Osea 1

1:1 Fjala e Zotit që iu drejtua Oseas, birit të Beerit, në ditët e Uziahut, Jothami, Ashazi, dhe Ezekia, mbretër të Judës, dhe në kohën e Jeroboamit, bir i Joashit,, mbret i Izraelit,.
1:2 Fillimi i bisedës së Zotit me Osea. Atëherë Zoti i tha Oseas: "Shko, të marrë për grua një kurvërimet, dhe të bësh bijve të kurvërimet, sepse, nga kurveri, toka do të kurvërohen larg prej Zotit. "
1:3 Pastaj doli dhe mori për grua Gomeren, bijën e Diblaimit; dhe ajo u ngjiz dhe lindi një djalë.
1:4 Dhe Zoti i tha:: "Vëri emrin Jezreel, sepse tij, pas një kohë të shkurtër, Unë do të vizitojë gjakun e derdhur në Jezreel mbi shtëpinë e Jehut, dhe unë do të vë mbretërinë e shtëpisë së Izraelit për të pushuar.
1:5 Atë ditë, Unë do të shtypur e fortifikuar të Izraelit në luginën e Jezreelit ".
1:6 Dhe pas një kohë, ajo u ngjiz dhe lindi një vajzë. Atëherë ai i tha:: "Vëri emrin e saj, pa mëshirë, sepse unë do të kem më mëshirë për shtëpinë e Izraelit, por unë do t'ju harroj plotësisht ato.
1:7 Megjithatë, unë do të kem dhembshuri për shtëpinë e Judës, dhe unë do t'i shpëtoj me anë të Zotit, Perëndisë së tyre. Dhe unë nuk do t'i shpëtoj me harkun dhe shpatën e betejës dhe me kuaj dhe kalorës ".
1:8 Dhe ajo zvjerdhur saj, që e quanin pa mëshirë. Dhe ajo u ngjiz dhe lindi një djalë.
1:9 Dhe ai u tha: "Vëri emrin, Jo njerëzit e mi, sepse ju nuk jeni populli im, dhe unë nuk do të jetë juaji.
1:10 Dhe numri i bijve të Izraelit do të jetë si rëra e detit, e cila është e pa masë dhe nuk mund të numërohen. Dhe në vendin ku do t'u thuhet atyre, "Ju nuk jeni populli im,"Kjo do të ndodhë: do t'u thuhet atyre, "Ju jeni bijtë e Perëndisë së gjallë."
1:11 Bijtë e Judës, dhe bijtë e Izraelit, do të mblidhen së bashku. Dhe ata do të vendosin mbi veten e tyre një prijës të vetëm, dhe ata do të ngrihen nga toka, sepse i madh është dita e Jezreelit ".

