur Hiji anu dijadikeun anjeun bakal aturan leuwih Anjeun. PANGERAN tina sarwa téh ngaranna. Sarta Redeemer Anjeun, Hiji Suci tina Israel, bakal disarebut Allah sadaya bumi.
54:6 Pikeun Gusti parantos disebut Anjeun, kawas awéwé forsaken tur tunggara dina sumanget, na kawas pamajikan anu ditampik di nonoman dirina, ceuk Gusti anjeun.
54:7 For jurus ringkes, Kuring geus forsaken Anjeun, tur kalawan pities hébat, Kuring baris ngumpulkeun Anjeun.
54:8 Dina momen indignation, Kuring geus disumputkeun raray abdi ti anjeun, pikeun bari saeutik. Tapi kalayan rahmat langgeng, Kuring geus dicokot karunya on Anjeun, ceuk Redeemer Anjeun, Allah.
54:9 Kanggo abdi, éta sagampil dina poé Noah, mun saha kuring swore yen bakal aya deui mawa dina cai tina Noah leuwih bumi. Kituna geus I disumpah teu jadi ambek sareng anjeun, na teu rebuke Anjeun.
54:10 Pikeun gunung bakal dipindahkeun, jeung pasir bakal ngadegdeg. Tapi rahmat abdi moal indit ti anjeun, jeung covenant karapihan abdi moal shaken, ceuk Gusti, anu boga karep dina anjeun.
54:11 O leuwih saeutik goréng, convulsed ku tempest nu, jauh ti consolation wae! Behold, Kuring bakal nangtukeun batu anjeun dina urutan, sarta kuring baris iklas yayasan anjeun kalawan sapphires,
54:12 sarta kuring baris nyieun ramparts anjeun kaluar ti Jasper, na gerbang anjeun kaluar batu sculpted, sarta sakabeh wates anjeun kaluar batu desirable.
54:13 Kabéh barudak anjeun bakal diajarkeun ku Gusti. Sarta hébat bakal karapihan tina barudak anjeun.
54:14 Jeung anjeun bakal diadegkeun dina kaadilan. Indit tebih ti penindasan, keur anjeun moal sieun. Sarta indit ti teror, keur eta moal kaanggo Anjeun.
54:15 Behold, nu nyicing a baris anjog, kang ieu mah sareng abdi, a kadatangan anyar tangtu bakal ngagabung ka anjeun.
54:16 Behold, Kuring nyieun Smith anu fans nu coals tina seuneu tur ngahasilkeun hiji obyék ku cara karyana, sarta kuring geus nyieun sina anu ngancurkeun.
54:17 Taya obyék nu geus kabentuk ngagunakeun ngalawan anjeun bakal sukses. Sarta unggal basa nu resists anjeun judgment, Anjeun bakal nangtoskeun. Ieu pusaka ti pagawé Gusti, sarta ieu kaadilan maranéhanana jeung kuring, nyebutkeun Gusti.

Yesaya 55

55:1 Kabéh nu saha haus, datangna ka cai. Jeung anjeun anu boga duit: buru, meuli jeung dahar. ngadeukeutan, meuli anggur jeung susu, tanpa duit jeung tanpa tukeuran.
55:2 Naha anjeun méakkeun duit keur naon teu roti, sarta expend kuli anjeun naon teu nyugemakeun? Dengekeun raket pisan ka abdi, jeung dahar naon alus, lajeng jiwa anjeun bakal delighted ku ukuran pinuh.
55:3 Condong ceuli tur digambar deukeut ka abdi. Ngadangukeun, jeung jiwa anjeun bakal hirup. Sarta kuring baris nyieun hiji covenant langgeng sareng anjeun, ku mercies satia Daud.
55:4 Behold, Kuring geus dibere anjeunna salaku saksi ka jalma, salaku panglima jeung instruktur ka bangsa.
55:5 Behold, anjeun bakal nelepon ka bangsa nu teu nyaho. Jeung bangsa nu teu nyaho anjeun bakal rurusuhan ka anjeun, kusabab Gusti Alloh anjeun, Hiji Suci tina Israel. Pikeun anjeunna parantos Maha Agung anjeun.
55:6 Neangan Gusti, bari anjeunna téh bisa kapanggih. Nelepon kana anjeunna, bari anjeunna téh deukeut.
55:7 Hayu hiji impious abandon jalan, jeung lalaki iniquitous pikiran na, sarta ngantep manehna balik deui ka Gusti, sarta anjeunna bakal nyandak karunya on anjeunna, sarta ka Allah kami, pikeun manéhna hébat dina panghampura.
55:8 Pikeun pikiran kuring henteu pikiran anjeun, jeung cara anjeun henteu cara kuring, nyebutkeun Gusti.
55:9 Pikeun sagampil langit nu Maha Agung luhureun bumi, kitu ogé aya cara kuring Maha Agung luhur cara Anjeun, jeung pikiran kuring di luhur pikiran anjeun.
55:10 Sarta dina ragam sarua sakumaha hujan jeung salju turun ti sawarga, na euweuh balik aya, tapi soak bumi, jeung cai eta, sarta ngabalukarkeun éta mekar sarta nyadiakeun bibit ka sower jeung roti kana lapar,
55:11 kitu ogé bakal kecap kuring jadi, nu bakal balik mudik ti sungut kuring. Eta moal balik deui ka kuring kosong, tapi bakal ngalengkepan naon kuring bakal, sarta eta bakal makmur dina tugas for dimana atuh dikirim deui.
55:12 Pikeun anjeun bakal balik mudik rejoicing, jeung anjeun bakal dipingpin maju dina karapihan. Gunung jeung pasir bakal nyanyi muji sateuacan Anjeun, sarta sakabeh tangkal di padesaan bakal Clap! leungeun maranéhna.
55:13 Dina tempat rungkun nu, tangkal pinus bakal timbul, sarta di tempat nettle nu, tangkal myrtle bakal tumuwuh. Sarta PANGERAN bakal ngaranna kalawan tanda langgeng, nu moal bisa dibawa kabur.

