Ch 2 Tanda

Tanda 2

2:1 Sarta sanggeus sababaraha poé, anjeunna deui diasupkeun kana Kapernaum.
2:2 Sarta eta ieu uninga yen anjeunna di jero imah. Na jadi loba dikumpulkeun anu aya henteu kamar ninggalkeun, moal malah di panto. Sarta anjeunna spoke Kecap ka aranjeunna.
2:3 Sarta aranjeunna sumping ka anjeunna, bringing a paralitik, saha ieu keur dibawa ku opat lalaki.
2:4 Jeung lamun maranehna teu bisa nampilkeun anjeunna ka anjeunna kusabab balaréa, aranjeunna uncovered hateup dimana anjeunna. Tur muka eta, aranjeunna lowered handap tandu nu di mana paralitik ieu bohong.
2:5 Saterusna, lamun Yesus geus katempo iman maranéhna, cenahna ka paralitik, "Putra, dosa anjeun dihampura anjeun. "
2:6 Tapi sababaraha scribes anu linggih di tempat nu na pamikiran dina hate maranéhna:
2:7 "Naha lalaki ieu diomongkeun ku cara ieu? Anjeunna blaspheming. Anu bisa ngahampura dosa, Tapi Allah bae?"
2:8 sakaligus, Yesus, merealisasikan dina sumanget nya éta maranéhna anu mikir kieu dina diri, ceuk maranehna: "Naha anjeun mikir hal ieu di hate anjeun?
2:9 Nu gampang, ngomong ka paralitik, 'Dosa anjeun dihampura anjeun,'Atawa nyebutkeun, 'Naek nepi, nyandak up tandu Anjeun, jeung leumpang?'
2:10 Tapi ku kituna anjeun bisa nyaho yen Putra Manusa mibanda wibawa di bumi ngahampura dosa,"Cenah ka paralitik:
2:11 "Kuring ngomong ka anjeun: Naek nepi, nyandak up tandu Anjeun, jeung balik kana imah Anjeun. "
2:12 Jeung geura manehna bangun, sarta ngangkat up tandu na, manéhna indit jauh di payuneun aranjeunna sadayana, ambéh maranéhanana kabéh wondered. Jeung maranéhna ngahormatan Alloh, ku nyebutkeun, "Urang geus kungsi katempo nanaon jiga kieu".
2:13 Sarta anjeunna undur deui ka laut. Jeung sakabéh riungan sumping ka anjeunna, sarta anjeunna ngajar aranjeunna.
2:14 Jeung salaku anjeunna ngalirkeun ku, manéhna nempo Levi of Alphaeus, linggih di kantor adat. Jeung cenah manéhna, "Turutan kuring." Jeung rising up, manéhna dituturkeun manéhna.
2:15 Jeung eta kajadian nu, sakumaha manéhna diuk dina tabel di imahna, loba kolektor pajeg na sinners diuk dina méja bareng jeung Yesus jeung murid-murid. Pikeun maranéhanana anu dituturkeun anjeunna loba.
2:16 Jeung scribes jeung urang Parisi, ningali yén manéhna ate ku kolektor pajeg na sinners, ceuk ka murid-murid, "Naha teu Guru anjeun dahar jeung nginum jeung kolektor pajeg na sinners?"
2:17 Yesus, sanggeus ngadéngé ieu, ceuk maranehna: "The cageur boga merlukeun dokter, Tapi jalma anu miboga maladies ngalakukeun. Pikeun kuring sumping teu nelepon ka ngan, tapi sinners. "
2:18 Jeung murid Yohanes, jeung urang Parisi, anu puasa. Jeung maranéhna anjog sarta ngadawuh ka manehna, "Naha do murid Yohanes jeung tina Parisi gancang, tapi murid Anjeun teu gancang?"
2:19 Jeung Yesus nyarios ka maranehna: "Kumaha bisa putra kawinan gancang bari panganten lalaki masih mibanda aranjeunna? Antukna naon maranéhna boga panganten lalaki jeung aranjeunna, aranjeunna teu bisa majukeun.
2:20 Tapi poe bakal sumping lamun panganten lalaki bakal dibawa kabur ti eta, lajeng maranéhna bakal majukeun, dina eta poe.
2:21 salah No sews a patch lawon anyar onto hiji pésta heubeul. Sabalikna, ditambah anyar metot jauh ti heubeul, jeung cimata jadi parah.
2:22 Jeung hiji no nyimpen anggur anyar kana wineskins heubeul. Sabalikna, anggur bakal peupeus dina wineskins, jeung anggur bakal tuang kaluar, jeung wineskins bakal leungit. Gantina, anggur anyar kudu nempatkeun kana wineskins anyar. "
2:23 Jeung deui, bari TUHAN ieu leumpang ngaliwatan sisikian asak dina Sabat, murid-murid, sabab maju, mimiti misahkeun Ceuli of séréal.
2:24 Tapi Parisi ngadawuh ka manehna, "Behold, naha maranéhna ngalakukeun naon teu halal dina Sabbaths?"
2:25 Jeung cenah ka eta: "Dupi anjeun pernah maca naon Daud tumaros, nalika manéhna kedah na éta lapar, duanana anjeunna jeung jalma anu éta kalayan anjeunna?
2:26 Kumaha manéhna indit kana imah Allah, di handapeun Imam Agung Abiathar, sarta ate roti tina Ayana di, nu ieu mah halal dahar, iwal ti imam, na kumaha anjeunna masihan ka jelema nu éta ku anjeunna?"
2:27 Jeung cenah ka eta: "The Sabat dijieun pikeun lalaki, teu lalaki keur Sabat.
2:28 Teras kumaha, Putra Manusa nyaéta Gusti, komo tina Sabat. "