Osea 2

2:1 "Thuaju vëllezërve të tu, "Ti je populli im,"Dhe me motrën tuaj, "Ju fituat mëshirën."
2:2 Gjykojë nënën tuaj, gjyqtar: sepse ajo nuk është gruaja ime, dhe unë nuk jam burri i saj. Le të saj të hequr kurvërimet e saj nga prania e saj dhe kurvërimit të saj nga sisët e saj.
2:3 Ndryshe, Unë mund të vë në dukje lakuriqësinë e saj dhe do ta bëj si në ditën e lindjes së saj, dhe unë të mund të saj si një shkretëtirë dhe do ta bëj si një tokë të pakalueshme, dhe unë mund të ekzekutojë nga etja.
2:4 Dhe unë nuk do të kem mëshirë për bijtë e saj, sepse ata janë bijtë e kurvërimet.
2:5 Nëna e tyre ka qenë kurveri; ajo që është ngjizur është sjellë në shkatërrim. Sepse thoshte, "Unë do të shkoj pas dashnorëve të mi, që më japin bukën time dhe ujin tim, leshin tim dhe lirin tim, vajin tim dhe pijen time ".
2:6 Për shkak të kësaj, shoh, Unë do gardh në rrugën tuaj me gjemba, dhe unë do ta rrethojnë atë me një mur, dhe ajo nuk do të gjejë më shtigjet e saj.
2:7 Dhe ajo do të ndjekë pas dashnorëve të saj, por ajo nuk do të marrë ato, dhe ajo do të kërkojë t'i, por ajo nuk do të gjejnë ata, dhe ajo do të thotë, "Unë do të kthehem te burri im i parë, sepse ajo ishte në një masë të mirë për mua, atëherë, se sa është tani '.
2:8 Dhe ajo nuk e dinte që unë i jepja grurë, musht dhe vaj, dhe se unë u rrit argjendin dhe arin e saj, të cilat kanë bërë në emër të Baalit.
2:9 Për këtë arsye, Unë do të kthehet prapa, dhe unë do të marr përsëri grurin tim në kohën e vet dhe mushtin tim në kohën e vet, dhe unë do të vendos të lirë leshin tim dhe lirin tim, e cila kishte mbuluar lakuriqësinë e saj.
2:10 Dhe tani, Unë do të zbulojë marrëzi e saj nga sytë e dashnorëve të saj, dhe askush nuk do të shpëtojë nga dora ime.
2:11 Dhe unë do të bëj të gjithë gëzimin e saj të pushojë: solemne e saj, hënave të reja të saj, shtunave të saj, dhe të gjitha datat e saj festën.
2:12 Dhe unë do ta shaj pastaj vreshtat e saj dhe fiqtë e saj, për të cilin ajo tha, "Këto shpërblime, ata janë të miat, dashnorët e mi kanë dhënë mua. "Dhe unë do të vendos atë në një pyll të ngushtë, dhe kafshët e fushave do të gllabërojë atë.
2:13 Dhe unë do të shkaktojë pastaj për ditët e Baalit, për të cilin ajo u kanë djegur temjan, dhe zbukuruar veten me vathë dhe gjerdan, dhe u shkonte pas dashnorëve të saj, dhe të harruar në lidhje me mua,", Thotë Zoti,.
2:14 "Për shkak të kësaj, shoh, Unë do të tërheqë atë, dhe unë do të të çojë e saj në shkretëtirë, dhe unë do të flas zemrës së saj.
2:15 Dhe unë do të jap të saj, nga të njëjtin vend, vreshtarë saj, dhe lugina e Akorit si një pasazh i shpresës. Dhe ajo do të këndojë atje si në ditët e rinisë së saj, dhe si në kohën e ngritjes së saj nga vendi i Egjiptit,.
2:16 Dhe kjo do të jetë në atë ditë,", Thotë Zoti,, "Se ajo do të më quajnë, 'Burri im,"Dhe ajo do të thërrasë më mua, "Baali im".
2:17 Dhe unë do të heq emrat e Baalëve nga goja e saj, dhe ajo do të mbani mend më emrin e tyre.
2:18 Atë ditë, Unë do të arrijnë një marrëveshje me ta, bashkë me kafshët e fushës, dhe me shpendët e qiellit, dhe me krijesat e tokës. Dhe unë do të shtypë harkun, shpatën, dhe unë do të thaijë luftë nga toka. Dhe unë do të le të fle në mënyrë të sigurt.
2:19 Dhe unë do të fejohesh me mua përjetë, dhe unë do të fejohesh me mua në drejtësi dhe gjykim, dhe në mëshirë dhe dhembshuri.
2:20 Dhe unë do të martohet me mua në besim, dhe ju do të pranoni që unë jam Zoti,.
2:21 Dhe kjo do të ndodhë në atë ditë: Unë do të dëgjuar nga afër,", Thotë Zoti,. "Do t'i përgjigjem qiellit, dhe ata do t'i përgjigjet tokës.
2:22 Dhe vendi do të kushtoj vëmendje të grurit, dhe vera, dhe vaj; dhe këto do t'i përgjigjen Jezreelit.
2:23 Dhe do ta mbjell atë për mua në tokë, dhe unë do të kem mëshirë për atë, edhe pse ajo kishte qenë quajtur pa mëshirë.
2:24 Dhe pastaj do t'i them jo njerëzit e mia, "Ti je populli im,"Ata do të thonë, "Ti je Perëndia im".

Osea 3

3:1 Dhe Zoti më tha:: "Shko përsëri, dhe dashuro një grua, dashur nga një mik, ende shkelëse e kurorës, sepse kështu do Zoti e duan bijtë e Izraelit, por ata duken të perëndive të tjera, dhe dashuri farat e rrushit. "
3:2 Dhe unë kontraktuar atë për pesëmbëdhjetë monedha argjendi, dhe për një shportë elbi, e gjysmë elbi shportë.
3:3 Dhe unë i thashë:, "Ju do të prisni për mua për shumë ditë. Ju nuk do të kurvërohen, dhe ju nuk do të jetë me një burrë. Por edhe unë do të pres për ju. "
3:4 Sepse bijtë e Izraelit do të ulen për shumë ditë pa mbret, dhe pa një udhëheqës, dhe pa sakrificë, dhe pa altarin, dhe pa rrobat priftërore, dhe pa simbolet fetare.
3:5 Dhe pas kësaj, bijtë e Izraelit do të kthehen, dhe ata do të kërkojnë Zotin, Perëndinë e tyre Davidin, mbretin e tyre, dhe ata do të tmerrohen nga Zoti dhe nga mirësia e tij, në ditët e fundit.