Yesaya 56

56:1 Ku kituna nyebutkeun Gusti: ngawétkeun judgment, sarta ngalengkepan kaadilan. Pikeun kasalametan kuring deukeut ka datangna na, jeung kaadilan kuring deukeut ka keur wangsit.
56:2 Rahayu nyaeta lalaki anu teu kieu, jeung putra lalaki anu nyepeng kana ieu, ngajaga Sabat teu profaning eta, guarding leungeun-Na teu ngalakukeun maksiat wae.
56:3 Sarta ngantep teu putra datangna anyar, anu tataman ka Gusti, ngomong, paribasa, "The Lord bakal ditilik sarta misahkeun kuring ti rahayatna." Jeung hayu moal eunuch nyebutkeun, "Behold, I am a tangkal garing ".
56:4 Pikeun sahingga nyebutkeun Gusti ka eunuchs: Aranjeunna baris tetep Sabbaths kuring, sarta maranéhanana baris milih hal anu kuring bakal, sarta maranéhanana baris tahan pikeun covenant kuring.
56:5 Kuring bakal mere eta tempat di imah kuring, dina tembok kuring, jeung ngaran hadé ti putra na putri. Kuring bakal mere eta hiji ngaran langgeng, nu moal binasa.
56:6 Jeung putra datangna anyar, anu taat ka Gusti sangkan jadi ibadah anjeunna jeung ka bogoh ngaranna, bakal jadi pagawé na: sadayana anu tetep Sabat tanpa profaning eta, na saha tahan pikeun covenant kuring.
56:7 Kuring bakal ngakibatkeun eta gunung kuring suci, sarta kuring baris gladden aranjeunna di imah mah solat. holocausts maranéhanana sarta korban maranéhna bakal pleasing ka abdi kana altar kuring. Pikeun imah kuring bakal disarebut imah doa pikeun sakabéh bangsa.
56:8 Gusti Alloh, anu gathers nu dispersed Israel, nyebutkeun: malah ayeuna, Kuring baris ngumpulkeun jamaah pikeun anjeunna.
56:9 Kabéh beasts lapangan, sagala beasts leuweung: kaanggo sarta devour!
56:10 watchmen na téh sadayana buta. Aranjeunna sadayana goblog. Aranjeunna anjing bisu tanpa kamampuhan pikeun Bark, ningali hal kosong, sare na impian asih.
56:11 Sarta ieu anjing pisan imprudent geus pernah dipikawanoh kapuasan. The angon sorangan teu nyaho pengertian. Sadaya tos kumisan di jalan sorangan, unggal salah mun avarice sorangan, ti pangluhurna malah ka sahanteuna:
56:12 "Hayu, hayu urang nyandak anggur, sarta dieusi ku inebriation. Jeung sakumaha anu kasebut kiwari, kitu deui bakal jadi isukan jeung lila. "

Yesaya 57

57:1 The ngan lalaki perishes, tur aya hiji anu narima eta dina haténa; jeung lalaki tina rahmat keur dibawa kabur, keur teu aya hiji anu understands. Pikeun lalaki ngan geus dibawa kabur saméméh nyanghareupan niat jahat.
57:2 Hayu karapihan anjog. Hayu anjeunna anu geus walked dina amal saleh na neangan sésana dina ranjang na.
57:3 Tapi datang ka dieu, Anjeun putra prophetess nu, Anjeun turunan tina hiji lalaki adulterous sarta awéwé fornicating.
57:4 Saha anjeun mocking? Ngalawan saha kudu anjeun dibuka sungut anjeun lega tur wagged basa Anjeun? Anjeun moal putra wickedness, a turunan bohong,
57:5 anu ayeuna keur consoled ku brahala handapeun unggal tangkal berdaun, immolating barudak saeutik di torrents, di handapeun batu luhur?
57:6 bagian anjeun dina arus ti torrent teh; ieu Anjeun pisan! Jeung anjeun yourselves geus dituang kaluar libations ka aranjeunna; geus ditawarkeun kurban. Atuh jadi ambek leuwih hal ieu?
57:7 Kana hiji gunung tinggi na lofty, geus disimpen ranjang Anjeun, anjeun geus naék ka tempat nu keur immolate korban.
57:8 Na balik panto, tur saluareun pos teh, Anjeun tos nyetel peringatan Anjeun. Keur anjeun uncovered diri gigireun kuring, jeung anjeun nampi hiji adulterer. Anjeun ngalegaan ranjang Anjeun, jeung anjeun ngadeg pakta kalayan aranjeunna. Anjeun dipikacinta ranjang maranéhanana kalawan panangan kabuka.
57:9 Anjeun geus adorned diri pikeun raja kalayan ointments, anjeun geus ngaronjat kosmétik Anjeun. Geus dikirim wawakil anjeun ka tempat jauh, anjeun geus debased diri sagala jalan ka Apan.
57:10 Anjeun geus wearied ku multitude sahiji cara sorangan. Acan maneh teu ngomong, "Kuring bakal cease." Geus kapanggih hirup ku leungeun sorangan; kusabab ieu, Anjeun teu ngado'a.
57:11 Pikeun anu demi geus maneh geus anxiously sieun, kitu nu bakal tempatna teu jadi mindful kuring, atawa mertimbangkeun kuring di haté anjeun? Pikeun Kami jempé, tur Kami kawas batur anu teu tingali, sarta sangkan anjeun poho kuring.
57:12 Kuring baris ngembarkeun kaadilan anjeun, jeung karya anjeun moal kauntungan nu.
57:13 Lamun anjeun ceurik kaluar, hayu pengikut anjeun ngosongkeun Anjeun. Tapi angin bakal mawa éta sakabéh jauh; angin ngahiliwir bakal dicokot nepi. Tapi anjeunna anu boga iman kuring bakal inherit bumi jeung bakal mibanda gunung kuring suci.
57:14 Jeung kuring bakal nyebutkeun: "Jieun ku cara! petikan Grant! Ngalih ka sisi jalan nu! Candak ka halangan kaluar tina jalan jalma kuring!"
57:15 Pikeun ieu ceuk ku Maha Agung, nu luhur Salah, anu dwells di kalanggengan. Tur ngaranna téh Suci, keur manehna dwells di tempat Maha Agung tur suci, sarta anjeunna tindakan sareng roh kaampeuh jeung hina, mun nyegerkeun sumanget nu hina, jeung ka nyegerkeun jantung nu contrite.
57:16 Pikeun kuring moal contend unceasingly, na kuring moal jadi ambek ka tungtungna. Pikeun kuring bakal gempur napas abdi, tur Ruh bakal balik mudik ti raray abdi.
57:17 Kusabab tina iniquity of avarice na, Kuring éta ambek, na kuring struck anjeunna handap. Kuring concealed raray abdi ti anjeun, na mah ieu ambek. Sarta manéhna indit sesat ku wandering dina haténa.
57:18 Kuring nempo cara na, na kuring healed anjeunna, na kuring dipingpin anjeunna balik deui, na kuring dibalikeun consolations ka anjeunna jeung ka jalma anu milu sedih pikeun anjeunna.
57:19 Kuring dijieun buah biwir: katentreman, karapihan ka anjeunna saha jauh, jeung perdamaian ka anjeunna saha deukeut, ceuk Gusti, na kuring healed anjeunna.
57:20 Tapi impious téh kawas laut raging, nu teu bisa jadi quieted, sarta gelombang na aduk nepi kokotor na leutak.
57:21 Aya karapihan keur impious, nyebutkeun Allah Gusti.

