Ch 5 Mark

Mark 5

5:1 Dhe ata shkuan nëpër ngushticën e detit në rajonin e Gadarenasve.
5:2 Dhe ndërsa ai po largohet nga anija, ai u takua menjëherë, nga radhët e varreve, nga një njeri me një frymë e ndyrë,
5:3 i cili kishte banesën e tij me varre; as nuk kishte dikush qenë në gjendje ta lidhë, edhe me zinxhirë.
5:4 Për të pasur është e lidhur shpesh me pranga e zinxhirë, ai kishte thyer zinxhirët dhe thyen prangat; dhe askush nuk kishte qenë në gjendje për të zbutur atë.
5:5 Dhe ai ishte gjithmonë, ditë e natë, nëpër varre, ose në male, duke bërtitur dhe duke e rrahur veten me gurë.
5:6 Dhe, duke parë Jezusin prej së largu, ai u turr dhe adhuroi.
5:7 Dhe duke bërtitur me zë të lartë, tha ai: "Cfare jam une per ty, Jezu, Biri i Perëndisë Shumë të Lartë? Unë ju bëj thirrje nga Perëndia, që nuk të hidhëroni shpirtin tim. "
5:8 Sepse ai i tha atij, "Largohu nga njeriu, Frymë e ndyrë. "
5:9 Dhe ai e pyeti atë: "Si e ke emrin?"Dhe ai i tha:, "Unë quhëm Legjion, sepse jemi shumë. "
5:10 Dhe ai e trajtoi atë në masë të madhe, kështu që ai nuk do ta përjashtojë atë nga rajoni.
5:11 Dhe në atë vend, në afërsi të malit, aty ishte një tufë e madhe derrash, ushqim.
5:12 Dhe frymërat e iu lut atij, duke thënë se: "Na dërgo në derrat, në mënyrë që të hymë në ta. "
5:13 Dhe Jezusi menjëherë u lejoi atyre;. Dhe frymërat e ndyrë, nisen, hynë te derrat. Dhe tufa e rreth dy mijë nxituan poshtë me forcë të madhe në det, dhe ata u mbytën në det.
5:14 Pastaj ata që kulloste ato ikën, dhe ata kanë raportuar atë në qytet dhe në fshat. Dhe ata të gjithë shkuan për të parë se çfarë po ndodhte.
5:15 Dhe ata erdhën te Jezusi. Dhe ata e panë njeriun që kishte qenë i shqetësuar nga demon, i ulur, të veshur dhe me mendje të arsyeshëm, dhe kishin frikë.
5:16 Dhe ata që e kishin parë tregoi se si ai kishte marrë me njeriun i cili kishte demon, dhe çështjen e derrave.
5:17 Atëherë ata filluan të peticionit atë, kështu që ai do të tërhiqej nga kufijtë e tyre.
5:18 Dhe ndërsa ai po ngjitje në barkë, njeriu i cili kishte qenë i shqetësuar nga demonët filluan t'i luten Jezusit, në mënyrë që ai mund të jetë me të.
5:19 Dhe ai nuk e lejojnë atë, por ai i tha:, "Shko tek njerëzit e tu, në shtëpinë tuaj, dhe ata lajmëroi për sa e madhe janë gjërat që Zoti ka bërë për ju, dhe se si ai ka marrë mëshirë për ty. "
5:20 Dhe ai shkoi dhe nisi të predikojë në dhjetë qytetet, sa e madhe ishin gjërat që Jezusi i kishte bërë për të. Dhe të gjithë veten.
5:21 Dhe kur Jezusi kaloj në barkë, mbi ngushticën përsëri, një turmë e madhe u mblodh para tij. Dhe ai ishte pranë detit.
5:22 Dhe një nga krerët e sinagogës, emër Jair, iu afrua. Dhe duke parë atë, ai ra përmbys në këmbët e tij.
5:23 Dhe ai iu përgjërua me të madhe, duke thënë se: "Për vajzën time është afër përfundimit. Eja, vëre dorën mbi të, në mënyrë që ajo mund të jetë e shëndetshme dhe mund të jetojë. "
5:24 Dhe ai shkoi me të. Dhe një turmë e madhe e ndiqte, dhe shtyhej rreth tij.
5:25 Dhe aty ishte një grua që kishte një fluks gjaku që prej dymbëdhjetë vjetësh.
5:26 Dhe ajo kishte duruar shumë nga disa mjekë, dhe ajo kishte shpenzuar gjithçka që ajo në pronësi pa dobi fare, por në vend të kësaj ajo u bë më keq.
5:27 Pastaj, kur dëgjoi të flitej për Jezusin, ajo iu afrua përmes turmës pas tij, dhe ajo preku rrobën e tij.
5:28 Sepse thoshte: "Sepse në qoftë se unë të prek edhe mantelin e tij, Unë do të jetë i shpëtuar. "
5:29 Dhe menjëherë, burimi i gjakderdhjes iu ndal, dhe ajo ndjeu në trupin e vet se u shërua nga plaga.
5:30 Dhe menjëherë Jezusi, kuptuar në vete që një fuqi kishte dalë prej tij, duke iu drejtuar turmës, tha, "Kush m'i preku rrobat?"
5:31 Dhe dishepujt e vet i thanë:, "Ju e shihni se turma shtyn rreth jush, dhe ende ju thoni, 'Kush më preku?'"
5:32 Por ai vështronte rreth e qark për të parë atë që bëri këtë.
5:33 Megjithatë, me të vërtetë, gruaja, në frikë dhe dridhje, duke e ditur se çfarë kishte ndodhur brenda saj, shkoi dhe ra përmbys para tij, dhe ajo i tha gjithë të vërtetën.
5:34 Dhe ai i tha asaj: "bijë, besimi yt të shëroi. Shko në paqe!, dhe të shërohet nga plagën. "
5:35 Ndërsa ai ende po fliste, ata arritën nga kryetarit të sinagogës, duke thënë se: "Jote bijë ka vdekur. Pse e bezdis akoma Mësuesin?"
5:36 Por Jezusi, pasi e dëgjuan fjalën e folur, tha kryeshërbëtorit të sinagogës: "Mos ki frike. Ju duhet vetëm të besojnë. "
5:37 Dhe ai nuk do të lejojë askënd për të ndjekur atë, përveç Pjetrit, dhe James, dhe Gjoni, vëllai i Jakobit.
5:38 Dhe ata shkuan në shtëpinë e kryetarit të sinagogës. Dhe ai pa një rrëmujë, dhe qanin, dhe shumë më klithma.
5:39 dhe hyrja, ai u tha atyre: "Pse jeni shqetësuar dhe e qanin? Vajza nuk ka vdekur, por është në gjumë. "
5:40 Dhe ata e përqeshën. Megjithatë, me të vërtetë, mbasi i nxori jashtë të gjithë, ai e mori me vete atin dhe nënën e vajzës, dhe ata që qenë me të?, dhe ai hyri në ku vajza ishte shtrirë.
5:41 Dhe duke marrë vajzën për dore, Ai iu përgjigj:, "Talitha koumi," që do të thotë, "Vajze e vogel, (Unë po ju them) rrjedh.
5:42 Dhe menjëherë vajza e re u ngrit dhe eci. Tani ajo ishte dymbëdhjetë vjeç. Dhe ata ishin goditur papritur me një habi të madhe.
5:43 Dhe ai i udhëzoi ata ashpër, në mënyrë që askush nuk do të di në lidhje me të. Dhe ai u tha atyre për të dhënë diçka për të që të hani.