Osea 4

4:1 Dëgjoni fjalën e Zotit,, bijtë e Izraelit, sepse Zoti është gjykatësi nga banorët e vendit. Megjithatë, nuk ka të vërtetë, dhe nuk ka mëshirë, dhe nuk ka asnjë njohje të Perëndisë, në tokë.
4:2 shpifje, dhe të shtrirë, dhe vrasjen e, dhe vjedhje, dhe tradhtia kanë mbush, dhe gjakderdhja ka sjellë më shumë gjakderdhje.
4:3 Për shkak të kësaj, toka do të mbajë zi, dhe të gjithë ata që banojnë në të do të ligështohen, bashkë me kafshët e fushës dhe me shpendët e qiellit. Dhe peshqit e detit do të mblidhen.
4:4 Kështu, me të vërtetë, le të çdo jo një gjyqtar, dhe askush të mos të akuzohet, për njerëzit tuaj janë vetëm si ata që flasin kundër priftërisë.
4:5 Dhe ju do të jetë shkatërruar në këtë ditë, dhe tani profeti do të jetë shkatërruar me ju. Naten, Unë kam bërë nënën tënde që të jetë i heshtur.
4:6 njerëzit e mi e kanë bërë të heshtur për shkak se ata nuk kishin njohuri. Që ti ke refuzuar njohjen, Unë do të të përzë; ju nuk e kryejnë detyrat e priftërisë për mua, dhe ti ke harruar ligjin e Perëndisë tënd, dhe kështu që unë do të harroj bijtë e tu.
4:7 Sipas shumicës së tyre, kështu që kanë më tepër kanë mëkatuar kundër meje. Do ta kthej lavdinë e tyre në turp.
4:8 Ata do të gllabërojnë mëkatet e popullit tim, dhe ata do të ngre shpirtrat e tyre në drejtim të paudhësisë së tyre,.
4:9 Dhe, ashtu siç është me popullin, kështu do të jetë me priftin; dhe unë do të vizitojë rrugët e tyre mbi ta, dhe unë do t'i shpërblej për qëllimet e tyre.
4:10 Dhe ata do të hanë dhe të mos jetë i kënaqur. Ata kanë qenë imoralitetin, dhe ata nuk pushojnë. Që ata kanë braktisur Zotin, ata nuk do të mbrohen.
4:11 kurvërim, dhe vera, nga të dehurit, kanë marrë zemrën e tyre.
4:12 Populli im ka këshillua Stave tyre, dhe stafi i tyre ka njoftuar për ta. Sepse fryma e kurvërisë i ka mashtruar ata, dhe ata kanë qenë kurveri para Perëndisë së tyre.
4:13 Ata kanë ofruar flijime mbi majat e maleve dhe të djegur temjan ndër kodra, nën lisin, dhe plepi, dhe lisi, sepse hija e tij ishte i mirë; prandaj, bijat tuaja do të kurvërohen dhe nuset e juaj do të jetë laviret.
4:14 Unë nuk do të dërgojë vuajtje bijave tuaja, kur ata do të kurvërohen, as në bashkëshortëve tuaj, kur ata do të shkelin kurorën, sepse ju vetë e kanë të lidhur me prostitutat dhe kanë ofruar flijime bashkë me femëror, dhe për shkak se njerëzit që nuk e kuptojnë do të jetë i mundur.
4:15 Nëse ju kurvërojnë, Izrael, të paktën Juda nuk ka kryer vepra; dhe nuk do të jenë të gatshëm për të hyrë në Gilgal, as të ngjitet në Beth-aven, dhe as nuk duhet të betohesh, "Ashtu si Zoti rron".
4:16 Sepse Izraeli ka humbur si një mëshqerrë kryeneçe; kështu që tani Zoti do ta kullotë si një qengj i ri në një hapësirë ​​të gjerë.
4:17 Efraimi merr pjesë në idhujtari, andaj dërgoje atë larg.
4:18 banketi i tyre është lënë mënjanë; ata kanë kryer kurvëri pas kurvërisë. Ata duan për të sjellë turpin për mbrojtësit e tyre.
4:19 Era i ka të lidhur ato në krahët e saj, dhe ata do t'u vijë turp për flijimet e tyre.

Osea 5

5:1 Dëgjoni këtë, priftërinjtë, dhe i kushtoj vëmendje, shtëpia e Izraelit, dhe dëgjuar nga afër, shtëpi e mbretit. Sepse nuk ka një gjykim kundër jush, sepse keni bërë një kurth për ata që keni shikuar mbi, dhe një rrjetë e shtrirë mbi Tabor.
5:2 Dhe keni çuar në rrugë të gabuar viktimave në thellësitë, edhe pse unë jam mësuesi i të gjithë atyre.
5:3 Unë e njoh Efraimin, dhe Izraeli nuk ka qenë i fshehur nga unë, por tani Efraimi ka kryer kurvëri, dhe Izraeli ka qenë i kontaminuar.
5:4 Ata nuk do të vënë mendimet e tyre të kthehen te Perëndia i tyre, sepse fryma e kurvërimit është në mes të tyre, dhe ata nuk e kanë njohur Zotin.
5:5 Dhe arroganca e Izraelit do të përgjigjet në fytyrën e tij. Prandaj Izraeli dhe Efraimi do të bien për shkak të paudhësisë së tyre, dhe madje edhe Juda do të rrëzohen bashkë me ta.
5:6 Me kopetë e tyre dhe me tufat e tyre, ata do të shkojnë për të kërkuar Zotin, dhe ata nuk do të gjeni atë. Ai e ka marrë veten larg prej tyre.
5:7 Kanë mëkatuar kundër Zotit. Sepse ata kanë konceptuar fëmijë që janë të huaj. Tani një muaj do t'i ha me vetë të gjitha e tyre.
5:8 Sound bori në Gibeah, i bini borisë në Ramah. Shout në Beth-Avenit, pas shpinës tuaj, O Benjamin.
5:9 Efraimi do të jetë në shkretuar në ditën e korrigjimit, për brenda fiseve të Izraelit, I kanë zbuluar besimin.
5:10 Krerët e Judës janë si ata që marrin fund. Unë do ta derdh zemërimin tim mbi ta si uji.
5:11 Efraimi ka qenë i qëndrueshëm shpifje me qëllim të keq dhe gjykimin e thyer, sepse ai filloi të shkojë pas ndyrësi.
5:12 Dhe unë do të jem si një tenjë për Efraimin, dhe si një krimb në shtëpinë e Judës.
5:13 Dhe Efraimi pa dobësinë e tij, dhe Juda zinxhirët e tij. Efraimi shkoi në Asirisë, dhe dërgoi t'i thotë mbretit hakmarrës. Por ai nuk do të jetë në gjendje për të shëruar ju, as nuk është ai në gjendje për lirimin ju nga zinxhirët tuaj.
5:14 Sepse unë do të jem si një luaneshë për Efraimin, dhe si pasardhësit e luanit dhe për shtëpinë e Judës. Unë vetë do të kapë dhe të dalë. Do të heq, dhe nuk ka njeri që mund të shpëtojë.
5:15 Unë do të kthehem në vendin tim, deri sa ju do të rritet lodhur dhe do të kërkojnë me siguri fytyrën time.