Yesaya 58

58:1 ceurik kaluar! cease moal! Exalt sora anjeun kawas tarompet a, sarta ngembarkeun ka urang kuring meta jahat maranéhna, jeung ka imah Yakub dosa maranéhanana.
58:2 Pikeun maranéhna ogé neangan kuring, ti poé ka poé, sarta aranjeunna rela uninga cara kuring, kawas bangsa anu geus dipigawé kaadilan jeung teu ditinggalkeun di judgment Alloh maranéhna. Aranjeunna petisi kuring keur judgments kaadilan. Aranjeunna rela ngagambar deukeut ka Allah.
58:3 "Naha kudu urang fasted, jeung anjeun teu dicokot bewara? Naha geus kami humbled jiwa kami, jeung anjeun teu dicaritakeun deui?"Behold, dina dinten puasa Anjeun, will sorangan geus kapanggih, jeung anjeun petisi keur mayar ti debtors Anjeun.
58:4 Behold, Anjeun gancang kalayan alatan masalah na contention, jeung anjeun mogok jeung fist nu impiously. Ulah milih gancang anjeun geus dipigawé malah nepi ka poé ieu. Lajeng outcry Anjeun bakal ngadéngé kana luhur.
58:5 Geus ieu gancang kayaning Kuring geus dipilih: pikeun lalaki ka sangsara jiwa-Na pikeun sapoé, mun contort sirah di bunderan, jeung ka nyebarkeun sackcloth na ashes? Kudu nelepon ieu gancang sarta dinten ditarima ka Gusti?
58:6 Teu ieu, tibatan, jenis gancang yén Kuring geus dipilih? Ngaleupaskeun konstrain of impiety; nulungan nu burdens nu ngandeg; kalawan bébas ngahampura jalma anu pegat; sarta megatkeun eta unggal beungbeurat.
58:7 Megatkeun roti anjeun jeung lapar, sarta mingpin malarat sarta homeless kana imah anjeun. Lamun anjeun tingali batur taranjang, nutupan anjeunna, jeung ulah nganggap hina daging sorangan.
58:8 Lajeng lampu anjeun bakal megatkeun mudik kawas isuk, jeung kaséhatan anjeun bakal ningkatkeun gancang, jeung kaadilan anjeun bakal balik saméméh ramo Anjeun, jeung Gusti nu Maha PANGERAN bakal ngumpulkeun anjeun nepi.
58:9 Lajeng anjeun bakal nelepon, sarta PANGERAN bakal heed; anjeun bakal ceurik kaluar, jeung manéhna baris ngomong, "Abdi di dieu,"Lamun butuh jauh ranté tina satengahing Anjeun, sarta cease nujul ka ramo na kana nyarita naon teu mangpaat.
58:10 Lamun anjeun tuang kaluar hirup anjeun keur lapar, jeung anjeun puas jiwa afflicted, lajeng lampu anjeun bakal naek nepi di gelap, tur gelap anjeun bakal kawas lohor éta.
58:11 Sarta PANGERAN bakal mere Anjeun beristirahat terus, sarta anjeunna bakal ngeusian jiwa anjeun kalawan splendor, sarta anjeunna bakal ngosongkeun tulang Anjeun, jeung anjeun bakal kawas taman watered tur resep a cai mancur tina cai anu cai moal gagal.
58:12 Jeung tempat anu geus kapencil keur umur bakal diwangun nepi ku anjeun. Anjeun bakal ngangkat yayasan pikeun generasi sanggeus generasi. Jeung anjeun bakal disebut repairer of hedges, anu robah dina roadways kana tempat sepi.
58:13 Lamun ngandalikeun suku anjeun kana Sabat, ti lakukeun bakal sorangan dina poé kuring suci, sarta lamun nelepon Sabat pikaresepeun, jeung Suci tina glorious Gusti, sarta lamun muja anjeunna, bari anjeun teu meta nurutkeun cara sorangan, sarta bakal sorangan teu kapanggih, moal malah mun nyarita kecap,
58:14 lajeng anjeun bakal manggihan delight ka Pangeran, sarta kuring baris nyandak anjeun nepi, luhureun jangkung bumi, sarta kuring baris nourish anjeun jeung pusaka Jacob, bapa anjeun. Keur sungut PANGERAN geus diucapkeun.

Yesaya 59

59:1 Behold, leungeun Gusti teu acan disingget, meh teu tiasa ngahemat, jeung ceuli na teu acan diblokir, meh teu tiasa ngadangu.
59:2 Tapi iniquities anjeun geus dijieun division a antara anjeun jeung Allah anjeun, jeung dosa anjeun geus concealed beungeutna ti anjeun, ku kituna manéhna henteu bakal ngadenge.
59:3 Pikeun leungeun Anjeun geus ema ku getih, jeung ramo anjeun ku iniquity. biwir anjeun geus diucapkeun ngampar, sarta basa anjeun utters iniquity.
59:4 Aya hiji anu nyaéta panggero pikeun kaadilan, tur aya hiji anu hakim sabenerna. Pikeun aranjeunna percanten di nanaon, jeung maranéhna nyarita emptiness. Aranjeunna geus katimu kanyeri, jeung maranéhna geus dibéré kalahiran pikeun iniquity.
59:5 Aranjeunna geus ruptured endog asps, sarta aranjeunna geus anyaman nu webs of spiders. Sakur anu baris dahar endog maranéhanana baris maot. Keur naon geus incubated bakal Hatch kana raja oray.
59:6 weavings maranéhna moal bisa keur pakean, atawa baris aranjeunna nutupan diri kalayan handiwork maranéhna. karya maranéhanana hal aya gunana, jeung hasil karya iniquity aya dina leungeun maranéhna.
59:7 suku maranéhanana ngajalankeun mun jahat, sarta aranjeunna rurusuhan ka héd getih polos. pikiran disebut pikiran gunana; devastation jeung karuksakan nu di cara maranéhna.
59:8 Aranjeunna teu dipikawanoh jalan karapihan, tur euweuh judgment dina hambalan maranéhna. jalur maranéhanana geus jadi bengkung maranehna. Saha anu treads di aranjeunna weruh aya karapihan.
59:9 Kusabab ieu, judgment téh tebih ti urang, jeung kaadilan moal nyandak nyekel kami. Urang waited pikeun lampu, jeung behold, kapoekan; kami waited keur caang, sarta kami walked di gelap.
59:10 Urang groped pikeun témbok, kawas salah saha buta, sarta kami ngarasa cara urang, kawas salah tanpa panon. Urang stumbled di lohor, saolah-olah di gelap; sarta di gelap, saolah-olah dina pupusna.
59:11 Urang bakal sagala ngagaur kawas biruang, sarta kami moal Hhh kawas doves despondent. Urang ngaharepkeun pikeun judgment, tur aya nanaon; keur kasalametan, tur éta tebih ti urang.
59:12 Pikeun iniquities kami geus dikalikeun dina tetempoan anjeun, jeung dosa urang geus diwaler kami. Pikeun wickedness kami téh jeung kami, sarta kami geus dicaritakeun iniquities kami:
59:13 sinning jeung bohong ngalawan Gusti. Sarta kami geus ngancik jauh, moal kitu jadi mun balik sanggeus Allah kami, sarta ku kituna kami diomongkeun calumny na transgression. Urang geus katimu, tur diucapkeun ti jantung, kecap tina bathil.
59:14 Sarta judgment geus ngancik ka tukang, jeung kaadilan geus ngadeg jauh. Pikeun bebeneran geus fallen handap di jalan, sarta fairness éta teu bisa asupkeun.
59:15 Jeung kaleresan geus Isro kana oblivion. Sarta anjeunna anu withdraws tina jahat endures rampog. Jeung Gusti ningal ieu, sarta eta seemed jahat dina panon na. Pikeun euweuh judgment.
59:16 Sarta manéhna nempo yén aya aya lalaki alus. Sarta anjeunna astonished yén aya aya hiji papanggih anjeunna. Sarta panangan sorangan dibawa kasalametan ka anjeunna, jeung kaadilan sorangan strengthened anjeunna.
59:17 Anjeunna dipakena dirina kalawan adil sakumaha kalayan breastplate a, sarta ku helm kasalametan kana sirah na. Anjeunna nempatkeun dina vestments tina pamales kanyeri, sarta anjeunna ditutupan ku zeal sakumaha kalayan cloak a.
59:18 Ieu pikeun bukti nu nguatkeun, salaku repayment of indignation mun adversaries na, jeung salaku ngabalikeun dadakan keur musuh-Na. Anjeunna bakal repay kapuloan di péngkolan maranéhna.
59:19 Sarta maranéhanana ti kulon bakal sieun nami Gusti, saha jalma ti rising panonpoé bakal sieun kamulyaan na, nalika anjeunna datang kawas walungan telenges, mana Roh Pangeran nyorong on.
59:20 Sarta Redeemer bakal anjog di Sion, jeung ka jalma anu balik ti iniquity dina Jacob, nyebutkeun Gusti.
59:21 Ieu pakta abdi sareng maranehna, nyebutkeun Gusti. Roh abdi dina anjeun, sarta kecap kuring, nu Kuring geus nempatkeun dina sungut anjeun, moal mundur ti sungut anjeun, atawa tina sungut turunan anjeun, atawa tina sungut turunan turunan anjeun, nyebutkeun Gusti, ti moment ieu, komo salamina.

