Евхаристиската Чудо

Извадоци од говорот на д-р. Рикардо Castanon, поранешен атеист, на верата & Научна конференција во Буенос Аирес, Аргентина, во 2008. Превод од шпански.

Сега ќе почне многу интересна тема која јас сигурно ќе длабоко да се објасни. Бев повикан од страна на кардиналот на Буенос Аирес ... затоа што ... постои тренд на некои луѓе [добивањето] причестувањето со раката. Значи некој падна [осветена] Домаќин и од земјата домаќин беше валкана тој не сакаше да го земам. ... Свештеникот го грабнала и го стави во фонтана со вода и нека седат во вода, така што тоа може да се раствораат. [тогаш домаќин беше ставен во сад со вода и го стави во шаторот.] По пет или шест дена да се биде во скинијата, ја отворија скинијата и забележав дека наместо да се распушти имаше некои црвени дамки во различни форми. Тие забележале дека дамките се зголеми во текот на следните денови. Тоа е моментот кога тие ме покани да се земе примерок и да дознаете што сето тоа е за.

Патував неколку пати и доби два примероци. еден [на примероци] е како желатин. … [Другиот] стана како сува краста. Отидов во некои лаборатории во U.S. во Калифорнија за да ги преземат овие примероци. Јас не им каже дека тоа доаѓа од домаќинот. Слепи тестови се состои од само давање на примероците во лабораторија технологија. … [технолошки лабораторија подоцна пријавени за мене:] "доктор, примерокот што ни донесе е мускулите од срцето-мускулите од напад од левата комора. "Тоа беше првиот резултат, но постојат многу работи кои треба да се открие.

Ние сме биле работат на овие студии од 1999. [Но, само неодамна се најде на] голем експерт во кардиологија, патологија и биохемија. Тој е единствениот професор кој напиша книга за тоа како да се одреди [начинот на кој] лице загинаа кога срцето е ранет. Па тој е многу познатиот професор, д-р. Фредерик Zugibe. Му дадовме на мостри и тој рече:: "Лицето кое го имаше ова срце мора да се многу повредени бидејќи неговото срце, покажува дека тој мора да биде многу претепаа. Беше мачен!"Тој не знаеше дека е домаќин! Тогаш, што се случи е дека тој рече:: "Но, постои нешто што треба да се објасни. Како е можно тоа дека додека учев овој примерок, примерокот се движи, тоа биеше? Така може да ми објасни: Како го извади срцето на мртов човек и се тоа во живот за мене во мојата Њујорк лабораторија?"... Замислете кажува човек кој ... едно парче од пченица се претвори во крв, згрутчената и да стане срцето ткиво!

Но, тоа не завршува тука, бидејќи тој не праша како е можно дека е жив. Јас сум бил студираат ова примерок од 1999 година, што беше повеќе од пет години дека имам примерок. Па отидов во лабораторија во Буенос Аирес. И јас погледна за документите од првите студии реализира во Буенос Аирес. И лабораторија технологија што го направил првите студии пишува: "Некои течности се забележани како црвени крвни клетки, бели крвни клетки, хемоглобин. Што го свртува вниманието ми е дека клетките се движат и го тепа. Некои денови поминале веќе уште [под нормални околности] по петнаесет минути крвта клетки умираат!

Па јас се привлечени од темата срцето и дознав дека во Lanciano, град се наоѓа во јужниот дел на Италија, свештеник, кој го прослави масовно се сомнева дали Исус е присутна во Евхаристијата. тој се сомнева, а во моментот кога бил сомнежот на домаќин стана тело и крв. Ако патувате во Lanciano може да се види. ... Виното се претвори во пет [крв] згрутчување. Постојат пет згрутчување на крвта, крв, која изгледа како памук. Но, пет од нив имаат различни големини и тежат исто! На Епископите конференција на Италија поканет во "70's-тоа се случи во осмиот век, но тие го чуваат [зачувани во реликвијарот]-ги поканети овој професор д-р. Linolli, кој е експерт во биохемија и патологија да го учат, и ова докторот ни кажа дека "е мускулите од срцето, исто како и примерокот што треба ". Според тоа, примерокот имам од 90-тите од Буенос Аирес е иста како оваа еден-припаѓа на истото лице!

Што мислиш? ... Па овде зборуваме за она што јас верувам е извонреден доказ. Може ли да се докаже дека Исус Христос е присутна во Евхаристијата? Господ вели нешто мистично: "Јас се направи чуда за слепи и глуви, но јас би сакал да не се прават чуда и ќе верувам, бидејќи на верата. "Јас сум никој да се каже овие се докази, но сакам само да се стави на маса на резултатите од моето истражување за да може да медитираат и да излезе со свој заклучоци.