Osea 6

6:1 Në vështirësitë e tyre, ata do të ngrihen herët për mua. eja, le të kthehet tek Zoti.
6:2 Sepse ai na ka konfiskuar, dhe ai do të na shërojë. Ai do të godasë, dhe ai do të na shërojë.
6:3 Ai do të na ringjallë pas dy ditësh; ditën e tretë do të na ringjallë, dhe ne do të jetojmë në prani të tij. Ne do të kuptojnë, dhe ne do të vazhdojmë në, në mënyrë që ne të njohim Zotin. Vendin e tij ulje ka qenë i përgatitur si drita e parë e mëngjesit, dhe ai do të na vijë si shirave të vona të tokës në fillim dhe.
6:4 Çfarë jam unë të bëj me ju, Ephraim? Çfarë jam unë të bëj me ju, Juda? mirësia jote është si një re mëngjesore, dhe si vesa kalon larg në mëngjes.
6:5 Për shkak të kësaj, I kam shkurtuar ato me profetët, I kam vrarë me fjalët e gojës sime; dhe mendimet tuaja do të niset si drita.
6:6 Sepse unë dëshiroj mëshirë dhe jo flijime, dhe njohjen e Perëndisë më shumë se olokaustet.
6:7 Por ata, si Adami, kanë shkelur besëlidhjen; në këtë, ata kanë qenë të pandershëm me mua.
6:8 Galaadi është një qytet që prodhon idhuj; ajo ka qenë e morën nga marrëdhëniet familjare.
6:9 Dhe, si ata që vjedh me fjalë të aftë, ata, duke komplotuar me priftërinjtë, të sjellë një dënim me vdekje për udhëtarët në një pelegrinazh nga Sikem; sepse ata kanë qenë të kryer vepra të këqija.
6:10 Kam parë gjëra të tmerrshme në shtëpinë e Izraelit,; kurvërohet Efraimi, atje janë. Izraeli ka qenë i kontaminuar.
6:11 Por ju, Juda, vendosur një korrave për veten, ndërsa unë kundërt nga robëria popullin tim.

Osea 7

7:1 Kur isha i gatshëm të shëroja Izraelin, paudhësia e Efraimit u zbulua, dhe ligësia e Samarisë, sepse ata kishin qenë prodhim gënjeshtra. Dhe hajdut vjedh nga brenda, një lak nga jashtë.
7:2 Dhe, në mënyrë që të mos thonë në zemër të tyre se unë jam ai që e ka në mend të gjithë ligësisë së tyre: tani shpikjet e tyre kanë rrethuar ata. Këto gjëra kanë ndodhur në praninë time.
7:3 Mbreti ngazëllon në ligësinë e tyre, dhe udhëheqësit Gëzohem gënjeshtrat e tyre.
7:4 Ata janë të gjithë shkelës të kurorës; si një furrë nxehet para pjekje, qyteti pushoi pak para se maja ishte e përzier në, derisa të gjithë u mbrujtur.
7:5 Në ditën e mbretit tonë, udhëheqësit filloi të jetë i çmendur me verë; ai e zgjati dorën me ata që trillojnë iluzione.
7:6 Sepse ata kanë përdorur zemrën e tyre si një furrë, ndërsa ai vuri kurthe për ta; ai flinte gjatë natës pjekje ato, dhe në mëngjes ai vetë ishte ndezur si një zjarr të ndezur.
7:7 Ata kanë bërë të zjarrtë si një furrë, dhe ata hanë gjykatësit e tyre. Gjithë mbretërit e tyre kanë rënë. Nuk ka asnjë njeri që të thërrasë për mua në mesin e tyre.
7:8 vetë Efraimi ka qenë i përzier me kombet. Efraimi është bërë si buka, pjekur nën hi, që nuk është dorëzuar.
7:9 Të huajt gllabërojnë forcën e tij, dhe ai nuk e dinte atë. Dhe flokët gri gjithashtu kanë përhapur në të gjithë atë, dhe ai është injorant e saj.
7:10 Por kryelartësia e Izraelit do të përulet para tij, sepse ata nuk kthehen tek Zoti, Perëndia i tyre, as kanë kërkuar atë në gjithë këtë.
7:11 Efraimi është bërë si një pëllumb i cili ka qenë i udhëhequr në rrugë të gabuar, nuk ka një zemër; sepse ata thirren Egjipt, ata shkuan në asirianëve.
7:12 Dhe kur ata do të përcaktojë, Do të shtrij mbi ta rrjetën time. Unë do të tërheqë që të rrëzohen si zogjtë e qiellit;; Unë do t'i bëj të zbresin në përputhje me raportet e takimet e tyre.
7:13 Mjerë ata, sepse ata janë tërhequr nga unë. Ata do të përgjërohen për shkak se ata kanë qenë të pandershëm me mua. Dhe unë i shpengoi, dhe ata thonë gënjeshtra kundër meje.
7:14 Dhe ata nuk kanë bërtiti për mua në zemrën e tyre, por ata ankohen në shtratin e tyre. Ata kanë fiksuar në lidhje me grurë dhe me verë;; ata janë tërhequr nga unë.
7:15 Dhe kam edukuar ato, dhe kam përforcuar krahët e tyre; dhe ata e kanë imagjinuar të këqija kundër meje.
7:16 Ata u kthyen në mënyrë që ata të mund të jetë pa një lidhje e fortë. Ata janë bërë si një hark që gabon;. udhëheqësit e tyre do të bien nga shpata për shkak të çmendurisë së fjalëve të tyre. Kjo është qesharakë në vendin e Egjiptit.