Yesaya 60

60:1 Naek nepi ka jadi bercahya, O Yerusalem! Pikeun lampu anjeun geus anjog, jeung Gusti nu Maha PANGERAN geus risen leuwih Anjeun.
60:2 Pikeun behold, gelap bakal nutupan bumi, tur gelap kandel bakal nutupan bangsa. Lajeng PANGERAN bakal naek di saluhureun Anjeun, Nu Maha Suci na bakal katingal dina nu.
60:3 Sarta bangsa bakal leumpang di lampu Anjeun, jeung raja bakal leumpang ku splendor of rising Anjeun.
60:4 Angkat panon anjeun sadayana sabudeureun tur tingal! Kabéh ieu geus kumpul bareng; aranjeunna geus anjog saméméh anjeun. putra anjeun bakal anjog ti jauh, jeung putri anjeun bakal naek nepi ti sisi Anjeun.
60:5 Lajeng anjeun bakal nempo, tur anjeun bakal mudal, na haté anjeun bakal amazed jeung dimekarkeun. Sabot multitude laut bakal geus dirobah ka anjeun, kakuatan bangsa bakal kaanggo Anjeun.
60:6 A multitude tina onta bakal inundate Anjeun: nu dromedaries ti Midian na Ephah. Sakabeh jalma ti Sheba bakal anjog, mawa emas jeung frankincense, sarta announcing puji ka Gusti.
60:7 Sagala flocks of Kedar bakal dikumpulkeun babarengan sateuacan Anjeun; nu rams of Nebaioth bakal menteri ka anjeun. Aranjeunna bakal ditawarkeun kana altar pleasing kuring, sarta kuring baris muja imah paduka kuring.
60:8 Anu leuwih ieu, anu ngapung kawas méga jeung doves kawas ka jandéla maranéhna?
60:9 Pikeun kapuloan await kuring, sarta kapal laut di awal, ku kituna kuring bisa ngakibatkeun putra anjeun ti jauh, pérak maranéhanana jeung emas maranéhanana jeung aranjeunna, mun nami Gusti Alloh anjeun sarta jeung Salah Suci Israel. Pikeun anjeunna parantos Maha Agung anjeun.
60:10 Jeung putra sojourners baris ngawangun nepi tembok Anjeun, jeung raja maranéhna bakal menteri ka anjeun. Pikeun di murka kuring, Kuring geus struck Anjeun. Sarta di rekonsiliasi kuring, Kuring geus dicokot karunya on Anjeun.
60:11 Na gerbang anjeun bakal muka terus. Éta moal ditutup dinten atanapi wengi, supados kakuatan bangsa bisa dibawa sateuacan Anjeun, jeung raja maranéhna bisa jadi ngakibatkeun di.
60:12 Pikeun bangsa jeung karajaan anu moal ngawula anjeun bakal binasa. Jeung kapir bakal devastated ku katiisan.
60:13 Kamulyaan Libanon bakal anjog saméméh anjeun, nu fir tangkal jeung tangkal kotak jeung tangkal pinus babarengan, mun ngahias dina tempat sanctification kuring. Sarta kuring baris muja ka tempat suku kuring.
60:14 Jeung putra jalma anu qolbu anjeun bakal kaanggo sarta bakal ruku handap sateuacan Anjeun. Sarta sakabeh anu detract anjeun bakal reverence jalur tina suku anjeun. Jeung maranéhna moal nelepon maneh Kota Gusti, ti Sion tina Hiji Suci Israel.
60:15 Pikeun sanajan anjeun forsaken, sarta dilaksanakeun dina hatred, na aya euweuh hiji anu bakal lulus deukeut anjeun, Kuring baris netepkeun maneh salaku hiji kamulyaan langgeng, salaku gladness ti generasi ka generasi.
60:16 Tur anjeun bakal inuman susu anu kapir, jeung anjeun bakal nursed di breasts sahiji raja, tur anjeun bakal terang yen Kami PANGERAN, Jurusalamet anjeun sareng Redeemer Anjeun, nu kuat Salah sahiji Jacob.
60:17 Di tukeran pikeun kuningan, Kuring bakal mawa emas; sarta di tukeran pikeun beusi, Kuring bakal mawa pérak; jeung kai, kuningan; jeung batu, beusi. Sarta kuring baris nyieun visitation anjeun kana karapihan, sarta pamingpin anjeun kana kaadilan.
60:18 Iniquity moal panjang kadéngé di darat Anjeun, atawa devastation jeung karuksakan di wates Anjeun. Jeung kasalametan bakal nalukkeun tembok Anjeun, sarta pujian bakal nalukkeun Gerbang Anjeun.
60:19 panonpoé moal panjang jadi Anjeun lampu ku dinten, atawa bakal kacaangan bulan nyaangan anjeun. Gantina, PANGERAN bakal hiji lampu langgeng pikeun anjeun, sareng Allah anjeun bakal Anjeun kamulyaan.
60:20 panonpoé Anjeun euweuh bakal nangtukeun, na bulan anjeun moal ngeureunan. Pikeun Gusti bakal hiji lampu langgeng pikeun anjeun, sarta poé tunggara anjeun bakal réngsé.
60:21 Jeung jalma anjeun sakabeh bakal ngan. Aranjeunna baris inherit bumi di perpetuity, nu seedling of penanaman kuring, karya leungeun kuring, ku kituna pikeun muja kuring.
60:22 The sahenteuna bakal jadi sarébu, sarta salah saeutik bakal jadi hiji bangsa pohara kuat. Abdi, Allah, bakal ngalengkepan ieu, ujug-ujug, dina jangka waktu na.

