За

Mosaic of two fish and a basket of loaves inside Church in Tabgha, Israel2fish.co е компанија на мажите и жените, вклучувајќи и неколку католички свештеници, посветена на одбраната и објаснување на католичката вера–особено римокатоличката вера–преку разумот и вистината.

Сите сте добредојдени да се погледне на нашата страница и да чита на Божјата порака и нашите толкувања. Вие исто така добредојдени да ги испратат своите прашања за нашата “Постави Свештеник” страница или да достави омилени проповед. Ние ќе ги испраќате мислења и да го прифатат содржина што е можно поскоро, но ние сме волонтерска организација, и секој член има (најмалку) една работа со полно работно време.

До најголем можен степен, нашата порака е добредојде и екуменски, без воопшто предавство централната постулати на католицизмот. Постојат повеќе сличности отколку разлики меѓу различните христијански секти, и додека го славиме овие сличности, ние, исто така, ќе се објасни зошто ние веруваме во она што го правиме и практика, како што тоа го правиме.

Се надеваме дека ќе го направите сето тоа во јасна, едноставен англиски.

Избравме името “2риба” поради двојно значење.
Photograph of relief panel at Notre Dame

Прва, како чудо на (две) Риба и (пет) Леба, која се појавува во секоја од четирите Евангелија, ние сакаме да се влијае на што повеќе луѓе што можеме со многу малку ресурси. Така, како Спрингстин пее, “Ние сме п’ на чудо.”

Вториот, преку нашите неформални (колку што е можно), позитивен, инклузивно (и, се надевам, инспиративна) порака, се надеваме дека ќе се фатат неколку риби, премногу. Контактирајте не За повеќе информации.