Сите се добредојдени во 2fish.co!

Ние сме мала компанија на мажите и (една млада дама) одбрана на нашата католичката вера преку разумот и вистината.

Како што сугерира името, ние (1) се надевам за рибите за мажи и жени се заинтересирани во нашата вера, и, (2) во духот на чудото од лебовите и две риби, се создаде нешто вредно и исполнување од она малку што го имаат да понудат.

Ако би сакал да им помогне на, ве молиме контактирајте не.

Црквата

Многу не-католици (и неколку католици) не разбирам учењето на Црквата, делумно затоа што постои толку многу дезинформации.

На 2fish, покажеме учењето на Црквата се логичен и го следат Исуса’ инструкции во Евангелието и апостолите’ пишувањата во Светото Писмо.

Нашите вера се базира врз причина, и со речиси 2,000 години на внатрешните прашања и дебати, нашите аргументи се звук!

Спасение

Како може да биде спасен? И, По падот на човекот од Грејс, она што Исус издржи за да се направи спасение можно за оние кои го бараат?

Кои се тајни, и зошто Црквата има обреди како крштевање, причест, и потврда?

Зошто е Маса повеќе ритуално од услуги во други вери?

Ако имате овие прашања и многу други, имаме одговорите на 2fish.co.

Библијата

На 2fish.co, имаме една цела Католичката Библија на интернет и се надевам да го додадете католичкиот катехизам што е можно поскоро.

Ако имате некое прашање во врска со Библијата, на Веронаука, или Католицизмот е општо, прашате нашиот омилен свештеник. (На англиски јазик, молам.)

Дневен читања за католичката миса се достапни, премногу.

Барај нашиот сајт и да се пријавите за нашите feed.