Yesaya 61

61:1 Roh PANGERAN geus kana kuring, kanggo Gusti parantos anointed kuring. Anjeunna geus dikirim kuring mawa warta alus mun meek nu, ku kituna ka dudung nu contrite jantung, mun ngahutbah leniency mun captives sarta ngaleupaskeun ka dipasrahkeun,
61:2 jeung kitu nepi ka ngumumkeun dina sataun bisa ditarima Gusti jeung poe bukti nu nguatkeun Allah kami: mun konsol sadayana anu tunggara,
61:3 nyandak nepi ka mourners of Sion jeung ka masihan aranjeunna makuta di tempat ashes, hiji minyak tina kabagjaan di tempat tunggara, a cloak tina puji di tempat hiji sumanget duka. jeung aya, aranjeunna bakal disebut leuwih kuat kaadilan, nu penanaman Gusti, ka glorification.
61:4 Sarta maranéhanana baris nyieun éta tempat deserted tina umur geus kaliwat, sarta maranéhanana baris ngangkat nepi ka ruruntuhan ti jaman baheula, sarta maranéhanana baris ngalereskeun kota kapencil, nu geus dissipated pikeun generasi sanggeus generasi.
61:5 Na asing bakal nangtung nepi na bakal barung flocks Anjeun. Jeung putra sojourners bakal Anjeun patani jeung buruh di kebon anggur Anjeun.
61:6 Tapi anjeun yourselves bakal disarebut para imam Gusti. Ieu bakal ngomong ka anjeun, "Anjeun nu menteri Allah urang." Anjeun bakal ngahakan tina kakuatan tina kapir, tur anjeun bakal bangga diri kana kamulyaan maranéhna.
61:7 Gantina kabingungan ganda anjeun sarta éra, aranjeunna bakal muji bagian maranéhna. Kusabab ieu, aranjeunna bakal mibanda ganda dina taneuh maranéhanana. kabagjaan langgeng bakal maranehna.
61:8 Pikeun Kami PANGERAN, anu mikanyaah judgment jeung anu nahan hatred pikeun perampokan dina kurban kurban. Jeung kuring bakal ngahurungkeun karya maranéhanana kana bebeneran, sarta kuring baris forge a covenant poverty sareng maranehna.
61:9 Jeung maranéhna moal nyaho turunan maranéhanana diantara bangsa, sarta anak kandung maranéhanana di satengahing bangsa. Kabéh anu ningali aranjeunna bakal ngakuan aranjeunna: yen ieu nu turunan saha geus rahayu Gusti.
61:10 Kuring baris bingah greatly ka Pangeran, jeung jiwa kuring bakal exult di Tuhan. Pikeun anjeunna geus dipakena kuring jeung vestments kasalametan, sarta anjeunna geus dibungkus kuring dina pakean kaadilan, kawas panganten lalaki arrayed kalawan makuta anu, na kawas jaman Suharto a adorned kalawan jewels dirina.
61:11 Pikeun jadi bumi brings mudik bibit sarta kebon ngahasilkeun siki na, jadi baris Gusti Alloh mawa mudik kaadilan sarta pujian di payuneun sadaya bangsa.

Yesaya 62

62:1 Demi Sion, Abdi teu bakal jempe, jeung demi Yerusalem, Kuring moal beristirahat, dugi nya Ngan Hiji kamajuan dina splendor, jeung Jurusalamet dirina geus kindled kawas lampu hiji.
62:2 Jeung kapir bakal ningali anjeun Ngan Hiji, sarta sakabeh raja bakal ningali anjeun Renown Salah. Jeung anjeun bakal disebut ku ngaran anyar, nu muara PANGERAN bakal milih.
62:3 Jeung anjeun bakal janten makuta kamulyaan dina panangan Gusti, sarta diadem karajaan di panangan Allah anjeun.
62:4 Anjeun moal panjang bakal disebut Forsaken. Sarta tanah anjeun moal deui disebut kapencil. Gantina, Anjeun bakal disebut Will abdi dina eta, sarta tanah anjeun bakal disebut didumukan. Pikeun Gusti geus ogé gumbira sareng anjeun, sarta tanah anjeun bakal dicicingan.
62:5 Keur nonoman bakal hirup kalawan parawan nu, jeung barudak anjeun bakal hirup sareng anjeun. Jeung panganten lalaki bakal bingah leuwih jaman Suharto, sareng Allah anjeun bakal bingah leuwih Anjeun.
62:6 Kana tembok Anjeun, O Yerusalem, Kuring geus ditempatkeun watchmen sadaya beurang jeung sakabeh wengi unceasingly; aranjeunna moal bisa jempé. Anjeun anu mindful Gusti, Anjeun teu kudu jempé,
62:7 jeung anjeun teu kudu dibere tiiseun ka anjeunna, dugi anjeunna ngajadikeun teguh sarta ngawangun Yerusalem salaku puji kana bumi.
62:8 PANGERAN geus disumpah ku leungeun katuhu sarta ku panangan kakuatan na: "Pasti, Kuring moal deui diturutan sisikian anjeun janten kadaharan musuh anjeun. Jeung putra asing moal inuman anggur Anjeun, keur nu geus labored ".
62:9 Pikeun maranéhanana anu ngumpulkeun éta bakal ngahakan eta, sarta maranéhanana baris muji Gusti. Saha jalma anu mawa eta babarengan bakal inuman eta di pangadilan kuring suci.
62:10 nembus, nembus Gerbang! Nyiapkeun cara pikeun rahayat! Jieun tingkat jalan, dipiceun batu, jeung angkat tanda pikeun jalma!
62:11 Behold, Gusti geus ngabalukarkeun ka kadéngé ka tungtung bumi. Nyaritakeun putri Sion: "Behold, deukeut Saviour Anjeun! Behold, ganjaran nya sareng anjeunna, jeung karyana saméméh manéhna. "
62:12 Jeung maranéhna bakal nyebut maranehna: Jalma suci, nu ditebus ti PANGERAN. Mangka anjeun bakal disebut: A kota ditéang, jeung teu forsaken.