Osea 8

8:1 Le të jetë një borisë në fytin tuaj, si një shqiponjë mbi shtëpinë e Zotit, në emër të atyre që kanë shkelur besëlidhjen time dhe shkelin ligjin tim.
8:2 Ata do të më thërrasin mua: "O Zoti im, ne, Izrael, dini ju."
8:3 Izraeli ka hedhur mirësi; armiku do ta arrijë.
8:4 Ata kanë mbretëruar, por jo sipas dëshirës sime. Liderët kanë dalë, dhe unë nuk e njohin ato. Argjendi i tyre dhe ari i tyre, ata kanë bërë në idhuj për veten e tyre, në mënyrë që ata të kalonin.
8:5 viç tuaj, Samaria, është hedhur poshtë. tërbimi im ka qenë i zemëruar kundër tyre. Deri kur do të jenë të paaftë për të pastruar?
8:6 Sepse është vetë edhe nga Izraeli: ka bërë një artizan, dhe nuk është një perëndi. Për viçi i Samarisë do të përdoret për webs e merimangat.
8:7 Sepse ata do të mbjellin erë, do të korrin furtunë. Ajo nuk ka një kërcell të fortë; burbuqe do të japin më grurin. Por në qoftë se bën rendimentin, të huajtë do të hani atë.
8:8 Izraeli ka qenë i përpirë. Tani, midis kombeve, ajo është bërë si një vazo e përçmuar.
8:9 Sepse janë ngjitur në Asirisë, një gomar i egër që jeton i vetmuar. Efraimi ka dhënë dhurata për të dashuruar e tij.
8:10 Por edhe kur ata do të kanë sjellë kombet së bashku për hir të parave, tani unë do t'i grumbulloj. Dhe ata do të qëndrojë për një kohë të shkurtër nga barra e mbretit dhe udhëheqësit.
8:11 Për Efraimit altarët për të mëkatuar shumëzuar, dhe xhaminë e kanë bërë një vepër penale për të.
8:12 Unë do të shkruaj atij ligjet e mia ndërlikuar, të cilat janë trajtuar si një i huaj.
8:13 Ato do të ofrojë viktimave, ata do të therë mish dhe do të hani, dhe Zoti nuk do t'i pëlqej. Tani për tani ai do të kujtojë paudhësinë e tyre, dhe ai do të paguaj mëkatet e tyre: ata do të kthehen përsëri në Egjipt.
8:14 Dhe Izraeli ka harruar atë që e ka ndërtuar tempuj dhe. Dhe Juda ka rritur qytetet e saj të fortifikuara. Dhe unë do të dërgoj zjarrin mbi qytetet e tij, dhe që do të gllabërojë strukturat e saj.