Yesaya 63

63:1 Saha ieu, anu datang ti Edom jeung garments dyed ti Bozrah? Ieu teh hiji ganteng di jubah-Na, advancing ku fullness kakuatan na. Ieu Abdi, nu Speaker of Justice, sarta Kami teh PACARAN keur Kasalametan.
63:2 Jadi mangka, naha nya beureum pésta Anjeun, jeung naha aya vestments anjeun kawas nu leuwih jalma anu kembangan winepress nu?
63:3 Kuring geus trod winepress waé. Jeung di kalangan bangsa, euweuh lalaki gigireun kuring. Kuring geus trampled on aranjeunna dina amukan kuring, na kuring kudu kembangan aranjeunna handap di murka kuring. Teras kumaha, getih maranéhna geus sprinkled on vestments kuring, sarta kuring geus patri sadayana garments kuring.
63:4 Keur poe pamales kanyeri aya dina haté kuring. Taun panebusan kuring geus anjog.
63:5 Kuring gazed sabudeureun, na aya euweuh hiji pikeun mantuan. kuring ditéang, na aya euweuh hiji anu bakal nulungan. Teras kumaha, panangan abdi sorangan geus disimpen keur kuring, tur murka kuring sorangan sorangan geus ditulungan atuh.
63:6 Sarta kuring geus trampled bangsa di amukan kuring, sarta kuring geus inebriated aranjeunna kalayan indignation kuring, sarta kuring geus torn handap kakuatan maranéhanana ka taneuh.
63:7 Kuring bakal nyebut karep Gusti, nu muji Gusti leuwih sadayana yén Gusti geus bestowed on kami, sarta leuwih multitude mahluk alus na keur imah Israel, mana anjeunna geus dibérékeun ka aranjeunna nurutkeun leniency na, sarta nurutkeun kana multitude of mercies na.
63:8 Jeung cenah: "Tapi sabenerna, ieu mah urang, putra anu teu acan disowned. "Jeung manéhna jadi Jurusalamet maranéhna.
63:9 Sapanjang sagala tribulation maranéhna, anjeunna moal troubled, keur Angel tina datangna disimpen aranjeunna. Kalawan sunda nya, sarta ku leniency na, anjeunna geus ditebus aranjeunna, sarta anjeunna geus dibawa aranjeunna sarta diangkat eta nepi, sapanjang sagala poé ti umur.
63:10 Tapi maranéhna sorangan provoked kana murka sarta afflicted Roh Suci-Na, sarta anjeunna tos janten maranehna kawas musuh, sarta manéhna sorangan indit ka perang ngalawan aranjeunna.
63:11 Sarta anjeunna inget poé jaman baheula, poe Musa jeung rahayatna. Dimana anjeunna anu mingpin éta kaluar tina laut, jeung angon tina para na? Dimana anjeunna anu ditempatkeun Roh Suci di satengahing maranéhna?
63:12 Anjeunna mingpin Musa ku leungeun katuhu, jeung panangan tina paduka na. Anjeunna beulah cai saméméh éta, dina urutan nyieun hiji ngaran langgeng keur dirina.
63:13 Anjeunna mingpin éta ngaliwatan jurang nu, kawas kuda nu teu titajong, di tanah gurun.
63:14 Kawas sato anu descends ka lapangan kabuka, Roh PANGERAN éta pituduh maranéhna. Kituna anjeun ngakibatkeun jalma Anjeun, dina urutan nyieun ngaran glorious pikeun diri.
63:15 Gaze turun ti sawarga, sarta behold ti habitation suci Anjeun ti kamulyaan Anjeun. Dimana anjeun zeal, jeung kakuatan Anjeun, nu fullness jantung anjeun sarta asih anjeun? Aranjeunna geus dilaksanakeun sorangan deui ti kuring.
63:16 Pikeun anjeun Rama kami, tur Ibrahim teu dipikawanoh urang, jeung Israél geus goblog urang. Anjeun Rama kami, O Lord Redeemer kami. Ngaran anjeun saluareun sakabeh umur.
63:17 Naha tos diwenangkeun urang stray tina cara Anjeun, O Lord? Naha anjeun geus hardened haté urang, ku kituna urang ulah sieun anjeun? kasumpingan, demi pagawé Anjeun, suku tina warisan Anjeun.
63:18 Aranjeunna geus kasurupan jalma suci Anjeun sakumaha lamun éta nanaon. musuh kami geus trampled sanctuary Anjeun.
63:19 Urang geus jadi saperti kami di awal, mun anjeun teu aturan leuwih kami, jeung lamun urang teu disebut ku ngaran anjeun.

Yesaya 64

64:1 Kuring hayang nu bakal rend langit, lajeng turun! Gunung bakal ngalir jauh saméméh ramo Anjeun.
64:2 Aranjeunna bakal ngalembereh, saolah-olah dibeuleum tuntas ku seuneu. Perairan bakal kaduruk ku seuneu, ku kituna ngaran anjeun bisa dilakukeun dipikawanoh pikeun musuh anjeun, supados bangsa bakal diaduk nepi saméméh ramo Anjeun.
64:3 Lamun anjeun bakal nedunan miracles, urang moal bisa tahan éta. Anjeun diturunkeun, sarta gunung flowed jauh saméméh ayana anjeun.
64:4 Ti umur geus kaliwat, aranjeunna teu uninga eta, sarta aranjeunna teu katarima eta ku Ceuli. Sajaba ti anjeun, O Allah, panon geus teu katempo naon nu tos disiapkeun pikeun maranéhanana anu await Anjeun.
64:5 Geus papanggih jeung jelema nu girang di lakukeun kaadilan. Ku cara Anjeun, aranjeunna bakal apal anjeun. Behold, Anjeun geus ambek, keur kami geus dosa. dina ieu, kami geus dituluykeun, Tapi urang bakal disimpen.
64:6 Sarta kami kabeh geus jadi kawas nu najis. Sarta sakabeh justices urang téh kawas rag tina kareseban. Sarta kami geus sagala fallen jauh, kawas daun a. Sarta iniquities kami geus dibawa urang jauh, kawas angin.
64:7 Aya hiji anu nyebut kana ngaran anjeun, anu naék nepi na nyepeng gancang ka anjeun. Geus concealed raray anjeun ti kami, anjeun geus ditumbuk kami kalayan perantaraan iniquity urang sorangan.
64:8 Jeung ayeuna, O Lord, anjeun Rama kami, can sabenerna, kami liat. Tur anjeun ker kami, sarta kami sakabeh karya leungeun Anjeun.
64:9 Ulah jadi ambek, O Lord, tur euweuh nelepon ka kapikiran iniquity kami. Behold, mertimbangkeun yén kami sakabeh jalma Anjeun.
64:10 Kota sanctuary anjeun geus jadi gurun a. Sion geus jadi gurun a. Yerusalem geus kapencil.
64:11 Imah sanctification kami sarta tina kamulyaan urang, dimana founding urang muji anjeun, geus ditumpes dihakan ku seuneu, jeung sagala hal hebat urang geus ngancik kana ruruntuhan.
64:12 Kudu ngandalikeun diri, O Lord, ngeunaan hal ieu? Kudu tetep jempé, tur sangsara kami vehemently?

Yesaya 65

65:1 Jalma anu saméméh teu nanyakeun keur kuring geus ditéang kuring. Jalma anu teu ditéang kuring geus kapanggih kuring. cenah mah, "Behold, éta I! Behold, éta I!"Pikeun bangsa nu teu invoking ngaran kuring.
65:2 Kuring geus ngalegaan leungeun mah sadayana dinten lila ka jalma musyrik, anu maju sapanjang cara anu henteu alus, handap pikiran sorangan,
65:3 ka jalma anu ngangsonan kuring mun anger saméméh nyanghareupan kuring terus, anu immolate di Kebon, na saha kurban kana bata.
65:4 Aranjeunna hirup di sepulchers, sarta aranjeunna bobo di shrines tina berhala. Aranjeunna dahar daging babi, sarta elixir profan aya dina kapal maranéhna.
65:5 maranéhanana ngomong: "Indit ti kuring! Ulah kaanggo kuring, keur anjeun najis!"Sapertos ieu bakal haseup di amukan kuring, seuneu ngaduruk kabeh dinten panjang.
65:6 Behold, eta geus ditulis dina tetempoan kuring; Abdi teu bakal jempe. Gantina, Kuring baris ngarobah retribusi kana sinews maranéhna.
65:7 iniquities anjeun anu ngagabung jeung iniquities of founding Anjeun, nyebutkeun Gusti. Pikeun aranjeunna geus dikurbankeun kana gunung, sarta aranjeunna geus gelo atuh kana pasir. Teras kumaha, Kuring bakal ngukur deui ka aranjeunna, ti pagawean kahiji maranéhanana, kana sinews maranéhna.
65:8 Ku kituna nyebutkeun Gusti: Dina cara nu sarua salaku eta ceuk ngeunaan hiji sisikian kapanggih dina klaster a, "Ulah ngancurkeun eta, sabab mangrupa berkah,"Jadi moal I meta demi pagawé kuring, ku kituna kuring jadi teu ngancurkeun kuma.
65:9 Sarta kuring baris mingpin mudik hiji turunan ti Jacob, sarta ngabogaan gunung kuring ti Yuda. Jeung milih abdi wajib inherit eta, sarta pagawé abdi wajib hirup aya.
65:10 Jeung dataran buka bakal jadi sheepfolds keur flocks, jeung lebak of Achor bakal jadi domicile keur herds, pikeun jalma kuring anu geus ditéang kuring.
65:11 Jeung anjeun nu geus forsaken Gusti, anu geus poho gunung kuring suci, anu diatur tabel pikeun Fortune, na saha nawiskeun libations ngeunaan dirina:
65:12 Kuring baris jumlahna anjeun kalayan pedang, jeung anjeun bakal sadayana gugur ku meuncit. Pikeun mah disebut na anjeun teu ngabales; Abdi nyarios, jeung anjeun teu ngadengekeun. Jeung anjeun tumaros naon jahat dina panon kuring; jeung naon atuh teu moal, geus dipilih.
65:13 Kusabab ieu, sahingga nyebutkeun Allah Gusti: Behold, pagawé abdi bakal ngahakan, jeung anjeun bakal lapar. Behold, pagawé abdi bakal inuman, jeung anjeun bakal halabhab.
65:14 Behold, pagawé kuring baris bingah, jeung anjeun bakal ngabingungkeun. Behold, pagawé abdi baris masihan pujian di exultation jantung, tur anjeun bakal ceurik kaluar di ngenes jantung, tur anjeun bakal wail di contrition tina roh.
65:15 Tur anjeun bakal ninggalkeun tukangeun ngaran anjeun pikeun milih abdi salaku kutukan. Jeung Gusti Alloh bakal nempatkeun maneh pati, sarta anjeunna bakal nelepon pagawé na ku ngaran séjén.
65:16 Berdasarkeun ngaran nu, sakur anu geus rahayu di bumi, bakal rahayu Allah. Amin! Jeung sakur anu swears di bumi, bakal sumpah ku Alloh. Amin! Keur anguishes kaliwat geus dikirimkeun kana oblivion, sarta aranjeunna geus disumputkeun tina panon kuring.
65:17 Pikeun behold, Kuring nyieun langit anyar jeung bumi anyar. Na urut hal moal bisa di memori sareng moal asupkeun kana jantung.
65:18 Tapi maneh bakal bungah tur exult, malah salamina, dina hal ieu mah nyieun. Pikeun behold, Kuring nyieun Yerusalem salaku hiji exultation, sarta urang salaku kabagjaan hiji.
65:19 Sarta kuring baris exult di Yerusalem, sarta kuring baris bingah di urang mah. Sarta ngayakeun hiji sora tina weeping, atawa hiji sora tina outcry, bakal uninga dina dirina deui.
65:20 Aya moal panjang jadi orok tina ukur sababaraha poé aya, atawa hiji kokolot anu henteu ngalengkepan poé na. Pikeun anak mere mati di saratus taun umur, sarta jelema nu ngalakukeun dosa tina saratus taun bakal accursed.
65:21 Sarta maranéhanana baris ngawangun imah, sarta bakal nyicingan éta. Sarta maranéhanana baris melak kebon anggur, sarta bakal ngahakan bungbuahan maranéhna.
65:22 Éta moal ngawangun, ku kituna sejen bisa nyicingan. Éta moal melak, ku kituna sejen bisa dahar. Pikeun nurutkeun poé tangkal, jadi bakal poé jalma kuring. Jeung karya leungeun maranéhna bakal lila-ngadeg.
65:23 milih abdi moal kuli kapiran, jeung maranéhna moal mawa mudik dina karusuhan. Pikeun aranjeunna anu turunan tina rahayu ti Gusti, sarta posterity disebut kalayan aranjeunna.
65:24 Jeung ieu bakal jadi: saméméh maranéhna nelepon kaluar, Kuring bakal ngarasa; bari maranehna masih diomongkeun, Kuring bakal ngadenge.
65:25 Ajag jeung domba bakal barung babarengan. Singa jeung sapi bakal ngahakan jarami. Jeung lebu bakal kadaharan tina naga teh. Maranéhanana bakal cilaka, jeung maranehna moal maehan, dina sadaya gunung mah suci, nyebutkeun Gusti.