Osea 9

9:1 Mos zgjidhni për të gëzohen, Izrael; mos festojnë si turmat bëjnë. Sepse ju keni qenë imoralitetin kundër Perëndisë tënd; ju keni dashur një çmim mbi çdo lëmin e grurit.
9:2 Lëmi dhe shtypi naftës nuk do t'i ushqejnë, dhe vera do të mashtrojnë ata.
9:3 Ata nuk do të banojnë në vendin e Zotit. Efraimi është kthyer në Egjipt, dhe ai ka ngrënë gjëra të ndotura në mesin e Asirisë.
9:4 Ata nuk do të ofrojë një libacionin e vere Zotit, dhe ata nuk do të pëlqehen prej tij. flijimet e tyre do të jetë si një ushqim zie. Të gjithë ata që hanë atë do të jetë i ndotur. Për bukën e tyre është i shpirtit të tij; ajo nuk do të hyjë në shtëpinë e Zotit.
9:5 Çfarë do të bëni në ditët solemne, në ditën e festës së Zotit?
9:6 Për, shoh, ata janë dërguar larg nga shkatërrimi. Egjipti do t'i mbledhë së bashku; Memphis do t'i varrosë;. Nettles do të trashëgojnë argjendin e tyre e dëshiruar; burr do të jetë në çadrat e tyre.
9:7 Ditët e ndëshkimit, kanë ardhur; ditët e shpagimit këtu. e di këtë, Izrael: se profeti ishte i pamend, njeriu i frymës ishte i çmendur, për shkak të morinë e paudhësive të tua dhe të masë të madhe të marrëzisë tuaj.
9:8 Vrojtues e Efraimit është me Perëndinë tim. Profeti ka bërë një lak e shkatërrim mbi të gjitha rrugët e tij; çmenduria është në shtëpinë e Perëndisë së tij.
9:9 Ata kanë mëkatuar thellësisht, ashtu si në ditët e Gibeahut;. Ai do të kujtojë paudhësinë e tyre, dhe ai do të paguajë për mëkatin e tyre.
9:10 I zbuluar Izraelin si rrushi në shkretëtirë. Si prodhimet e para të fikut, Pashë etërit e tyre në fund të degëve të saj. Por ata shkuan te Baal-Peor, dhe ata kanë qenë të përdhosur nga intermingling, dhe ata e kanë bërë të neveritshëm, ashtu si gjërat që ata zgjodhën të duan.
9:11 Efraimi ka zhduket lavdinë e tyre si një zog: që nga lindja, dhe nga barku, dhe nga ngjizja.
9:12 Dhe edhe në qoftë se ata duhet të ushqejë bijtë e tyre, Unë do të bëj ato pa fëmijë në mesin e njerëzve. Po, dhe mjerë ata, kur kam tërhequr prej tyre.
9:13 Ephraim, si unë shoh atë, ishte një Tire, themeluar nga bukuria. Efraimi do të çojë bijtë e tij në ekzekutimin.
9:14 Jepu atyre, O Zot. Çfarë do t'u japësh atyre? Jepu atyre një bark pa fëmijë, dhe gji të shterura.
9:15 Gjithë ligësia e tyre është në Gilgal, sepse kam mbajtur ata atje, në urrejtjen e tyre. Për shkak të ligësisë së shpikjet e tyre, Unë do të dëbojë ata nga shtëpia ime. Unë do të them më se i dua; Të gjithë udhëheqësit e tyre janë tërhequr.
9:16 Efraimi është goditur; rrënja e tij është tharë jashtë: në asnjë mënyrë ata do të japin më frutat. Dhe edhe në qoftë se ata duhet të krijoj, Do të kryej më të dashur të vdesin që në bark.
9:17 Perëndia im do t'i hedhë mënjanë, sepse ata nuk kanë dëgjuar për atë; dhe ata do të jenë të shkojnë duke u endur midis kombeve.

Osea 10

10:1 Izraeli ishte një vresht me gjethe, fryti i saj ka qenë e përshtatshme për të. Sipas shumicës së frutave të tij, ai ka shumuar altarët; sipas pjellorisë së tokës së tij, ai e ka tepruar me figurat e gdhendura.
10:2 Zemra e tij është e ndarë, kështu që tani ata do të kalojnë ndarjen. Ai do të çahet imazhet e tyre; mund t'ia plaçkitë xhaminë e tyre.
10:3 Po, tani do të thonë, "Nuk kemi më mbret. Sepse ne nuk frikë nga Zoti. Dhe çfarë do të bëjë një mbret për ne?"
10:4 Ju flisni fjalë për një vizion të padobishme, dhe ju do të arrijnë një marrëveshje. Dhe gjykimi do të mbijnë si trishtim në brazdat e arave.
10:5 Banorët e Samarisë kanë adhuruan viçin e Beth-Avenit. Për rojtarë të tempullit të tij, i cili kishte ngazëlloi mbi atë në lavdinë e tij, dhe populli i saj, të pikëllohen për të, sepse ajo migroi nga atje.
10:6 nëse, ne te vertete, ajo gjithashtu i është ofruar për të Asirisë, si një dhuratë për mbretin hakmarrës, konfuzion do të kapë Efraimin, dhe Izraeli do të mbeten të shushatur me vullnetin e vet.
10:7 Samaria ka kërkuar mbretit të saj të kalojnë nga, si shkume mbi faqen e ujit.
10:8 Dhe lartësitë e idhullit, mëkati i Izraelit, do të shkatërrohet. Burr dhe gjemba do të ngrihet mbi altarët e tyre. Dhe ata do t'u thonë maleve, "Na mbuloni,"Dhe kodrave, 'Bini mbi ne. "
10:9 Që nga ditët e Gibeahut, Izraeli ka mëkatuar; në këtë, ata mbetën firma. Në Gibeah beteja kundër të bijve të paudhësisë nuk do të marrë të mbajë të tyre.
10:10 Sipas dëshirës sime, Unë do të korrigjuar ato. Dhe popujt do të mblidhen kundër tyre, ndërsa ata janë dënuar për dy paudhësitë e tyre.
10:11 Efraimi është si një mëshqerrë që ka qenë mësuar të duam shin grurin, por unë e kalova bukurinë e qafës së saj. Unë do të ngrihem mbi Efraimin. Juda do të çan; Jakobi do të thyejnë deri tokës për veten e tij.
10:12 Mbillni për vete në drejtësi, dhe korrja në gojën e mëshirës; rinovojë tokën arën tuaj të djerrë. Por koha kur do të kërkosh Zotin, është koha kur ai do të arrijë që do t'ju mësojë drejtësinë.
10:13 Ju keni lëruar pabesinë; ju keni korrur paudhësinë; ju keni ngrënë frytin e gënjeshtrës. Për ju kishte besim në rrugët e tua, në morinë e fatit tuaj të mira.
10:14 Një trazirë do të lindë në mes të popullit tënd. Dhe të gjitha fortifikimet e tua do të shkatërrohen, ashtu si Salman u shkatërrua nga shtëpia e atij që e kishin qeverisur Baalit në ditën e betejës, nëna duke qenë të shtypur kundër djemve të saj.
10:15 Pra Bethel ka bërë për ju, përpara fytyrës së ligësisë suaj me qëllim të keq.