Yesaya 66

66:1 Ku kituna nyebutkeun Gusti: Sawarga teh tahta kuring, katut bumi téh footstool kuring. Naon imah ieu nu bakal Anjeun ngawangun keur kuring? Sarta naon tempat ieu sésana kuring?
66:2 leungeun kuring geus nyieun sagala hal ieu, jeung sagala hal ieu geus dijieun, nyebutkeun Gusti. Tapi kana saha baris I katingal ku ni'mat, iwal kana hiji hiji saeutik goréng, saha contrite dina sumanget, na saha trembles dina kecap kuring?
66:3 Saha immolates hiji sapi, éta saolah-olah manehna slaughters lalaki hiji. Sakur anu kurban domba hiji, éta saolah-olah manehna geus smashing kapala anjing. Sakur anu nawarkeun hiji oblation, eta geus jadi lamun anjeunna maturan getih babi urang. Sakur anu ngajadikeun zikir jeung menyan, éta saolah-olah manehna geus ridho hiji idola. Sadaya hal ieu, aranjeunna geus dipilih nurutkeun cara sorangan, jeung jiwa maranéhna geus dicokot delight di abominations sorangan.
66:4 Ku sabab, Kuring ogé bakal milih illusions maranéhna, jeung kuring bakal ngakibatkeun leuwih aranjeunna hal anu aranjeunna takwa. Pikeun mah disebut, na aya euweuh hiji anu bakal ngabales. Nya atuh kudu diucapkeun, sarta aranjeunna teu listened. Jeung maranéhna geus dipigawé jahat dina panon kuring; jeung naon atuh teu moal, aranjeunna geus dipilih.
66:5 Ngadangukeun kecap Gusti, Anjeun nu ngadegdeg di kecap na. nadya Anjeun, saha hate anjeun na nu matak anjeun kaluar kusabab ngaran abdi, geus ngomong: "Anggap PANGERAN jadi Maha Agung, sarta kami moal ningali ku rejoicing Anjeun. "Tapi maranehna sorangan bakal ngabingungkeun.
66:6 Hiji sora rahayat ti kota! Hiji sora ti Bait Allah! Sora Gusti repaying retribusi ka musuh-Na!
66:7 Sateuacan manéhna di kuli, manéhna ngababarkeun. Sateuacan waktu dirina anjog pikeun pangiriman, manéhna ngababarkeun hiji anak lalaki.
66:8 Anu geus kantos ngadéngé hal saperti hiji? Na saha geus katempo nanaon jiga kieu? Bakal bumi masihan kalahiran dina hiji dinten? Atawa bakal bangsa jadi dilahirkeun sadayana sakaligus? Pikeun Sion geus di kuli, jeung manehna geus dibikeun kalahiran pikeun putra nya.
66:9 bakal I, anu ngabalukarkeun batur méré kalahiran, teu oge masihan kalahiran sorangan, nyebutkeun Gusti? bakal I, anu bestows generasi kana batur, jadi mandul sorangan, nyebutkeun Gusti Allah Anjeun?
66:10 Girang jeung Yerusalem, jeung exult dina dirina, sagala sunda anu nya! Girang greatly jeung nya, sagala anu milu sedih leuwih nya!
66:11 Jadi meureun anjeun Mantri jeung dieusi, ti breasts of consolations nya. Jadi bisa Anjeun nampa susu jeung mudal jeung nikmat, ti unggal bagian tina kamulyaan nya.
66:12 Pikeun sahingga nyebutkeun Gusti: Behold, Kuring bakal ngahurungkeun walungan tina karapihan ka arah nya, kalawan torrent inundating: kamulyaan tina kapir, ti nu bakal Mantri. Anjeun bakal dibawa di breasts, sarta maranéhanana baris ngusapan anjeun kana tuur.
66:13 Dina manner hiji saha indung caresses, jadi bakal kuring konsol anjeun. Sarta anjeun bakal consoled di Yerusalem.
66:14 Anjeun baris nempo, jeung jantung Anjeun bakal bungah, jeung tulang anjeun bakal flourish kawas tutuwuhan, jeung leungeun Gusti bakal dipikawanoh pagawé-Na, sarta manéhna bakal ambek jeung musuh-Na.
66:15 Pikeun behold, PANGERAN bakal sumping kalayan seuneu, jeung na chariots opat-kuda bakal kawas angin puyuh a: mun ngarobah murka-Na jeung indignation, sarta rebuke-Na jeung seuneu tina seuneu.
66:16 Pikeun Gusti moal ditilik kalawan seuneu, tur kalawan pedang-Na diantara sakabeh daging, saha jalma slain ku PANGERAN bakal loba.
66:17 Jalma anu sanctified, saha sangka diri janten bersih di Kebon balik Gerbang jero, anu dahar daging babi urang, sarta abomination nu, sarta beurit: aranjeunna bakal dihakan kabeh sakaligus, nyebutkeun Gusti.
66:18 Tapi kuring nyaho karya maranéhanana jeung pikiran maranéhanana. Kuring keur anjog, ku kituna kuring bisa ngumpulkeun eta bareng jeung sakabeh bangsa jeung basa. Jeung maranéhna bakal kaanggo, jeung maranehna baris nempo kamulyaan mah.
66:19 Jeung kuring bakal nangtukeun tanda di antara maranehna. Jeung kuring bakal ngirim sababaraha jalma anu bakal geus disimpen ka bangsa di laut, Afrika, jeung jalma anu ngagambar bow dina Lydia, ka Italy jeung Yunani, ka pulo jauh, ka jalma anu geus teu ngadéngé kuring, jeung ka jalma anu geus teu katempo kamulyaan mah. Jeung maranéhna bakal ngembarkeun kamulyaan mah ka bangsa.
66:20 Jeung maranéhna bakal mingpin sadaya baraya Anjeun ti sakabéh bangsa minangka kado ka Gusti, dina kuda, jeung chariots opat kuda, jeung dina stretchers, jeung dina mules, jeung peringkat pelatih, ka gunung mah suci Yerusalem, nyebutkeun Gusti, di luhur sarua yen putra Israil bakal mawa hiji kurban dina wadah murni kana imah Gusti.
66:21 Jeung kuring bakal mawa ti eta jadi imam jeung urang Lewi, nyebutkeun Gusti.
66:22 Pikeun di manner kawas sakumaha langit anyar jeung bumi anyar, nu kuring baris ngakibatkeun kana nangtung saméméh kuring, nyebutkeun Gusti, jadi bakal turunan anjeun sarta ngaran ngadeg anjeun.
66:23 Sarta bakal aya bulan sanggeus bulan, sarta Sabat sanggeus Sabat. Sarta sakabeh daging bakal kaanggo, ku kituna ka adore saméméh nyanghareupan kuring, nyebutkeun Gusti.
66:24 Jeung maranéhna moal balik kaluar, sarta maranéhanana baris ningali carcasses sahiji lalaki anu geus transgressed ngalawan kuring. kunang maranéhna moal maot, jeung seuneu maranéhna moal dipareuman. Jeung maranéhna bakal tetempoan ka sadaya daging sanajan ka revulsion.