Osea 11

11:1 Ashtu si në mëngjes kalon, kështu që ka mbreti i Izraelit kaloi pranë. Për Izraelin ishte një fëmijë dhe unë e desha; dhe nga Egjipti thirra birin tim.
11:2 Ata e quajtën ata, dhe kështu ata u kthyen para tyre. Ata ofruan viktimave të Baalët, dhe u bënë flijime figurave të gdhendura.
11:3 Dhe unë kam qenë si një baba kujdestare për Efraimin. I kryer ato në krahët e mi. Por ata nuk e dinin që unë po i shëroja.
11:4 Unë do të tërheqë ata nga litarët e Ademit, me lidhje dashurie. Dhe unë do të jem për ta si ai që e ngre zgjedhën mbi nofullat e tyre. Dhe unë do të arrijë deri në atë mënyrë që ai të mund të hanë.
11:5 Ai nuk do të kthehet në vendin e Egjiptit, por Asiria vetë do të jetë mbret mbi të, sepse ata nuk ishin të gatshëm që do të konvertohet.
11:6 Shpata ka filluar në qytetet e tij, dhe që do të gllabërojë të zgjedhurit e tij dhe do të përpijë kokat e tyre.
11:7 Dhe populli im do të gjatë për kthimin tim. Por një lidhje e fortë do të vendoset mbi to së bashku, e cila nuk do të merret.
11:8 Si do të punoj edhe për ju, Ephraim; Si do të ju mbrojnë, Izrael? Si do të punoj edhe për ju si për njeriun; unë do të përcaktojë ju pëlqen Ceboimit? Zemra ime ka ndryshuar brenda meje; së bashku me keqardhje tim, ajo ka qenë e zgjoi.
11:9 Unë nuk do të veprojë në furinë e zemërimit tim. Unë nuk do të kthehet prapa për të shkatërruar krejtësisht Efraimin. Sepse unë jam Perëndia, dhe jo njeriu, hyjnore në mes tuaj, dhe unë nuk do të përparojë mbi qytetin.
11:10 Ata do të ndjekin Zotin; ai do të vrumbullojë si një luan. Sepse ai vetë do të vrumbullojë, dhe bijtë e detit do të tmerr.
11:11 Dhe ata do të fluturojnë si zogjtë nga Egjipti, dhe si një pëllumb nga vendi i Asirisë. Dhe unë do të caktoni atyre në shtëpitë e tyre, thotë Zoti,.
11:12 Efraimi ka rrethuar mua me mohimet, dhe shtëpia e Izraelit me mashtrin. Por Juda u rrëzua si një dëshmi para Perëndisë dhe shenjtorëve të fesë.

Osea 12

12:1 Efraimi ngopet me erë dhe ndjek vapën përvëluese; gjatë gjithë ditës ai shumëfishon gënjeshtrat dhe dhunën. Dhe ai ka hyrë në një pakt me asirianët, dhe ai ka kryer vaj në Egjipt.
12:2 Prandaj, gjykimi i Zotit është me Judën dhe një vizitë është veshi Jakobit,. Ai do ta shpërblej sipas veprave të veta dhe sipas shpikjet e tij.
12:3 Në barkun e nënës, ai zëvendësoi vëllain e tij; në pasurinë e tij të mirë, ai kishte qenë i udhëhequr nga një engjëll.
12:4 Dhe ai mbizotëroi mbi një engjëll, sepse ai kishte qenë forcuar. Ai qau dhe copëtimin e tij. Ai e gjeti në Bethel, dhe atje ai na ka folur.
12:5 Dhe Zoti, Perëndia i ushtrive,, Zoti është memorial i tij.
12:6 Dhe kështu, ju duhet të konvertohet për Perëndinë tuaj. Vepro me dhembshuri dhe ndershmëri, dhe të ketë shpresë në Perëndinë tënd gjithmonë.
12:7 Canaan, në dorën e tij është peshorja e pasaktë, ai ka zgjedhur akuza të rreme.
12:8 Efraimi ka thënë, "Megjithatë, Jam bërë i pasur; Unë kam gjetur një idhull për veten time. Të gjitha mundimet e mia, nuk do të zbulojë për mua padrejtësinë që kam kryer. "
12:9 Edhe une, Zoti, Perëndia yt, që nga vendi i Egjiptit, megjithatë do të bëj që të banosh akoma në çadra, ashtu si gjatë ditëve të festës.
12:10 Dhe kam thënë nga profetët:, dhe unë kam shtuar vegimet, dhe unë kam përdorur shëmbëlltyrat nëpër duart e profetëve.
12:11 Në qoftë se Galaadi është një idhull, atëherë ata janë sakrifikuar bagëti në Gilgal pa qëllim. Sepse edhe altarët e tyre janë si rrëmujë në tokën e fushës.
12:12 Jakobi iku në rajonin e Sirisë, dhe Izraeli shërbeu si një grua, dhe është shërbyer nga një grua.
12:13 Megjithatë, nga një profeti, Zoti e çoi Izraelin nga Egjipti, dhe ai u shërbyer nga një profet.
12:14 Efraimi ka provokuar zemërimin tim me hidhërim e tij, dhe gjaku i tij do të kapërcejë atë, dhe Zoti i tij do të shpërblej atë për turpin e tij!.

Osea 13

13:1 Ndërsa Efraimi fliste, një horror futur Izraelin, dhe ai i ofenduar nga Baalin, dhe ai vdiq.
13:2 Dhe tani ata shtojnë se do të mëkatoni më shumë. Dhe ata e kanë bërë për vete një cast imazhit nga argjendin e tyre, ashtu si imazhin e idhujve; por të gjithë gjë është bërë nga mjeshtrit. Këto u thuaj atyre, "burrat Sacrifice, ju që adhuroj viçat ".
13:3 Për këtë arsye, ata do të jenë si retë e mëngjesit, dhe si vesa e mëngjesit që kalon larg, ashtu si pluhuri që është drejtuar nga një shakullinë larg nga lëmi, dhe si tymi nga një oxhak.
13:4 Por unë jam Zoti, Perëndia yt, që nga vendi i Egjiptit, dhe ju nuk do të njohin Perëndinë pa mua, dhe nuk ka Shpëtimtar përveç meje.
13:5 Unë të njoha në shkretëtirë, në vendin e vetmuar.
13:6 Sipas kullotat e tyre, ata kanë qenë të mbushur deri dhe janë të kënaqur. Ata kanë ngritur zemrën e tyre, dhe ata e kanë harruar.
13:7 Dhe unë do të jem për ta si një luaneshë, ngjante një leopardi në rrugën e Asirisë.
13:8 Unë do të kandidojë për të përmbushur ato si një arushë që ka qenë grabitur nga të vegjëlit e saj, dhe unë do të ndahet të hapur mes të mëlçisë së tyre. Dhe do t'i ha si një luaneshë ka; kafshët e fushës do t'i shkëpusin ato.
13:9 Humbje është e juaja, Izrael. Ndihma juaj është vetëm në mua.
13:10 Ku është mbreti juaj? Tani, veçanërisht, le të të shpëtojë në të gjitha qytetet e tua, dhe nga gjykatësit tuaj, për të cilin ke thënë, "Më jep mbretërit dhe princat".
13:11 Unë do të ju jap një mbret në zemërimin tim, dhe unë do ta marr në tërbimin tim.
13:12 Paudhësia e Efraimit është i detyruar; mëkati i tij ka qenë i ngulfatën.
13:13 Dhimbjet e lindjes do të arrijë atë. Ai është një bir pa mend. Tani për tani ai nuk do të mbetet i fortë gjatë pendimit të bijve të tij.
13:14 Unë do të të lirë nga dora e vdekjes; nga vdekja Unë do t'i shpengoj. vdekje, Unë do të jetë vdekja juaj. ferr, Unë do të jetë plaga jote vdekjeprurëse. Ngushëllim është fshehur nga sytë e mi.
13:15 Sepse ai do të bëjë një ndarje në mes të vëllezërve. Zoti do të sjellë një erë të djegur, rritje deri nga shkretëtira, dhe ajo do të thahet streams tij, dhe ajo do të bëjë gurra e tij shkretë, dhe ai do të copëtojnë çdo mbledhjen e gjërave të dëshirueshme të dobishme.

Osea 14

14:1 Le Samaria humbasë, sepse ajo ka kërkuar Perëndisë të saj drejt hidhërim. Le të vdesin nga shpata, le fëmijët e tyre të rrënohet, dhe le të grave të tyre me barrë të prerë në dy pjesë.
14:2 Izrael, kthyer tek Zoti, Perëndia yt. Për ju janë shkatërruar nga vetë paudhësisë sate.
14:3 Merrni këto fjalë dhe kthehuni tek Zoti,. Dhe i thuaj, "Hiq të gjitha paudhësitë dhe të pranojë të mirët. Dhe ne do të paguajë të ofrojmë flijimet e buzëve tona.
14:4 Asiria nuk do të na shpëtojë; nuk do të hipim më mbi kuaj. Nuk do t'i themi më, "Veprat e duarve tona jeni perënditë tona!,"Për ata që janë në ty do të kem mëshirë për jetimin."
14:5 Unë do të shëroj pendimin e tyre; Do t'i dua shumë spontanisht. Sepse zemërimi im u larguar prej tyre.
14:6 Do të jem si vesa; Izraeli do të mbijë si zambaku, dhe rrënja e tij do të përhapet jashtë si ajo e kedrat e Libanit.
14:7 degët e tij do të avancojë, dhe lavdia e tij do të jetë si ajo e ullirit, dhe aroma e tij do të jetë si ajo e kedrat e Libanit.
14:8 Ata do të konvertohet, i ulur në hijen e tij. Ata do të jetojnë në grurë, dhe ata do të rritet si një hardhi. memorial i tij do të jetë si vera e kedrave të Libanit.
14:9 Efraimi do të thotë, "Cilat janë idhuj për mua më?"Unë do të dëgjuar atë, dhe unë do ta kthej atë drejt si një pemë e shëndoshë bredh. fryti juaj është gjetur nga mua.
14:10 Kush është i urtë dhe do të kuptojnë këtë? Që ka mend dhe do të dini këto gjëra? Sepse rrugët e Zotit janë të drejta, dhe vetëm do të ecin në to, por me të vërtetë, tradhtarët do të bjerë në to.